Wie de schoen past, trekke hem aan

Dankjewel. Omdat we elkaar na al die tijd teruggevonden hebben. We leerden elkaar jaren geleden kennen, op een moment waarop we allebei onze weg in het leven aan het zoeken waren. En ja, die wegen hebben ons eventjes van elkaar gescheiden, maar hebben ons ook weer bij elkaar gebracht. Als ik vraag wanneer we nog eens afspreken, haal je meteen je agenda boven en hebben we een paar minuten later al een datum geprikt, en da’s zeldzaam geworden. Dus als we de volgende keer op de koffie gaan, vergeet dan niet: je was én bent een persoon die een grote invloed heeft op wie ik vandaag ben.

Dankjewel. Omdat je me hebt doen inzien hoe onaangenaam aanstekelijk negativiteit eigenlijk is. Hoe meer aandacht jij besteedt aan alles wat negatief is, hoe meer je me aanspoort om precies het tegenovergestelde te doen. Om juist na te denken en te praten over de positieve dingen, hoe klein ze ook zijn. Je sleurt anderen – bewust of onbewust, ik weet niet wat ik erger vind – mee in je neerwaartse spiraal, omdat je niet weet hoe je sommige dingen moet relativeren. Ik weet het al, maar nu jij nog: verander wat je niet kan aanvaarden, aanvaard wat je niet kan veranderen.

Dankjewel. Omdat je zo’n grote inspiratiebron voor me bent. Sinds we elkaar ontmoet hebben, toen ik voor het eerst – en duidelijk niet voor het laatst – foto’s van je nam, kijk ik naar je op. Je bent er niet alleen in geslaagd om je negatieve verleden in een positieve toekomst om te zetten, maar je bent iemand anders’ grootste supporter om hetzelfde te doen. Ik ken niet veel mensen die zo selfless en zo enthousiast zijn als jij, en dat siert je zo hard. Je bent een grote inspiratie voor velen, en ik hoop dat je dat beseft.

Dankjewel. Omdat je me hebt geleerd dat niets vanzelfsprekend is. In al die jaren dat we elkaar kennen, dat ik mijn diepste geheimen en gekste hersenkronkels met je heb gedeeld, was er tussen ons een vertrouwen gegroeid waarvoor ik mijn hand in het vuur stak. Ik dacht dat ik onvoorwaardelijk op je kon rekenen, en dat blijkt nu niet zo te zijn. Soms plaats je jezelf voor anderen, en misschien moet ik dat dan ook maar wat vaker doen. Ik weet nu dat ik geen moeite meer moet steken in mensen die ook geen moeite steken in mij, en dat zal me nog een hoop energie besparen.

Dankjewel. Omdat je me hebt doen inzien dat ik gewoon voor mijn dromen moet gaan. Jij hebt me getoond dat ik alles kan bereiken waar ik mijn zinnen op zet, gewoon omdat je dat zelf ook hebt gedaan. Door jou weet ik nu dat er niet zoiets bestaat als “te idealistisch zijn” of “te onrealistisch dromen”, maar dat ik me overal voor de volle honderd procent op moet én mag smijten. Gewoon door je dromen te volgen, inspireer je anderen om dat ook te doen, en dat lijkt me best mooi meegenomen.

Dankjewel. Omdat je me hebt getoond hoe erg sommigen over anderen kunnen roddelen. Ik vertelde je, in mijn blindelings vertrouwen, dingen die je achter m’n rug om tegen anderen ging doorvertellen. Je wist me te raken op mijn allerzwakste plek. Begrijp me niet verkeerd, het is niet alleen jouw schuld dat het niet de eerste keer is dat mensen achter mijn rug omgaan. Ik trek er gewoon mijn lessen uit om net datgene dat me jaren geleden zo gekraakt heeft, om te zetten in datgene dat me tot hiertoe gemaakt heeft.

Dankjewel. Omdat je me het gevoel geeft onvergetelijk te zijn. Sommige uitspraken vergeet ik nooit meer, maar de meest onvergetelijke komt van jou, want jij vertelde me dat ik een echte meerwaarde in je leven ben. En dat vertelde je me terwijl je me niet alleen recht in de ogen, maar ook en vooral recht in het hart keek. Je kent me beter dan dat ik mezelf ken, en dat je zelfs de moeite hebt gedaan om me op die manier te leren kennen, is van onschatbare waarde.

Liefs
Font

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: