Moord aan de Maas | Maastricht, Nederland

Wat begon met een Bongobon als cadeau voor een housewarming van een vriendin, is uitgedraaid op een weekendje Maastricht dat in het teken stond van een moordzaak. Klinkt nogal… Speciaal? Wel, ik kan je geen ongelijk geven. Alleen zou dit weekendje “speciaal” noemen, nog een beetje een understatement zijn. In de paar honderd woorden die hierop volgen, vertel ik je wat je moet doen en waar je moet slapen als je eens in Maastricht passeert – en als je er niet bij toeval passeert, is het de omweg meer dan waard.

Maastricht is niet alleen de perfecte bestemming voor een weekendje overnachten, maar doordat het zo dicht bij de Belgisch-Nederlandse grens ligt en daardoor gemakkelijk met de trein te bereiken is, kan ook de fervente shopper hier snel eens een tussenstop maken om z’n hart op te halen. De gezellige winkelstraten krioelen om de centrale marktpleinen heen, en hoewel je technisch gezien niet echt kan verdwalen – de Maas is een goed oriëntatiepunt, zelfs voor klungels zoals ik – heb je toch wel dat gevoel. De Maastrichtse inwoners staan gelukkig altijd klaar om je met een prachtige glimlach de weg te wijzen, maar probeer dan maar eens iets van hun accent te verstaan.

GETEST EN GOEDGEKEURD: CityGoose

Je kent het wel: je gaat in de middelbare school op uitstap naar een of andere Belgische stad (yay!) waar ze je dan proberen bezig te houden met een stadsspel – lees: een oersaaie wandeling die je naar punten leidt waar je oersaaie vragen moet beantwoorden, tot je een ander groepje hebt gevonden van wie je antwoorden dan kan stelen (nay…). Wel, CityGoose gooit het over een andere boeg, hoewel het concept niet fundamenteel verschilt: je wandelt nog steeds langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, je gaat nog steeds naar antwoorden op zoek.

Maar dat zijn antwoorden op cryptische vragen, raadsels en puzzels die je van het ene punt in de stad naar het andere leiden. Dat je daarbij een of andere bruine kroeg moet binnenstappen om naar de volgende hint te vragen, is geen uitzondering. Maar maak je geen zorgen: er lopen duidelijk genoeg speurneuzen door de stad. Wij zijn immers geen enkel café binnen kunnen stappen zonder dat daar een ander groepje dezelfde moordzaak zat op te lossen. Maar wat ik daarnet zei van antwoorden te gaan stelen bij een andere groep, gaat hier niet op: elk stadsspel is immers uniek – iets waarvoor die oude leerkrachten van ons indertijd niet innovatief genoeg waren.

Wanneer je dan de tocht hebt vervolmaakt, alle alibi’s hebt gecheckt en alle bewijsstukken hebt verzameld, is het tijd om een laatste bruin café binnen te stappen en de hoofden te buigen over de bevindingen van de afgelopen uren. Vul je de juiste antwoorden in op het antwoordenblad, en kan je daardoor de juiste code insturen, dan krijg je zelfs nog de hele back story van het verhaal mee. Maar die heb je natuurlijk al helemaal zelf gereconstrueerd, speurneus die je bent! 😉

Meer info: https://www.citygoose.nl/

52259340_2920629127965910_165351864324325376_n

GETEST EN GOEDGEKEURD: The Student Hotel

Aan welke vereisten moet een hotel voldoen om te kunnen zeggen dat het een goed hotel is? Een propere badkamer waar genoeg plaats is om je gat te keren? Een goede matras, liefst nog in combinatie met lekkere kussens? Well, think again. Want zodra je eenmaal in The Student Hotel hebt overnacht, worden die verwachtingen plots naar een heel ander niveau getild. TSH begon ooit als een plek waar zowel studenten als hotelgasten hun gading konden vinden, en die sporen zitten er nog steeds in. En dat heeft twee studenten vanzelfsprekend wel weten te bekoren.

De industriële ruimtes zijn versierd met felgekleurde, organische meubels en decoratiestukken die zo slecht bij elkaar passen dat het net wél weer past. Maar de inrichting van het gebouw is nog niet half zo verrassend als de faciliteiten die er worden aangeboden: een kicker-, pool- en pingpongtafel aan de bar, een vleugelpiano – die misschien net niet helemaal gestemd was – in het midden van de hal, kaart- en bordspelletjes die ter ieders beschikking staan, een gigantische boekenkast, een glijbaan naar een groot ‘kussenkot’, een net dat boven dat kot werd gespannen waarop je kan gaan liggen om tv te kijken… Je kan het zo gek niet bedenken, of TSH was je voor.

En dan heb ik het alleen nog maar over de lobby gehad. Het aanpalende restaurant waar we binnen gesprongen zijn voor breakfast, lunch and dinner – letterlijk – en de kamers zijn minstens zo aangenaam om in te vertoeven. Het zou je dan ook niet mogen verbazen dat we het overgrote merendeel van onze tijd daar hebben besteed, en als het van mij had afgehangen, was ik er nog veel langer gebleven. En het feit dat die woorden komen uit de mond – of uit de pen, het is maar hoe je het bekijkt – van een huismus zoals ik, zou op zich al betekenisvol genoeg moeten zijn!

Meer info: https://www.thestudenthotel.com/

51580523_1200372320112582_998645673744138240_n

Liefs

font

P.S. Heb ik je hiermee zin gegeven om ook een stadsspel van CityGoose of een hotel van The Student Hotel uit te proberen? Goed zo, dan ben ik in mijn opzet geslaagd! Zeg, en als je ooit gaat, laat het me dan weten, he. Dan weet ik meteen of we even goede speurders zijn.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s