Een shoot met Kilien Natens Photography: de 10 meestgestelde vragen

Welke stijlen doe je?

Hoewel ik in de eerste plaats een portretfotografe ben, waag ik me geregeld ook aan andere stijlen van fotografie, voornamelijk omdat ik graag uitdagingen aanga en mijn grenzen verleg. Heb je een andere stijl in gedachten? Aarzel dan niet om me daarover te contacteren!

Hoeveel kost een shoot?

Het is heel erg moeilijk om met één getal op deze vraag te antwoorden, aangezien er heel wat factoren meespelen die de prijs beïnvloeden: de stijl, de duur, het aantal personen, de locatie, noem maar op. Als je een concreter idee wilt van de prijs van de shoot, zal je me dus concretere informatie moeten geven. Voor meer informatie kan je me op verschillende manieren bereiken.

Doe je ook aan samenwerkingen?

Als je met ‘samenwerkingen’ eigenlijk ‘gratis shoots’ bedoelt: ja, ik ga ook samenwerkingen aan wanneer het gaat over persoonlijke projecten die ik graag wil uitwerken. Ik ga dan op zoek naar een geschikt model dat past binnen het idee dat ik in mijn hoofd heb, waarna ik de persoon in kwestie zelf uitnodig tot een samenwerking. Het heeft dus niet veel zin om me zelf te contacteren voor een samenwerking – tenzij het over Chair Chaude gaat!

Hoe bereid ik me voor op een shoot?

Zodra een shoot concreet geregeld is, kan je je stilaan beginnen voor te bereiden. Eigenlijk hoef je daar niet zo veel voor te doen! Wanneer je niet goed weet welke kleren je precies moet aandoen, vraag me dan gerust om raad: samen gaan we op zoek naar de styling die precies past bij de sfeer die we samen zullen uitwerken. Het allerbelangrijkste is dat je goed in je vel zit, want dat zal je ook uitstralen op beeld.

Waar gaat de shoot door?

De keuze is volledig aan jou! Het grootste deel van de tijd werk ik op locatie, omdat je met een goedgekozen locatie een heel groot deel van je verhaal kan vertellen – dat, en omdat het voor jou eens zo gemakkelijk is als ik tot bij jou kan komen. Daarnaast heb ik ook een kleine studio in Haacht, waar ik voornamelijk aan Chair Chaude werk, maar ook andere shoots kunnen hier gerust doorgaan.

Hoe gaat een fotoshoot in z’n werk?

Zodra we hebben afgesproken waar en wanneer we elkaar zullen ontmoeten, rest er je alleen nog om ook effectief op te dagen 😉 Voor we beginnen, zal ik je uitleggen wat de bedoeling is en hoe ik te werk ga, zodat je mij een beetje kan leren kennen. Daarna zal ik mijn best doen om jou te leren kennen en jou op je gemak te stellen, want dat is (naast prachtige foto’s maken, uiteraard) mijn prioriteit.

Hoeveel foto’s houd ik over aan een shoot?

Na de shoot kan je kiezen of je zelf de foto’s uitkiest, of dat je het aan mij overlaat om mijn favorieten te selecteren. Hoeveel dat er zullen zijn, hangt weer af van welk pakket je uitkiest, maar dat kan gaan van tien tot zeventig nabewerkte plaatjes. Als je er daarna nog steeds geen genoeg van kan krijgen, staat het je vrij om foto’s bij te bestellen!

Hoe en wanneer krijg ik de foto’s?

Eén van mijn stokpaardjes is mijn snelle service, dus je mag ervan uitgaan dat je geen weken aan een stuk op je foto’s zal moeten wachten. Afhankelijk van hoe druk ik het heb, ga ik zo snel mogelijk aan de slag (grotendeels omdat ik zelf veel te nieuwsgierig ben naar het resultaat!). Daarna stuur ik de foto’s digitaal door via WeTransfer, maar uiteraard kunnen ze ook op een USB-stick worden gezet, als je dat verkiest.

Mag ik die foto’s dan gebruiken?

Uiteraard, hoe meer, hoe liever! De foto’s die ik je doorstuur, mag je op elke manier gebruiken: ze laten afdrukken of uitvergroten (vraag ook zeker of ik dat ik jouw plaats wil doen als je dat te veel gedoe vindt), ze op je sociale media gooien, noem maar op. Het enige wat ik daarvoor in ruil verwacht, is dat je mijn pagina even vernoemt, zodat je vrienden en familie meteen weten waar zij ook zo’n mooie plaatjes kunnen laten schieten.

Kan ik ook een shoot cadeau doen aan iemand anders?

Absoluut – wat een goed idee, zelfs! Ik heb ook een arsenaal aan prachtige cadeaubonnen achter de hand, die schreeuwen om weggegeven te worden. Laat me gewoon weten welk pakket je uitkiest, en dan maken we daar samen een schitterend geschenk van.

Zijn enkele van je vragen toch nog onbeantwoord gebleven, had je toch nog graag wat extra informatie gehad, of heb je gewoon waanzinnig veel zin gekregen om een shoot met mij in te plannen? Dan hoor ik erg graag van je!

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: