Favorieten van de fotograaf

Is er een betere manier om terug te blikken op vijf jaar fotograferen dan door mijn vijf favoriete foto’s eventjes uit te lichten? Misschien wel, maar daar kon ik dan niet meteen op komen. 😉 In de afgelopen vijf jaar heb ik heel wat mensen ontmoet, heel wat plekken bezocht, en heel wat lessen geleerd. En dat heeft geresulteerd in duizenden foto’s. Vandaag deel ik daarvan mijn vijf favorieten (en de verhalen die erbij horen) – met jou!

5. De familieshoot van Steven, Lyna & Tania

DSC_0332.jpg
Steven Van Aerschot, Lyna Van Aerschot & Tania Carrez

Je zou het misschien niet zeggen, maar de omstandigheden waarin deze foto’s zijn gemaakt waren niet bepaald optimaal: ik heb een uur moeten rijden om in het midden van de bossen uit te komen, we hebben regelmatig moeten schuilen voor de regen, en we hebben Lyna een uur aandachtig moeten houden – misschien nog wel het allermoeilijkste. Maar het resultaat is ernaar: de omgeving is prachtig, het licht zit perfect, en Lyna ziet er dolgelukkig uit. Ook ik heb hier heel wat plezier aan beleefd; zowel voor, tijdens als na de shoot. Zeker voor herhaling vatbaar! Dus mochten er enkele gezinnen met kindjes dit lezen: jullie weten me te vinden…

Klik hier voor meer prachtige plaatjes

4. De portretreeks van Ben

DSC_0133.jpg
Ben Pannekoucke

Deze foto heb ik er niet uitgekozen omdat ik mijn lief gewoon een razend knappe kerel vind – oké, misschien wel een heel klein beetje, maar dat kan je me niet kwalijk nemen –  maar omdat dit mijn eerste shoot met mijn 50mm-lens was; een lens die ik sindsdien niet meer van mijn camera heb gehaald. Mensen die mijn werk een beetje kennen, zullen weten dat het mijn prioriteit is om mijn model op beeld vast te leggen zoals hij of zij is, om mijn model in het midden van de belangstelling te zetten. En deze lens, die de focus zo mooi op mijn model (en dus niet op de achtergrond) legt, helpt me daarbij.

Klik hier voor meer prachtige plaatjes

3. De huwelijksreportage van Cathy & Geert

DSC_0033.jpg
Cathy De Koninck

Stress dat ik heb gehad voor deze dag; misschien wel meer stress dan het bruidspaar zelf! In het verleden had ik al eens meegelopen met een professionele fotograaf tijdens een huwelijksreportage, maar dit was de eerste keer dat ik zoiets ook alleen mocht doen. Ik ben Cathy en Geert dan ook eeuwig dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld om deze dag voor hen op beeld te vereeuwigen, goed wetende dat ik daar maar één kans voor zou krijgen. Met volgende zomer nog een huwelijksreportage op de planning, kan ik ook stilaan dit onderdeel van mijn portfolio uitbreiden. Misschien ben jij wel de volgende?

Klik hier voor meer prachtige plaatjes

2. Het projectplaatje van Gaëlle, Ileana, Paulien, Femke & Lisa

DSC_0124
Gaëlle Wauthier, Ileana Smets, Paulien Jenard, Femke Rits & Lisa Vanheuckelom

Hoe kon ik mijn eigen projectje, Chair Chaude, nu niet tussen mijn favorieten steken? Eén van de redenen waarom ik er zo naar uitkijk om weer thuis te zijn, is omdat ik mijn project dan weer verder kan zetten; ik ben namelijk nog lang niet van plan om te stoppen. Waarom zou ik ook, wanneer ik hoor dat deze shoot hun leven (al is het maar een heel klein beetje) heeft veranderd, wanneer ik zie dat ze met meer zelfvertrouwen door het leven gaan, alleen maar omdat ik mijn camera op hen gericht heb? Als ik op die manier iets kan betekenen voor anderen, dan ga ik daar gerust de rest van mijn leven mee door!

Klik hier voor meer prachtige plaatjes

1. De golden hour– foto’s van Aster

DSC_0020 (1)
Aster Breekweg

Als je weet dat Aster met verschillende, zorgvuldig uitgekozen outfits naar de Kesselse heide is gereden om vijf uur ’s ochtends, alleen maar omdat ik met het idee zat om een shoot te doen bij zonsopgang, wie van ons twee is dan het gekst? Zonder enige twijfel (behalve dan over de keuze van de foto, misschien) kan ik zeggen dat dit mijn favoriete shoot ever is geweest. De omgeving was alles wat ik ervan verwacht had, het model overtrof de verwachtingen, maar waar we allebei nog het meest van hebben genoten, is de vibe die er tussen ons hing, en dat zie je op de foto’s. Aster, snel eens overdoen?

Klik hier voor meer prachtige plaatjes

Er vijf favorieten uitkiezen bleek best moeilijker dan ik had gedacht, omdat ik met elk model zo’n fijne band schep en omdat onze foto’s daar een tastbare herinnering aan zijn. Aan iedereen met wie ik al heb kunnen samenwerken in het verleden: dankjewel voor jullie tijd, jullie moeite, en het meest van al voor jullie vertrouwen. Aan iedereen met wie ik nog zal samenwerken in de toekomst: jullie weten met te vinden. 😏

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: