Rechtzetting van de vorige mededeling

Naar aanleiding van een heel erg eerlijk bericht dat ik net van een vriendin kreeg (dankjewel daarvoor, I love you) ben ik gaan nadenken over de impact van wat ik heb gepost. De opsomming die ik daarin maakte, kan op sommigen nog intimiderend overgekomen zijn. Vandaar, een beetje tekst en uitleg bij mijn beweegredenen daarvoor – want je dacht toch niet dat het mijn bedoeling was je met opzet te intimideren?

Zodra ik die story postte, dacht ik al bij mezelf: “Wauw, nu lijkt het wel heel erg alsof ik mijn eigen prestaties in andere mensen hun gezicht wrijf”, maar ik suste mezelf met de gedachte dat dat maar een deel van de boodschap was, en dat de rest wel zou overkomen zoals ik het had bedoeld. Dat bleek niet het geval te zijn. Ik denk dat dat eraan ligt dat ik in die korte post maar enkele aspecten heb belicht, waardoor ik die misschien een beetje uit de context heb gerukt. Die context wil ik nu toch graag even meegeven, als het even kan.

De boodschap die eigenlijk wilde verspreiden, was namelijk dat je alles kan bereiken waar je je zinnen op zet – don’t let anyone tell you otherwise. Als je mijn blog al een tijdje volgt, of als je mij al een tijdje persoonlijk kent, dan zou je moeten weten dat ik mezelf altijd als een gekke in duizend project tegelijk smijt én dat dat zeker niet altijd rozengeur en maneschijn is. Uiteindelijk doe ik maar één ding, en dat is op een zo eerlijk mogelijke manier mijn verhaal vertellen. Ik denk dat net die eerlijkheid mijn verhalen voor sommigen zo herkenbaar maakt.

En ja, natuurlijk gaat deze blog over mezelf – hoewel ik ook plaats probeer te maken voor dialoog en de inspirerende verhalen van anderen – maar dat wil niet zeggen dat ik het gewoon ben om mezelf zo in de spotlights te plaatsen. Sommige mensen zullen inzien dat ik in dit alles best bescheiden ben – hoe paradoxaal dat ook lijkt – maar ik ga er ook van uit dat een hoop mensen me als een arrogante bitch beschouwt. Oh ja, dat is me zeker al ter oren gekomen.

Waarom? Omdat ik zo eerlijk ben? Omdat ik opkom voor wat ik sta? Omdat ik trots ben op wat ik doe of wie ik ben? Tegenwoordig lijkt zelfvertrouwen wel een synoniem voor arrogantie, en dat weiger ik te aanvaarden. Ik weiger me te excuseren voor de dingen die ik voor en door mezelf heb bereikt. Moet ik die dingen daarom zo expliciet aanhalen en oplijsten? Ja, misschien wel. Omdat we, in mijn ogen, zo vaak gefocust zijn op wat we willen, dat we vergeten wat we al hebben.

Dus, allerliefste mensen, ik heb die story absoluut niet geplaatst om mezelf te bestoefen – hoewel iedereen dat van tijd tot tijd eens wat vaker zou mogen doen – en nog veel minder om jou het gevoel te geven dat “ik al zoveel bereikt heb en jij nog niets”. Wél om je te tonen dat je je dromen écht kan waarmaken, als je er maar hard genoeg voor vecht.

En wat die dromen dan mogen zijn, hangt volledig van jou af. De dromen van iemand anders doen geen afbreuk aan die van jou. Het groeiproces van iemand anders doet geen afbreuk aan dat van jou. Iedereen stelt zichzelf andere doelen en bereikt die op een andere manier en op een ander tempo – en da’s normaal! En weet je wat minstens even normaal is? Dat het allemaal niet altijd zo loopt als je zou willen, maar dat hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen.

Jezelf met anderen vergelijken om je te laten inspireren? Oké. Om je te laten intimideren? Niet oké.

Oh, vergeet dit niet: heel bewust schrijf ik met een heel scherpe stijl over onderwerpen die van als taboe worden gezien. Omdat ik al eens durf te provoceren, gewoon om een gesprek op gang te brengen. En dat gesprek wil ik heel erg graag met jou voeren. Op die manier kunnen we er allebei iets uit leren, of niet soms?

Dus als ik ooit iets zeg of schrijf waarbij je je ongemakkelijk voelt, spreek mij daar dan alsjeblieft over aan. Jou een ongemakkelijk gevoel geven is echt het allerlaatste wat ik wil. Je hoeft niet bang te zijn, ik zal je neus heus niet afbijten, integendeel: voor mij is het heel belangrijk om een open en respectvolle dialoog aan te gaan, waarin ik mijn kant van het verhaal kan vertellen, en naar de jouwe kan luisteren. Uiteindelijk ben ik ook maar gewoon een boerentrien die de wereld aan het verkennen is en geen idee heeft van wat ze doet. 😉

Liefs
Font

6d7b420573ed8d1b2703c4556075991d

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: