Halfnaakte vrouwen in het gemeentehuis

Zoals de gigantische aftelkalender op de homepage van mijn website al aangaf: vandaag gaat officieel mijn tweede expositie van start! Vanaf vandaag, maandag 5 augustus, tot en met vrijdag 23 augustus zal mijn werk te bewonderen zijn in het gemeentehuis van Haacht (Wespelaarsesteenweg 85), en dat tijdens de openingsuren*. Maar hoe is het zover gekomen dat er halfnaakte vrouwen in een gemeentehuis te zien zijn?

Enkele maanden geleden kreeg ik de kans om mijn foto’s tentoon te stellen in JC Ahoy in Wijnegem. Daar heeft Bart het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om jongeren en jonge kunstenaars met elkaar in contact te brengen; een win-winsituatie, als je het mij vraagt: de jongeren die rustig een pintje komen drinken in het jeugdhuis komen in aanraking met allerlei kunstvormen, terwijl de jonge kunstenaars op een laagdrempelige manier hun werk kunnen exposeren.

Meer informatie over tentoonstellingen in JC Ahoy vind je hier.

Zodra de expositie afgelopen was, en de storm aan emoties die daarbij hoorde was gaan liggen, stond ik daar mooi met al mijn foto’s: waar moest ik er in godsnaam mee naartoe? Sommige foto’s zijn groot genoeg om het kleinste kamertje mee te behangen – al betwijfel ik of je daar op je gemak zou zitten als er een model op je neerkijkt. De foto’s om te exposeren had ik al, maar de expositieruimte nog niet. Dus ging ik daarnaar op zoek.

67415813_2341751966143240_8581858253892222976_n

Mijn moeder, die op het gemeentehuis werkt, hielp me daarbij op weg. Ze vertelde me niet alleen dat de gemeente Haacht haar kunstzinnige inwoners een duwtje in de rug wil geven, maar gaf me ook meteen de contactgegevens van de persoon die zich daarover ontfermt. Onder het motto – waarschijnlijk mijn eeuwige lijfspreuk – “een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kan je krijgen”, nam ik contact op met de gemeente. Dat ik van plan was borsten en billen tentoon te stellen, daar moesten ze dan maar zelf achter komen.

Meer informatie over tentoonstellingen in het gemeentehuis van Haacht vind je hier.

Dus trok ik afgelopen vrijdag, na wat mails en afspraken, met diezelfde moeder naar het gemeentehuis om mijn tweede expositie op poten (lees: panelen) te zetten. Naast mijn favoriete portretten van de afgelopen jaren, zullen nu ook – voor het eerst! – foto’s van mijn project, Chair Chaude, te zien zijn. Nu is dus de uitgelezen kans om gratis (!) een expositie van Chair Chaude te bezoeken, voor de toegangskaartjes na mijn internationale doorbraak stukken van mensen gaan kosten. 😉

67580531_406713976624293_5724807087599386624_n.jpg

Is Haacht toch niet helemaal in de buurt? Geen zorgen, op het einde van de zomer zullen de foto’s van Chair Chaude hun intrek vinden in het Districthuis te Deurne, voor de expositie van Femmeniste – mijn derde expositie al! Meer informatie daarover krijg je later, maar blokkeer het laatste weekend van augustus alvast in je agenda. Als je vrijdag 30 augustus gaat, kom je me daar zeker tegen! Kan je alvast een handtekening vragen voor die rijen binnenkort veel te lang worden.

Liefs
Font

Openingsuren van het gemeentehuis (op aanvraag is de tentoonstelling ook op andere momenten te bezichtigen):

  • Maandag: 09u00 – 17u00
  • Dinsdag: 09u00 – 19u00
  • Woensdag: 09u00 – 17u00
  • Donderdag: 09u00 – 17u00
  • Vrijdag: 09u00 – 13u00
  • Zaterdag: gesloten
  • Zondag: gesloten

67511881_354394045475350_5880729853736517632_n

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'Halfnaakte vrouwen in het gemeentehuis'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s