Mijn persoonlijke bucket list

In elk doorsnee zelfhulpboek zal je tegenkomen dat het gemakkelijker is om je doelen te bereiken wanneer je die ook ergens opschrijft of visualiseert. Hoewel ik me zoveel mogelijk op het heden probeer te focussen, zonder in het verleden of in de toekomst te leven, heb ik mezelf toch enkele doelen gesteld die de keuzes die ik nu maak toch een klein beetje in de goede richting sturen, zowel op de korte, de middellange als de lange termijn. En jij? Welke zijn jouw doelen?

47293000_371511366946311_2493080446330470400_n

Short term: een (kort)verhaal schrijven

Geloof het of niet, al meer dan twee jaar ligt er een idee voor een (kort)verhaal in mijn kast stof te vergaren. De personages zijn uitgedacht, het plot is uitgewerkt, maar ik ben er nog nooit aan toegekomen om het verhaal ook effectief uit te werken. En dat voor een talenstudent! Een echte schande, ik weet het. Maar het is nog niet te laat. Hoe meer berichten ik op deze blog gooi, hoe vaker ik te horen krijg dat mensen genieten van mijn vlotte schrijfstijl – en eerlijk, da’s echt een gigantisch compliment!

Zij genieten niet alleen van het resultaat, ikzelf geniet ook enorm van het schrijfproces. Waarom dan niet gewoon wat vaker schrijven? Waarom dan niet gewoon dat idee van onder het stof halen en het verhaal ook effectief uitwerken? En mocht het je niet interesseren, dikke pech dan, want ik ben wel gewoon van plan om dat verhaal ook op mijn blog te gooien. Wie weet zit er tussen mijn lezers wel ergens een uitgever die op zoek is naar een nieuwe schrijver of columnist – je weet me wel te vinden, he šŸ˜

Middle term: een project exposeren

EĆ©n van de eerste dingen die ik ga doen zodra ik weer voet op Belgische bodem heb gezet (na frietjes van de frituur eten en mijn honden knuffelen), is een volgende datum afspreken waarop ik kan samenkomen met enkele modellen voor Chair Chaude. Het is dus zeker en vast nog niet te laat om zelf ook nog deel te nemen! Hopelijk heb ik dan tegen het einde van volgende maand een tiental modellen kunnen fotograferen, want dat zou betekenen dat ik ongeveer halverwege mijn doel ben.

Mijn doel is namelijk om mijn foto’s te exposeren zodra ik een twintigtal modellen voor mijn lens heb gehad – maar dat betekent absoluut niet dat het project daar stopt! Ik zou doodgraag nog willen uitbreiden naar een breder doelpubliek, met name mannen en vrouwen van de vorige generaties. By the way, ben of ken je zo iemand? Laat het me dan gerust weten!

En wanneer ik ‘exposeren’ zeg, dan zie ik het groots: grote, ingekaderde afdrukken van mijn foto’s; mijn modellen als eregasten; ikzelf in mijn mooiste outfit om iedereen te woord te staan… Zie je het al voor je? Oh, en bij deze ben je dus uitgenodigd, he!

UPDATE: GOAL ACHIEVED!

Long term: voet zetten in elk Europees land

Ik hou zo clichĆ©matig veel van reizen dat ik net geen “wanderlust” in mijn biografie op Instagram heb staan. Hoe meer je reist, hoe meer je met andere culturen in contact komt, en hoe gemakkelijker en gefundeerder je een mening kan vormen over de wereld die je omringt. Net daarom ben ik zo dankbaar voor elke reis die ik kan en mag maken, en dat zijn er in de afgelopen twintig jaar toch al een aantal geweest.

Natuurlijk zeg ik nooit ‘nee’ tegen een reis naar een verre, idyllische bestemming, maar mijn Ć©chte doel is om het allemaal iets dichterbij te gaan zoeken. Ik zou namelijk graag voet gezet hebben in alle Europese landen. Afhankelijke van welke criteria je gebruikt, kan die lijst er al eens anders gaan uitzien, maar ik hou me voorlopig aan de volgende:

1 Andorra
2 Armeniƫ
3 Azerbeidzjan
4 Belgiƫ X
5 Bosniƫ en Herzegovina
6 Bulgarije
7 Cyprus
8 Denemarken
9 Duitsland X
10 Estland
11 Finland
12 Frankrijk X
13 Georgiƫ
14 Griekenland X
15 Hongarije X
16 Ierland
17 IJsland
18 Italiƫ X
19 Kazachstan
20 Kosovo
21 Kroatiƫ
22 Letland X
23 Liechtenstein
24 Litouwen
25 Luxemburg
26 Macedoniƫ
27 Malta
28 Moldaviƫ
29 Monaco
30 Montenegro
31 Nederland X
32 Noorwegen
33 OekraĆÆne
34 Oostenrijk
35 Polen X
36 Portugal X
37 Roemeniƫ
38 Rusland
39 San Marino
40 Serviƫ
41 Sloveniƫ
42 Slowakije
43 Spanje X
44 Tsjechiƫ X
45 Turkije X
46 Vaticaanstad X
47 Verenigd Koninkrijk X
48 Wit-Rusland
49 Zweden
50 Zwitserland X

En om te kunnen zeggen dat je op je twintigste al zestien van de vijftig landen bezocht hebt, vind ik dan weer niet slecht. Welke bestemming zou volgens jou de volgende (moeten) worden?

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “Mijn persoonlijke bucket list

 1. Ben blij weer wat van je te kunnen lezen, de eindmeet komt in zicht! Top prestatie van je….
  En als ik je kan helpen voor foto’s van iemand ouder, wil ik je daar graag bij helpen, ben niet het prachtigste fotomodel, maar heb alle vertrouwen in jou. Zal blij zijn als ik je terug zie en we gaan genieten in Bokrijk.
  Wat betreft de reizen vond ik Kroatiƫ wel mooi en Niels en Lise gaan volgend jaar naar Ijsland.
  Tot binnenkort šŸ™‚ X

  Like

  1. Hey Hilde, bedankt voor je fijne reactie! Ik kijk er ook heel hard naar uit om weer eens af te spreken, al ga ik niet veel nieuws te vertellen hebben als je hier al alles gelezen hebt. šŸ˜‰

   Ik zou het echt fantastisch vinden mocht je model willen staan voor mijn project, dikke merci daarvoor! Hopelijk kunnen we op die manier nog mensen van andere generaties bereiken. šŸ˜€

   Kroatiƫ staat absoluut bovenaan mijn lijstje van volgende bestemmingen! Hopelijk kunnen Ben en ik er volgende zomer samen naartoe, maar we moeten nog eens bekijken hoe we dat gaan regelen. En een vriendin van mij is ook al naar Ijsland geweest, en die vond dat ook ferm de moeite!

   Dikke kus ā¤

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: