Have a [fill in the blank] day

Niet maandag, maar woensdag is voor mij ongetwijfeld de rotste dag van de week: vroeg opstaan, veel les, en dan hebben ze nog eens de stomste vakken uit mijn rooster bij elkaar gezet – he, ik mag ook al eens een beetje zeuren. Het is niet omdat ik daar zelf maar weinig aan kan veranderen, dat ik daardoor een hele dag slechtgehumeurd moet rondlopen. Maar ja, hoe doe je dat, vrolijk ronddartelen op zulke dagen?

1. Neem genoeg snacks mee

Dit was één de number one tip die jullie me hebben gegeven: neem genoeg snacks mee! Als je me ziet lopen, zou je het me misschien niet nageven, maar geloof me dan maar op m’n woord: ik kan heel wat eten verzetten op een dag, dus zorg ik ervoor dat ik altijd genoeg versnaperingen op zak heb. Als het even kan, kies ik wel voor gezonde snacks, zoals een stukje fruit (met fruitsla maak je toch iedereen jaloers, of niet?) of een handvol noten, al wil dat niet zeggen dat er nooit eens een chocoladewafel in mijn tas zit.

2. Stay hydrated, kids

Nee, echt, ik meen het. Je kan je veel beter concentreren als je lijf gehydrateerd is. Mooi meegenomen: elke keer dat ik voel dat ik aan het afdwalen ben, neem ik even een slok water (of thee) om mezelf te resetten, zeg maar. Ik neem persoonlijk liever een thermos thee dan koffie mee, omdat koffie je lichaam juist een beetje uitdroogt. En daarbij: van koffie word je dus niet wakkerder; het maakt je hersenen gewoon wijs dat ze niet moe zijn. Tot de cafeïne is uitgewerkt…

3. Let voor een keer eens op

Twee uur lang door je Facebook scrollen of spelletjes spelen gaat op den duur ook vervelen, neem dat maar van me aan. Die saaie les gaat meestal nog het snelst voorbij als ik gewoon twee uur oplet en notities maak om mezelf bezig te houden – en ervoor te zorgen dat ik niet om de vijf minuten op de klok kijk. En trouwens, als je toch niet van plan bent om op te letten, waarom ga je dan tout court nog naar de les?

4. Gebruik je pauzes wijs

Goed, dan is er eindelijk een uur voorbij, en wat doen we dan? Onze smartphone bovenhalen en tien minuten lang zwijgend naast elkaar op een rijtje zitten. Dan zijn er betere manieren om je pauze te benutten: strek je benen eens, want zo lang zitten is minstens even slecht voor je gezondheid als roken… Loop eens naar de toiletten, bijvoorbeeld, zodat een volle blaas geen excuus is om niet goed op te kunnen letten.

5. Laat je goed omringen – of juist niet

Tijdens een lange, lastige dag kan je gezelschap je humeur maken of kraken. Sommigen laten zich graag door hun vrolijke, vrolijke vrienden omringen, terwijl anderen zich liever terugtrekken om lekker te doen waar ze zelf zin in hebben. Either is fine! Je hoeft jezelf niet te verantwoorden. Hóór niet alleen wat je lichaam en geest tegen je proberen te zeggen, maar lúíster daar ook naar.

6. Ga eens lunchen

Wel ja, want er zijn niet veel dingen zo leuk als je ordinaire boterhammetjes (met choco, voor de liefhebbers) overboord te gooien – hé, niet letterlijk dan, voedselverspilling is echt niet cool – en eens decadent uit eten te gaan. Geen zin om daar veel geld aan uit te geven? Gebruik die ene bon die al weken stof ligt te vergaren in je kast, of kijk eens op websites als Groupon. En nee, dat was niet gesponsord. 😉

7. Stel doelen… en beloon jezelf wanneer je die haalt

En die hoeven helemaal niet zo ambitieus te zijn (“Ik wil vandaag vijf hoofdstukken in mijn handboek gelezen hebben”), al mag dat natuurlijk wel. Kleine doelen zijn even perfect (“Ik wil vandaag vijf bladzijden in mijn handboek gelezen hebben”), zolang je ze maar kan halen. En beloon jezelf daar dan maar voor, maar hou het wel een beetje realistisch, he: vijf aflevering van je favoriete serie bingewatchen is misschien een klein beetje buiten proportie, nietwaar?

8. Plan iets leuks in voor na de les

Het is niet de bedoeling dat je zo uitkijkt naar het einde van de dag, dat de dag ongelooflijk traag voorbij kruipt, maar het kan wel helpen om de negativiteit te relativeren als je iets hebt om naar uit te kijken. Op café gaan met een vriend, een uurtje gaan sporten, je lievelingseten klaarmaken of juist lekker vroeg in je pyjama in de zetel kruipen, it’s all up to you.

9. Doe iets aan waar je je goed in voelt

Want alsof je dag niet nóg erger kon, heb je kleren aangetrokken die kriebelen en schoenen die knellen. Ja, dat soort situaties willen we dus vermijden. Leg ’s avonds je lievelingstrui al klaar, paar ze met een stel leuke sokken en je humeur zit alweer net dat tikkeltje beter. En als je graag in je jogging- of pyjamabroek naar school wil gaan, wat houdt je tegen?

10. Mindset is key

Last but not least: deze is echt de belangrijkste van ze allemaal. Een lastige dag wordt écht alleen maar lastiger wanneer je constant over alles loopt te zeuren. Da’s niet fijn; noch voor jezelf, noch voor je omgeving. Probeer dingen te relativeren, kijk uit naar de kleine gelukjes – ook en vooral als je die zelf moet creëren – en zie de dingen die je “moet” doen als dingen die je “mag” doen. Je kan dit, kanjer! Slechte dagen duren ook maar 24 uur; je overleeft het wel.

“Verander wat je niet kan accepteren; accepteer wat je niet kan veranderen.”

Het mooie aan deze tips is dat je ze lekker kan combineren om van je dag een echte knaller te maken! En, welke tips ben ik volgens jou nog vergeten? Welke ga je als eerste uitproberen? Ik hoor het graag, zodat we samen iedere dag net een beetje beter te verdragen kunnen maken. ❤

Liefs,
Font

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: