Deel van een groter geheel

Dames en heren, appelen en peren: vandaag deel ik het heugelijk nieuws mee dat mijn foto’s voor de vierde keer tentoongesteld zullen worden! Na Wijnegem, Angers en Haacht is deze keer Deurne aan de beurt. In het kader van een feministische tentoonstelling die onder andere over lichaamsbeeld zal gaan, trad ik niet alleen aan als fotograaf, maar ook als model. Begin van een carrièreswitch? Oordeel vooral zelf!

De expositie

Femmeniste (FacebookInstagramorganiseert binnenkort voor de tweede keer een gratis (!) expositie in het Districtshuis van Deurne. Op deze tweede editie, die de titel “Capturing the female mind through art” kreeg, komen verschillende Belgische kunstenaars annex activisten samen om een reeks brandend actuele maatschappelijke thema’s aan te kaarten: zo komen onder andere feminisme (obviously), lichaamsbeeld, mentale gezondheid en seksuele intimidatie aan bod.

Vrijdagavond 30 augustus wordt de expositie om 18u30 met een knaller van formaat afgetrapt. De hele avond lang kan je niet alleen genieten van de kunstwerken die er drie dagen lang tentoongesteld zullen worden, maar ook van de live optredens van Anna KhinaNour EJAmber SettaIssam DakkaYasmina Lemsiah en Soukaïna Bennani. Alsof dat alles nog niet verrukkelijk genoeg is, zullen ook de hongerigen onder ons aan hun trekken komen met de vegan dessertje van Vegateau. Ook de rest van het weekend – zaterdag 31 augustus van 15u00 tot 21u00 en zondag 1 september van 15u00 tot 20u00, om precies te zijn – is het Districtshuis speciaal voor jou geopend. Om op hetzelfde elan te eindigen als we beginnen, is er op zondag een open mic.

Meer informatie vind je hier.

De fotograaf

Ook mijn foto’s zullen dus tentoongesteld worden. Hoe kan het ook anders op een expositie die over lichaamsbeeld gaat, wanneer je een body positive fotografieproject uit de grond heb gestampt. Speciaal voor de gelegenheid heb ik uit heel Chair Chaude (FacebookInstagrammaar liefst twintig beelden, twintig imperfecties gekozen, die hier letterlijk en figuurlijk omkaderd zullen worden. Kom jij ook eens tellen in hoeveel van die beelden jij jezelf herkent?

Het model

Geloof het of niet, maar speciaal voor de expositie ben ik niet één, maar twee keer vóór de lens gaan staan, in plaats van erachter. Want als Morgane Gielen en Britt Depetter vragen om samen te werken, dan zeg je toch geen ‘nee’?

Voor Morgane Gielen

Facebook & Instagram

I fight against the absurd anorexic sizes models have to pursue to even be considered for an assignment. I fight for women and men that don’t feel good enough because we are brainwashed to fit in certain beauty standards. I fight for a society that pushes everyone to actually listen to their own feelings, energy and intuition. I fight for a world where people are less judgmental and closed of to other ideas, dreams and religions. Visit the exposition of @femmeniste on the 30th of August in Deurne (Belgium), and tell me in person where you fight for.

Samen met Iris Baetens – dezelfde familie Baetens als diegene waarmee ik hier samenwerkte – trok ik naar Morgane thuis voor een fotoshoot rond menstruatie. En ja, dat meen ik bloedserieus (pun intended).

Voor Britt Depetter

FacebookInstagram

Britt is erin geslaagd om maar liefst 23 vrouwen van 14 verschillende nationaliteiten samen te krijgen voor een fotoshoot in Den Botaniek; een fotoshoot waarin diversiteit, eenheid en alles daar tussenin centraal stonden.

Samengevat

  • WAT: Gratis expositie georganiseerd door Femmeniste
  • WAAR: Districtshuis Deurne, Maurice Dequeeckerplein 1 (er is voldoende parkeergelegenheid)
  • WANNEER:
    • Vrijdag 30 augustus (18u30 – 22u00)
    • Zaterdag 31 augustus (15u00 – 21u00)
    • Zondag 1 september (15u00 – 20u00)

Ikzelf zal er vrijdagavond bij zijn om van de optredens (en de dessertjes) te genieten, de prachtige kunstwerken te aanschouwen, contacten te leggen met andere kunstenaars, vragen te stellen en te beantwoorden, nieuwe modellen te ronselen voor mijn eigen project – en hopelijk om jou daar tegen te komen.

Liefs
Font

P.S.: Wat denk jij: moet ik in het vervolg ook eens wat meer vóór de lens gaan staan? 😉

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s