Dat ziet er goed huid!

Langs de ene kant lijkt het idioot om skin care tips aan te nemen van iemand die zelf regelmatig last heeft van acne, langs de andere kant ook weer niet: want als er iemand ervaring heeft op dat vlak, dan ben ik het toch wel? Sinds het begin van de puberteit word ik geteisterd – én getreiterd – door mijn huid, maar zelfs na mijn puberteit (ja, ik ga ervan uit dat ik er op m’n twintigste wel door ben), is het er niet echt op gebeterd. Hoe ik daar dan mee omga? Daar wijd ik hier en nu een volledige post aan.

Ga naar de dermatoloog

Als je tandpijn hebt, dan ga je naar de tandarts. Als je ziekjes bent, dan ga je naar de huisarts. Als je huid niet in orde is, dan ga je naar de dermatoloog; zo simpel is het nu eenmaal. Die mensen zijn ervoor opgeleid om te beoordelen wat nu net het probleem is én om daar ook een oplossing voor te bieden. Zo had ik niet (alleen) van het internet kunnen afleiden dat ik een gemengde huid heb, dat ik best aan de pil kon gaan, dat ik drie antibioticakuren kon gebruiken, dat ik zalfjes op voorschrift nodig had, noem maar op.

Kies de juiste verzorgingsproducten (én make-up) uit

Het is absoluut niet zo dat de duurste verzorgingsproducten sowieso de beste zijn: wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor iemand anders, en omgekeerd. Het is evenmin waar dat je steeds bij dezelfde verzorgingsproducten moet blijven: de conditie van je huid kan veranderen, en je verzorgingsroutine dus ook. Daarom is het belangrijk om je producten regelmatig – maar ook niet te vaak! –  onder de loep te nemen, om te beoordelen of ze wel degelijk doen waarvoor ze bedoeld zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor je make-up. Ik ga die van mij bijvoorbeeld bij de apotheker halen.

Gebruik die producten zoals het hoort

  • Was je handen voordat je je gezicht wast
  • Gebruik je handen (in de plaats van een washandje) om je gezicht te wassen
  • “Activeer” de bestanddelen in je producten door ze eerst “op te warmen” in je handen
  • Geef je producten de tijd om hun werk te doen
  • Spoel je gezicht af tot je voelt dat er écht geen restjes overblijven
  • Gebruik een aparte handdoek voor je gezicht en vervang die regelmatig
  • Wrijf niet, maar dep je gezicht droog
  • Reinig je make-upkwasten na elk gebruik
  • Maak ook andere dingen die je gezicht raken regelmatig schoon (je gsm, je kussensloop, etc.)

Leer begrijpen wat jouw acne veroorzaakt

Of het nu je hormonen, je voedingsgewoonten, de stress of de stadslucht is, er zijn zoveel factoren die acne kunnen veroorzaken, en ze vereisen dan ook allemaal een andere aanpak. Soms is acne niet de ‘ziekte’, maar slechts één van de symptomen daarvan. Daarmee bedoel ik dat je je acne vaak sneller kan doen genezen door ook andere dingen te verzorgen dan je huid: regelmatig slapen, gezond eten, voldoende water drinken en dikwijls sporten zijn zo van die trucjes waarmee je bijna elk probleem van de baan kan ruimen; acne dus ook.

Hou vol

Wanneer je nieuwe verzorgingsproducten hebt aangeschaft, geef je huid dan ook de tijd om daarop te reageren en verwacht niet onmiddellijk een flawless resultaat. Gewoonlijk heeft je huid daar een hele cyclus de tijd voor nodig; zo’n 28 dagen, dus. Pas daarna kan je oordelen of je producten effectief zijn. Maar als ik “volhouden” zeg, dan heb ik het ook over die gezonde levensstijl, die antibioticakuur en de gewoonte om je gezicht ’s ochtends én ’s avonds te verzorgen. Of dacht je nu echt dat je die vlekkeloze huid in je schoot geworpen zou krijgen zonder ervoor te moeten werken? Dacht het niet!

48164351_337411690407182_2780123560377581568_n.jpg
Roodheid, zichtbare poriën, mee-eters, puistjes, warrig haar én een flinke dosis zelfvertrouwen in één foto? Yes, we can!

LAAT JE ACNE JE ZELFVERTROUWEN NIET VERPESTEN

Dit kan ik echt niet vaak, niet luid of niet hard genoeg benadrukken: JE BENT EVEN MOOI MET OF ZONDER PUISTJES. Ik begrijp als geen ander dat je jezelf op slechte dagen liever niet in het openbaar wilt vertonen, maar waarom eigenlijk? Omdat andere mensen je raar zouden bekijken? De enige reden waarom ze zouden moeten opkijken wanneer ze jou door de straat zien wandelen, is omdat je daar loopt met een stralende portie zelfvertrouwen die jou van mijlenver van anderen onderscheidt! En aan iedereen die daar anders over denkt of die mij lelijk vindt omdat ik puistjes heb: ik toon je met veel plezier het gat van de timmerman. :*

Niemand is zo streng voor jou als jijzelf.

Vertel, heb je hier iets uit opgestoken? Ben je een paar tips tegengekomen die je nog niet had gehoord – of waar je nog eens aan herinnerd moest worden – en die je nu ambitieus gaat uitproberen? Heb je zelf nog tips, vragen of opmerkingen over verzorgingsproducten, skin care of self love in het algemeen? Je weet me te vinden!

Liefs,
Kilien

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'Dat ziet er goed huid!'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s