Dit moet je bezocht hebben in Angers

Angers, 1 oktober 2018

I know, I know: mijn blogpost komt een dag te laat – althans voor degenen die mijn Erasmusavontuur op de voet volgen als kleine stalkertjes. Maar daar heb ik een goede reden voor: mijn grootouders waren zaterdag en zondag op bezoek en ik was dus te druk de stad te verkennen! Dat mijn grootouders op bezoek waren, was voor mij ook meteen de uitgelezen kans om de stad eindelijk eens als een toerist te verkennen, want daar was ik nog niet aan toegekomen. Met resultaat. Hier volgt een lijstje van enkele van de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft – en heel veel mooie foto’s daarvan.

Jardin du Mail

Aan het einde (of aan het begin, hangt ervan af hoe je het bekijkt) van de Avenue Jeanne d’Arc ligt de schitterende Jardin du Mail, ongetwijfeld een van de mooiste plekjes in de hele stad – en dat op slechts een paar minuten wandelen van bij mij thuis! Het park is prachtig aangelegd en onderhouden, wat het heel erg aangenaam vertoeven maakt, of je nu gaat zitten op een bankje in de zon, gaat picknicken onder het prieel of gaat zonnen aan de rand van de fontein.

Jardin des Plantes

Dit park een botanische tuin noemen zou misschien een beetje overroepen zijn, maar dat neemt niet weg dat de verschillende zeldzame bomen prachtig gearrangeerd zijn – en net genoeg schaduw bieden op een bloedhete dag. Het is niet voor niets een ontmoetingsplaats voor jong en oud, aangezien er voor ieder wat wils is: bankjes voor de grootsten, speeltuigen voor de kleinsten, en geitjes en kuikentjes, speciaal voor mij. 😉

Place du Ralliement

Hoe hard je ook je best doet, de Place du Ralliement kan je niet ontwijken. Niet alleen omdat zo goed als alle winkelstraten op dit plein uitkomen, maar ook en vooral omdat er zo’n aantrekkingskracht van uitgaat. Je kan bijna niet anders dan je hier op een terrasje te zetten, een café te bestellen, en te genieten van de laatste zonnestralen. Een perfecte pauze tussen het winkelen door, als je het mij vraagt.

Cathédrale Saint-Maurice

Bij een grote stad hoort een grote kathedraal, die dan ook de sky line van de stad domineert. Binnen onderscheidt ze zich niet per se van alle andere kathedralen die je al bezocht hebt, maar vooral buiten is ze de moeite waard. Daal de trappen richting de Maine af, en draai je dan maar eens om om de kathedraal in volle glorie te kunnen bekijken; je zal begrijpen wat ik bedoel.

Jardin des Beaux-Arts

De Jardin des Beaux-Arts is meer een aanknopingspunt dan een prachtig aangelegde tuin. Van hieruit kan je gemakkelijk het Cloître Toussaint, de Galerie de David d’Angers, het Musée des Beaux-Arts en andere kunstzinnige plekken bereiken. En voor wie heel goed kijkt, verschuilt ze zelfs een weggetje dat je zo goed als rechtstreeks naar de kathedraal leidt…

Tour Saint-Aubin

De toren, en vooral het rustige pleintje dat erachter schuilgaat, is het schoolvoorbeeld van een verborgen parel. Sla je de hoek om, bevind je je weer te midden van de drukte van de stad; maar blijf je even genieten van deze zonovergoten binnenplaats, dan vergeet je tout court dat je in een drukke stad zit. Wandel er vooral eens doelloos rond; ik beloof je dat je er niet snel uitgekeken zal geraken.

Château

Ik heb dit kasteel niet voor niets al verschillende keren het boegbeeld van de stad genoemd, want als je ‘Angers’ ingeeft op Google Afbeeldingen, is de Château het eerste wat je ziet. Binnen een knap ingericht museum, buiten een nog honderd keer knapper ingerichte tuin waar je tot sluitingstijd in de ligstoelen zou willen blijven hangen om te kunnen genieten van het uitzicht – en van het gezelschap 😉

Théâtre Le Quai

Aan de overkant van de rivier bevindt zich een van de hipste hot spots van de stad: Le Quai. Theatervoorstelling, dansoptredens (van het Centre National de Danse Contemporaine, dan nog), gratis activiteiten, een knap restaurant en een groot terras met een groots uitzicht over de andere oever van de Maine; is er iets wat Le Quai niet heeft?

Place de la Paix

Wil je even aan de drukte van de stad ontsnappen, en ben je bereid daarvoor eventjes door pittoreske straatjes te slenteren, dan is het zeker de moeite waard om langs de Place de la Paix te wandelen. Dit door bomen omzoomde grasperkje geeft je het gevoel dat het er speciaal voor jou werd aangelegd, en is dus de plaats bij uitstek om even te bekomen van alle goede indrukken die de stad net op je heeft nagelaten.

Ik kan niet anders dan besluiten dan Angers een kleine, maar oh zo fijne stad is, die zo goed als alles te bieden heeft: kunst, cultuur, geschiedenis, oude gebouwen, nieuwe parken, en een hoop mensen die daar ten volle van genieten. Wees dus gewaarschuwd: wanneer je Angers bezoekt, verlies je er gegarandeerd (een stukje van) je hart. 😉

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “Dit moet je bezocht hebben in Angers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: