Het begin van Chair Chaude

chair [ʃɛʀ], nom féminin

Le corps (opposé à l’esprit, à l’âme) ; les instincts, les besoins du corps ; les sens
Betreft zowel het fysieke als het mentale aspect van het lichaam. Staat symbool voor het contrast tussen lichaam en geest. Doel van het project: lichaam en geest dichter bij elkaar brengen door dat contrast te minimaliseren.

chaud, chaude [ʃo, ʃod], adjectif

Qui est ardent, sensuel ; qui a de la passion, de l’ardeur
Slaat niet alleen op de letterlijke, maar ook op de figuurlijke betekenis van het woord ‘warm’. Gaat zowel over het uitdrukken als over het ervaren van emoties. Doel van het project: een warme omgeving creëren waarin plaats is voor zulke gevoelens.

fer chaud

Brandmerk, brandijzer
Directe verwijzing naar het brandmerk dat de maatschappij probeert te geven aan mensen met imperfecties – iedereen dus. Doel van het project: alle verschillende ‘brandmerken’ tonen.

Tegenwoordig kom je er niet meer onderuit: de sociale media staan vol van de perfecte modellen met het perfecte leven. Yoga op parelwitte stranden, smoothie bowls voor ontbijt, reizen naar de meest paradijselijke oorden, en ’s avonds op een romantische date met de prins op het witte paard. Glanzend haar, make-up die elke keer on fleek is, een lichaam om door een ringetje te halen. Wij weten misschien dat het er in de realiteit vaak anders aan toe gaat, maar dat is zeker niet bij iedereen het geval.

Zelfs wanneer je dit soort accounts niet volgt (omdat ze je niet inspireren, maar je zelfvertrouwen juist de grond in boren), ontkom je niet aan de reclame van allerlei fit girls die Instagram tussen je stories probeert te wringen. En dat is waar ik me zorgen om begon te maken. Ik heb een jongere zus. Vijftien jaar en zich superbewust van haar uiterlijk – waren/zijn we niet allemaal zo?

Wat gebeurt er met het (al haast onbestaande) zelfvertrouwen van zo’n jongeren als ze om de oren worden geslagen met “perfecte plaatjes”? Als iemand die zelf heel erg gesukkeld heeft met haar zelfbeeld, maakt die gedachte me ongelooflijk kwaad. Urenlang heb ik bij mijn vrienden mijn gal gespuwd over een maatschappij waarin er geen plaats lijkt te zijn voor imperfecties. Tot ik besefte dat ik niet verbitterd wilde zijn.

“Accepteer wat je niet kan veranderen, verander wat je niet kan accepteren”

Dus begon ik me af te vragen: als anderen die sociale media kunnen gebruiken om perfectie te promoten, dan kan ik die sociale media toch gewoon gebruiken als een podium voor imperfecties? Zo begon ik aan het project “Chair Chaude”. De bedoeling is heel simpel: imperfecties op een mooie manier in beeld brengen en verspreiden over sociale media.

Ja, ik ben een idealist op dat vlak, dat ga ik niet ontkennen. Maar als ik zelfs maar één jongere kan bereiken en kan doen inzien dat littekens, cellulitis, acne, lichaamshaar iemand uniek maken, en niet lelijk, dan is mijn opdracht al geslaagd.

Waar kan ik me inschrijven?

Maar blijkbaar ben ik niet de enige idealist. Al verschillende modellen hebben zich opgegeven om mee te werken aan dit kleine projectje van mij, en nog veel meer mensen lieten me weten dat ze fan zijn van het concept, dat zoiets al veel eerder gedaan moest worden. Keep it coming, guys! Het is hartverwarmend om te zien dat jullie die body positivity even hard willen promoten als ik, en ik heb jullie hulp daarbij nodig!

Volgende week ga het project écht van start, en zullen de eerste foto’s gemaakt en gedeeld worden. Maar op dit project staat geen houdbaarheidsdatum, en ik ben van plan om in de toekomst nog vaker samen te komen, om nog meer foto’s te kunnen maken en delen. Die Instagrampagina “Chair Chaude” vult zichzelf natuurlijk niet 😉 (Sta ik hier nu keihard reclame te maken voor die pagina? Reken maar van yes!)

Voel jij je na het lezen van deze post (of na het zien van de foto’s die eraan komen) net zo geïnspireerd als ik? Heb jij het zelfvertrouwen om aan zo’n project deel te nemen, of wil je dat zelfvertrouwen juist kweken? Vind jij je helemaal in mijn body positive ideeën en wil je die helpen te verspreiden? Dan ben jij het model dat ik zoek! Als je je wilt inschrijven, of gewoon meer informatie wilt krijgen van hoe alles concreet in z’n werk gaat, hit me up!

Ik kijk er ZO hard naar uit om dit project met jullie te kunnen delen, en hopelijk ook om jullie tot één van de modellen van het project te kunnen rekenen… ❤

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s