mijnLeuven, jouwLeuven, onsLeuven

Wat begon als een rustige zaterdagnamiddag op het werk, is uitgedraaid op een ‘carrière’ als journalist én fotograaf bij een magazine dat door meer dan 12.500 mensen wordt gelezen. Hoe ik terechtgekomen ben bij mijnLeuven, wat ik daar precies doe, en waarom het zonder twijfel het leukste vrijwilligerswerk is dat je in leven kan doen, dat lees je hier en nu!

Normaal gezien voorzie ik de mensen op zondag van hun wekelijkse brood en pistolets, maar door omstandigheden had ik van shift gewisseld met een collega, waardoor ik op zaterdag in de bakkerij te vinden was. Daar stond ik dan, samen met Dorothee, de tijd wat te doden – want eerlijk, wie gaat er nu om pistolets op zaterdagnamiddag? Toen ze op dat moment de laatste uitgave van mijnLeuven-magazine bovenhaalde, wist ik nog niet dat ik jaren later ook deel uit zou maken van het fantastische team.

Toen ik haar vroeg wat ze precies in haar handen hield, legde ze me uit dat het bundeltje papier bestond uit tekstjes die geschreven werden door Leuvense, getalenteerde vrijwilligers; een groepje waar ze zelf ook deel van uitmaakte. Ik, geïntrigeerd als ik was, vroeg haar om meer uitleg, en niet veel later stond ik zelf in de Jeugdvleugel in Leuven om me bij de mijnLeuven-crew aan te sluiten.

En ik had een goed moment gekozen om aan die ‘carrière’ te beginnen, want slechts een paar weken later kwam de briefing voor het volgende magazine al uit, en kon ik meteen op de trein richting publicatie stappen. De opdrachten werden verstuurd, verkozen en verdeeld, en een paar weken laten was mijn eerste artikel gepubliceerd in een magazine met een oplage van 12.500 papieren nummers én een online magazine. Hoe gek was dat?

Naamloos.png

Maar daar houdt het niet op. Zo kreeg ik plots de kans voorgeschoteld om zomaar even het coverartikel te schrijven én te fotograferen voor het 28e nummer. En ik kan je garanderen, daarop was ik zo fier als ne poepestront – zeker wanneer je weet dat de publicatie van dat artikel niet van een leien dakje is gelopen…

Na het interview opgenomen, getranscribeerd en zo weinig mogelijk herschreven te hebben, stuurde ik de tekst door naar de geïnterviewden – een recht, geen plicht. Alleen was de manager het duidelijk niet eens met wat er gezegd was geweest en gaf “onder geen beding zijn toestemming om het artikel zo te publiceren”. Overtuigd van mijn journalistieke integriteit (en toegegeven, zwaar in paniek) belde ik naar de eindredactie van het magazine om de situatie uit te leggen, en om om hulp te vragen; en die heb ik ook gekregen.

De eindredactie heeft me niet alleen gekalmeerd, maar heeft het probleem ook van me overgenomen: nog een bewijs dat ze er alles aan doen om je zoveel mogelijk te begeleiden waar dat kan. (Oh, en zodra we de eindredactie op het probleem hadden gezet, was plots wel alles in orde zoals het geschreven was. Bizar? Dat dacht ik ook.)

En mijn lofzang is nog lang niet ten einde: mijnLeuven begeleidt de Leuvense jeugd niet alleen bij de publicatie van het magazine, maar ook bij uiteenlopende projecten, financieel advies, de huur van verschillende locaties, en nog zoveel interessants dat netjes uitgelegd staat op hun website.

mijnLeuven geeft ons niet alleen magazine na magazine de kans om interessante en relevante onderwerpen uit te werken, ze organiseren ook belachelijk coole evenementen, workshops en team buildings – voor en door de Leuvense jeugd. Werken bij mijnLeuven staat dus niet alleen garant voor het ontdekken van nieuwe plaatsen en nieuwe mensen, voor het ontwikkelen van je vaardigheden op alle mogelijke vlakken, maar ook en vooral voor opgenomen worden in een warme, hartelijke en familiale crew van coole mensen waar je onmogelijk géén vrienden mee kan worden.

Zin gekregen om zelf mee te werken aan een van de talloze projecten zoals het mijnLeuven-magazine, of gewoon om eens te lezen welke onderwerpen we zo allemaal aankaarten? Check dan zeker het online magazine en laat me weten of je mijn werk al hebt gespot!

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: