Twee fotografen, één model

Zoals sommigen onder jullie misschien al begrepen hebben, daag ik mezelf graag uit; ook en vooral op het vlak van fotografie. Daarom had ik besloten om eens samen te werken met andere fotografen, zodat we onze manieren van werken en bewerken met elkaar konden vergelijken. Gelukkig had ik al snel een enthousiaste fotografe gevonden die hieraan mee wilde werken, en zo gingen Laura Baetens en ik de uitdaging aan.

Laura en ik leerden elkaar kennen op de redactie van het jongerenmagazine mijnLeuven (hoe ik daar terecht ben gekomen, vertel ik jullie binnenkort). En is er een betere manier om elkaar goed te leren kennen dan door samen in een escape room opgesloten te worden? Daar in die donkere kamer – waar we trouwens niet op tijd uit zijn kunnen ontsnappen 😦 – werd al snel duidelijk dat we vlot konden samenwerken, en ik zag zo’n nieuwe samenwerking dan ook zeker zitten.

Voor de shoot

Om een beetje op te warmen voor we aan het echte werk begonnen, trokken we naar de Kruidtuin in Leuven om elkaar te fotograferen. Op die manier geraakten we weer gewoon aan onze camera én aan elkaar. Het werd ons allebei snel duidelijk dat we als fotografen heel wat gemeen hebben: we wringen ons allebei in de meest onmogelijke bochten om het perfecte plaatje te kunnen schieten, en dat doen we met bakken enthousiasme!

Tijdens de shoot

Toegegeven, de titel van deze post is een beetje gelogen: we hebben namelijk twee modellen gefotografeerd in de plaats van één. Meer nog, het was een prachtig koppel dat voor onze lens is komen staan, en daar werd Laura nog enthousiaster van dan ze al was. Het was voor haar immers de eerste keer dat ze een shoot heeft kunnen doen van een koppel, en daar heeft ze lang op zitten wachten.

Maar ook ik werd met de minuut enthousiaster toen ik zag dat dit stelletje na meer dan vier jaar nog steeds zo stapelverliefd op elkaar is, en het was voor mij een voorrecht om die liefde op beeld vast te kunnen leggen. Of we daar ook in geslaagd zijn? Check het resultaat van de shoot onderaan, en oordeel vooral zelf!

Na de shoot

Maar natuurlijk valt er op het vlak van de nabewerking van de foto’s ook een hele hoop van elkaar te leren. Daarom zetten Laura en ik ons met onze computers in een gezellige koffiebar, openden we Lightroom (aangezien we allebei geen gebruik maken van Photoshop) en gingen we samen aan de slag.

Het selectieproces, dat bij ons allebei in verschillende stappen verloopt, sloegen we even over. We kozen er allebei een geslaagde foto uit en begonnen aan de nabewerking. Ook op dat vlak leken we heel wat met elkaar gemeen te hebben: allebei beperken we de nabewerkingen tot een minimum. Heb je trouwens vragen over de manier waarop ik mijn foto’s bewerk, of ben je benieuwd welke mijn tips and tricks zijn? Laat het me gerust weten, misschien geef ik mijn geheimen nog wel eens prijs… 😉

Het resultaat

Je hebt ondertussen kunnen afleiden dat Laura en ik op een vrij gelijkaardige manier werken én bewerken. Benieuwd of je zelf kan uitmaken welk werk aan welke fotograaf toebehoort? See for yourself!

Laura
Kilien
Laura
Kilien
Laura
Kilien
Laura
Kilien

Heb jij zin gekregen om mij ook eens uit te dagen – op welke manier dan ook? Denk je zelf aan uitdagingen die je mij wel eens wilt zien aangaan? Laat het me dan vooral weten!

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “Twee fotografen, één model

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s