Zootje ongeregeld

Angers, 9 september 2018

Zeggen dat mijn eerste week hier in Frankrijk nogal chaotisch is verlopen, zou een understatement zijn. We hebben de afgelopen dagen zoveel indrukken en informatie te verwerken gekregen, dat het soms moeilijk was om door de bomen het bos nog te zien. Benieuwd welke die eerste indrukken dan waren? Lees dan gewoon lekker verder, want hieronder deel ik ze allemaal met jou!

De stad

Samen met mama en papa, die hier het eerste weekend nog zijn gebleven, heb ik de stad al eens kunnen verkennen. Ook al is Antwerpen mijn all time favoriete stad, komt Angers toch op een waardige tweede plaats! De gebouwen zijn magnifiek, de straten zijn proper, en de hele stad ademt een open en gezellige sfeer uit. Deze kleine stad staat vol met prachtige – en vooral herkenbare – monumenten, waardoor het heel gemakkelijk is om hier je weg te vinden. Zelfs ik, met mijn oriëntatievermogen dat ver onder nul ligt, ben hier niet verloren gelopen… NOG niet.

Zonsondergang aan het kasteel van Angers

Mijn gastgezin

Hoe kan je nu géén goed gevoel hebben bij een koppel dat je met een stralende glimlach verwelkomt, ook al ben je een paar uur vroeger dan afgesproken? Annie en Lionel zijn twee schatten van mensen die al eerder uitwisselingsstudenten een dak boven hun hoofd hebben verschaft, dus ik wist zeker dat ik hier goed terecht zou komen. Telkens wanneer ik hen passeer staan ze klaar om een praatje te maken, me vragen te stellen of mijn vragen juist te beantwoorden. Mijn familie in België kan dus op haar twee oren slapen: mijn familie in Frankrijk vangt me hier heel goed op – maar zal jullie nooit kunnen vervangen 😉

Vlak om de hoek: de Avenue Jeanne d’Arc

Mijn kamer

Het enige nadeel dat ik de afgelopen week aan het huis hier heb ondervonden, is dat de keuken niet zo uitgebouwd is als ik had verwacht. Maar ik zie het als een uitdaging om te zien hoe inventief en zelfstandig ik kan zijn als ik op één elektrisch kookplaatje moet koken! En kijk, ik ben nog niet omgekomen van de honger 😉 In dit herenhuis, dat op nog geen kwartier wandelen is van plekken als het stadscentrum, de universiteit en de grote supermarkt, is de bovenste verdieping zo goed als alleen voor mij. Mijn slaapkamer is ruim, en ondertussen aangekleed met allerlei persoonlijke dingetjes, waardoor ik me hier al helemaal thuis voel.

Kaarsen, kerstlichtjes en een gepersonaliseerde peignoir: het is duidelijk dat ik hier woon

De school

Hoewel de campus hier in Angers veel groter is dan die in Antwerpen (toegegeven, dat is nu ook niet zo moeilijk), was het al van in het begin vrij duidelijk waar we naartoe moesten gaan. Wat net iets minder duidelijk was, was welke vakken we precies moeten en kunnen volgen, en waar we die kunnen terugvinden. Al voor mijn vertrek heb ik veel werk moeten steken in mijn learning agreement, om er dan hier achter te komen dat ik vrijwel opnieuw moet beginnen. Gelukkig hebben we uit de overdaad aan informatie die we de afgelopen dagen hebben gekregen, wel de nodige informatie kunnen filteren om ook dat samenstellen van ons learning agreement tot een goed einde te kunnen brengen. De rest loopt vanaf morgen, wanneer de lessen daadwerkelijk beginnen, wel los.

Mijn gastuniversiteit voor het komende semester, de Université Catholique de l’Ouest

De andere Erasmussers

Op dag twee zat ik al in een groepsgesprek op WhatsApp met tien andere mensen die ik amper kende, maar wat voelde dat geweldig! Het is heerlijk om van zo’n vriendenkring deel uit te kunnen maken, en die cirkel breidt zich elke dag uit. Zo zijn we bijvoorbeeld gisteren naar de Accroche-Coeurs (een feest dat op verschillende plaatsen in de stad gevierd wordt) gegaan met vier Belgen, drie Spanjaarden, drie Oostenrijkers en een Brit. Welke taal we dan onderling spreken? Frans, Spaans, Engels, Nederlands of Duits, you name it!

VLNR: Owen (België), David (Oostenrijk), Mariana (Oostenrijk), Megan (Spanje), Georgina (Verenigd Koninkrijk), Lisa (België), Judit (Spanje), Manuel (Spanje) en Benjamin (België)

Zoals je begrijpt, is het een erg bewogen week geweest. We moesten onze plek vinden in de stad, in onze nieuwe woonst, op school en binnen de andere uitwisselingsstudenten. We moesten allerlei dingen regelen, zoals boodschappen, vervoer of een Franse bankrekening. We moesten ons een weg banen door de overvloed aan indrukken en informatie die we te verwerken hebben gekregen. En dat alles terwijl je volledig uit je comfortzone wordt gerukt en afscheid moet nemen van alles en iedereen die je gewoon bent.

Lisa, zo’n beetje mijn rots in de branding hier in Angers

Ik ga er niet om liegen: dat gaat niet allemaal van een leien dakje. Tijdens onze eerste week hier zijn er dan ook al heel wat traantjes gevloeid; meer van overweldiging dan van verdriet. En wanneer het allemaal wat veel wordt om alleen te dragen, zijn er gelukkig genoeg mensen om me daarbij te helpen. Zowel thuis als hier in Angers (Lisa, girl, we zijn een front, he <3). Maak je dus geen zorgen om mij: je me débrouille!

Liefs,
Kilien

 

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “Zootje ongeregeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: