November-benodigdheden

Angers, 11 november 2018

Zal ik eens echt heel eerlijk zijn? Ik heb op dit moment helemaal niet veel inspiratie om te schrijven. Ik voel me op dit moment even druilerig als het weer: het is hier al het hele weekend zo hard aan het regenen, dat ik vannacht wakker ben geworden met het gevoel dat mijn ramen kapot geregend waren – dat zegt wel genoeg, zeker? 

Deze week ben ik er nog meer dan anders mee bezig geweest om een einde te maken aan dat zeurende, negatieve gevoel dat ik nu al een paar weken met me meesleur. Voor mij was het heel duidelijk hoe ik dat het beste kon doen: door naar mijn psycholoog in België te bellen (ik zal maar zwijgen over het feit dat we een halfuur zijn kwijtgespeeld omdat Skype maar niet wilde werken door het gebrek aan deftig internet hier in Frankrijk).

Voor mij is een bezoek aan de psycholoog niets anders dan aan de dokter, de tandarts of de gynaecoloog: je zorgt gewoon voor jezelf.

Zelfs op een halfuurtje tijd heb ik hem kunnen vertellen waar ik zoveel over zit te tobben. Dat ik al heel vaak met mezelf geconfronteerd ben geweest door hier zo op mezelf aangewezen te zijn. Dat ik het lastig vind om om te gaan met een andere structuur, en al helemaal met het gebrek daaraan. Dat ik bang ben om weer ten prooi te vallen aan dat waar ik vijf jaar geleden zo tegen gevochten heb. Kortom, dat ik me hier soms wel wat zorgen maak.

En weet je wat hij daarop zei? Dat ik goed bezig ben. Dat ik niet bang moet zijn om te ‘hervallen’, omdat ik bepaalde voortekens nu veel sneller inzie en aanpak dan vijf jaar geleden; dat het goed is om met vrienden af te spreken wanneer ik me niet goed voel (zie je wel dat die kaartavonden wel degelijk ergens goed voor zijn!); dat ik mijn foto’s en mijn blog moet blijven gebruiken om op een creatieve manier uiting te geven aan die zorgen. Dus, hier ben ik dan.

Waarom ik me dan nu zo sipjes voel, vraag je je misschien af. Wel, omdat ik weer afscheid heb moeten nemen van mensen die ik graag zie, en je kan ondertussen al raden dat ik daar niet bepaald goed in ben. Ben en zijn ouders zijn dit weekend afgezakt naar Angers, en daar heb ik elk moment van genoten. Van het drinken van een kopje koffie op een terrasje tot het winnen van een spelletje hartenjagen: ook dit weekend weer heb ik ingezien dat geluk het vaakst in de kleine dingen zit.

45996684_314578452462377_8054520090525171712_n

In op date gaan met je lief. En nee, beeld je nu geen overdreven groot boeket rozen, een poepchic restaurant en een overdaad aan kaarsen in; maar wel een roadtrip langs kleine boerengaten waar helemaal niets te beleven valt, zo vals mogelijk meezingen met Studio 100 en samen naar de regen tegen de ruiten luisteren.

In een bericht krijgen van je vriendin. Net op dat moment dat je het het meest nodig hebt. Gewoon omdat ze even wilt polsen of alles goed met je gaat en zichzelf uitnodigt om vanavond samen te eten omdat dat niet zo is. Gewoon omdat ze wilt weten hoe tof die roadtrip wel niet is geweest.

Het einde is nu stilaan in zicht: over zo’n zes weken keer ik terug naar huis. Ik heb mensen die thuis op me wachten en ik heb mensen die dat wachten hier wat draaglijker maken. En meer dan dat – en een flanellen pyjama en een tas warme melk – heb ik eigenlijk niet nodig om zo’n druilerige dag als vandaag door te komen.

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “November-benodigdheden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: