Weinig les, veel vrienden

Angers, 16 september 2018

Mijn tweede week op Erasmus zit erop. Hoewel ze beslist minder chaotisch was dan de vorige (toegegeven, veel chaotischer moest het echt niet worden), heeft ze mentaal wel wat van me gevraagd. Ik heb nog steeds wat tijd nodig om hier helemaal gesetteld te geraken – zeker nu een deel van de lessen van start is gegaan – maar gelukkig heb ik hier al een hele hoop hartelijke mensen leren kennen, waarbij ik me al helemaal thuis voel.

Het begin van de week betekende voor ons ook meteen het begin van het academiejaar. Hier moeten de studenten dus al een paar weken vroeger dan in België weer achter hun boeken kruipen, maar daar staat dan wel tegenover dat ik op kerstavond alweer thuis zal zijn om mijn voetjes onder de kersttafel te schuiven, wetende dat ik mijn examens al heb afgelegd, terwijl iedereen nog moet beginnen. 😉

Het mag ondertussen al duidelijk zijn dat het samenstellen van mijn lessenpakket echt niet van een leien dakje verliep. Wij kunnen als Erasmusstudenten (zo goed als) alle vakken, van alle richtingen, van alle faculteiten aan de universiteit kiezen. En geloof me, dat zijn er véél. Het heeft dan ook wat opzoekwerk gevergd om erachter te komen waar we wanneer worden verwacht. Omdat ik heel wat vakken van de masters volg, en de lessen van die masters pas de komende week echt van start gaan, heb ik deze week dus best weinig les gehad.

Hier de zon zien opkomen tijdens een les taï-chi, daar zeg ik geen ‘nee’ tegen…

En van die vrije tijd wilde ik zoveel mogelijk profiteren. Gelukkig is Angers een echte studentenstad waar elke dag wel iets te beleven valt – tenminste, als je weet waar je moet zoeken. Ik heb dan ook niet voor niets een aparte kalender aangemaakt waarin ik de activiteiten in de hele stad neerschrijf. Kwestie van het overzichtelijk te houden. 😉 Zo heb ik doorheen de week deelgenomen aan een gratis les bachata én taï-chi op het dak van de Quai. Het feit dat ik toch een halfuur moest stappen om daar te geraken, werd meer dan ruimschoots goedgemaakt door het overweldigende uitzicht op de andere oever van de rivier.

Maar ook in het weekend hebben we niet stilgezeten. Samen met de mensen die ik ondertussen toch tot mijn vriendenkring mag rekenen – een kring die zich trouwens elke dag uitbreidt – hebben we de stad verkend tijdens de Erfgoeddagen, waarop heel wat imposante gebouwen hun deuren openden, zodat we er (gratis en voor niets!) een kijkje achter de schermen konden gaan nemen.

Zo hebben we niet alleen het theatergebouw en de kathedraal verkend, maar meteen ook het nachtleven. Stel je daar zeker niets al te geks bij voor, want we zijn er daar (helemaal nuchter) van teruggekomen. Een pub waar niet werd gedanst, een club waar we niet binnen mochten omdat een van onze vrienden een short aanhad – ik bedoel: Benjamin, die blote knieën waren er echt los over, maat – en een café waar de serveerster onze neus afbeet? Niet bepaald mijn definitie van lekker uit de bol gaan. Gelukkig werd die teleurstelling gecompenseerd door het aangenaam gezelschap!

En zo is er weer een week voorbij gegaan met, zoals ik al zei, weinig les en veel vrienden, die ik trouwens ook al – hoe kan het ook anders – gefotografeerd heb! Benieuwd naar het resultaat van de shoots? Houd dan zeker mijn Instagrampagina of website in de gaten. Benieuwd naar de verhalen die ik over een week te vertellen zal hebben? (Geloof me, het zullen er sappige zijn…) Houd dan zeker deze blog in de gaten! Oh, en by the way, het is echt té gemakkelijk om je te abonneren om mijn blog, zodat je geen enkel sappig detail hoeft te missen…

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: