Dag en bedankt, hé

De beslissing is gevallen, de knoop is doorgehakt: ik stop ermee. Althans voor een tijdje. Al een hele tijd probeer ik drie Facebookpagina’s, drie Instagrampagina’s, een website en een blog te onderhouden, en dat alles met onwaarschijnlijk veel passie, liefde en plezier. Die passie is nog lang niet verdwenen, maar de tijd, de energie en de zin voorlopig wel. En door even afstand te nemen van alles, hoop ik die zo snel mogelijk terug te vinden.

De mensen die me een beetje kennen, weten dat ik een ongelooflijk bezig bijtje ben, dat zich steeds op nieuwe projecten stort. Dat is mijn manier om uiting te geven aan mijn ambitie en mijn creativiteit, want in de projecten die ik opstart, probeer ik die twee factoren zoveel mogelijk met elkaar te combineren. Maar de mensen die mij een beetje kennen, weten ook dat ik de lat voor mezelf altijd vrij hoog leg, dat ik altijd vrij veel hooi op mijn vork neem, en dat een mental breakdown hier en daar meer regel dan uitzondering is.

Maar ik ken mezelf ook. En ik voel dat ik te veel van mijn energie in al mijn sociale media aan het steken ben. Energie die ik nodig heb voor mijn studies, voor mijn oude en mijn nieuwe vrienden, voor mijn hele Erasmuservaring, en meer dan ooit voor mezelf. Ik wil ervoor zorgen dat die mental breakdowns weer de uitzondering worden, en niet langer de regel. Ik wil ervoor zorgen dat ik op tijd op de rem ga staan, dat ik het niet te ver laat komen, dat ik alles een halt toeroep voor het te laat is. En dat moment is nu.

Photo by Laura Baetens (@lahhoa)

Overal waar ik ga en sta neem ik mijn projecten met me mee. Ben ik aan het nadenken over de volgende post op mijn blog, de volgende foto op mijn Instagram. Ben ik inspiratie, modellen en locaties aan het scouten. Ben ik posts aan het herschrijven, foto’s aan het bewerken. Constant ben ik aan mijn strategie aan het sleutelen om de juiste boodschap op de juiste manier tot bij jullie te brengen. En wanneer dan uit je statistieken blijkt dat je zichtbaarheid zienderogen vermindert, dan werkt dat best demotiverend.

Maar denk niet dat likes en followers het enige zijn waar ik om geef. Waar ik om geef, is mijn passie voor fotograferen en schrijven in de juiste vorm gieten en op de juiste manier naar jullie overbrengen. Maar die likes en followers houden dat tegen. De algoritmes op sociale media zorgen ervoor dat mijn werk niet meer tot bij jullie geraakt. En ja, daar zou ik tegen kunnen vechten. Ik zou allerlei stappen kunnen zetten om meer interactie te creëren, om meer likes en followers te krijgen, maar je raadt het al: één, daar heb ik de energie niet voor en twee, dan verliest mijn werk alle essentie.

Daarom heb ik besloten al die zever van mijn sociale media te schrappen. Weg met de juiste hashtags, weg met de relevante promotie, tot alleen de essentie van mijn werk nog overblijft. Ik ga back to basics: mijn sociale media als portfolio en als manier om in contact te blijven met jullie, en niet langer als kanaal om mezelf of mijn werk te promoten.

Daarom heb ik besloten ermee te stoppen voor een tijdje. Weg met de voorbereidingen, weg met de stress, tot ik de energie teruggevonden heb om er volgend jaar weer helemaal in te vliegen. Ik keer terug achter de schermen: op mijn sociale media zal de komende maanden niets nieuws verschijnen. Maar reken er maar op dat wanneer ik weer ten tonele verschijn, mijn comeback eens zo grandioos zal zijn!

Niet getreurd, ik verdwijn niet volledig van jullie schermen de komende vier maanden – kom op, daarvoor val ik jullie veel te graag lastig met mijn gezever. Mijn persoonlijke Facebook– en Instagrampagina én deze blog blijven de kanalen bij uitstek waarop ik jullie op de hoogte houd van mijn (totaal niet altijd zo) spannende leven. Morgen vertel ik jullie bijvoorbeeld wat ik de afgelopen weken over de volkje der Fransen heb kunnen leren – dat wil je toch niet missen?

Mijn andere Facebookpagina’s (Kilien Natens Photography en Chair Chaude), mijn andere Instagrampagina’s (Kilien Natens Photography en Chair Chaude) én mijn website zullen online blijven, maar ik daarentegen niet. Ik ga genieten van de rust.

Liefs,
Kilien

P.S.: Als jullie nog vragen hebben of willen praten over ambitie, mentale gezondheid, de druk van sociale media, motivatie of andere onderwerpen, dan weten jullie me te vinden. ❤

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

4 gedachten over “Dag en bedankt, hé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: