“Ik dacht echt dat mijn lichaam het niet waard was om gezien te worden” [Het Nieuwsblad]

Leestijd: 2 minuten

DOOR: Sabine Peeters
VOOR: Het Nieuwsblad

Wie? KILIEN
Studie? master journalistiek
Leeftijd? 21
Woonplaats? Haacht
Burgerlijke staat? heeft een vriend
Hobby’s? fotografie
Instagram? chair.chaude

Waarom neem je deel aan deze shoot?

“Ik ben zelf gepassioneerd bezig met body positivity en zette vorig jaar, als fotografe, een project op poten genaamd Chair Chaude. Tot op heden stond ik dus altijd veilig áchter de camera, maar nu heb ik het gevoel dat ik ook als mijn eigen persoon op de voorgrond durf te treden. Deelnemen aan deze rubriek leek me dus wel spannend.”

Wat betekent body positivity voor jou?

“Ik vind het heel belangrijk dat mensen niet gepest of gediscrimineerd worden om hun lichaam. Ons ideaalbeeld is helemaal niet realistisch en daar wil ik tegen ingaan. Met mijn project toon ik meer diversiteit en puurheid en wil ik mensen een goed gevoel geven over zichzelf.”

Voel je je comfortabel met je lichaam?

“Nu wel, maar dat vroeg wat tijd en werk. Ik werd in het eerste en tweede middelbaar gepest om mijn krullen, mijn kleine borsten, enzovoort. Dingen waar ik niets aan kon doen en die ik nu heb leren appreciëren. Maar dat heeft even geduurd. Zo ben ik in tranen uitgebarsten toen ik voor het eerst mijn bh uitdeed in het bijzijn van mijn vriend. Ik dacht echt dat mijn lichaam het niet waard was om gezien te worden. Ik heb een zus die vijf jaar jonger is en hetzelfde slanke postuur heeft. Soms hoor ik haar zeggen dat ze te dik aan het worden is en meer op haar eten moet letten. Op zulke momenten gaan bij mij alarmbellen rinkelen. Dan moet ik ingrijpen. Ik vind het belangrijk om die gevoeligheden in het oog te houden, want de huidige generatie jongeren groeit met nog meer sociale media op en voelt de invloeden nog harder.”

Wat vind je mooi aan je lichaam?

“Mijn krullen! Vroeger kreeg ik er opmerkingen over en bond ik het altijd samen zodat ik niet zou opvallen. Nu denk ik: if you got it, flaunt it! Ik krijg er tegenwoordig vooral veel complimentjes over en dat voelt fijn. Mijn krullen maken mij Kilien, ze zijn een deel van mijn identiteit geworden.”

Hou je rekening met de mening van je partner?

“Onze relatie is ontzettend sterk en mijn lief steunt me oprecht in wat ik doe. Zo nam ik onlangs deel aan de Diversity Catwalk in Antwerpen en hij was mijn grootste supporter. Hij vond het geen probleem dat ik voor deze grootse actie in mijn ondergoed over de Meir liep omdat hij weet dat ik de onderwerpen diversiteit en body positivity met passie benader. En die liefde en steun krijgt hij van mij terug. Zelfvertrouwen is sexy en dus geef ik mijn lief graag oppeppers waar nodig.”

Welke wijsheid zou je meegeven met de jongere versie van jezelf?

“Zo veel eigenlijk! Eerst en vooral: let heel erg op wie en wat je volgt online en ga op zoek naar mensen die je inspireren in plaats van deprimeren. Zo veel bedrijven en ‘influencers’ zijn eropuit om munt te slaan uit onze onzekerheden en dat mag je niet toelaten. Je lichaam is nog in volle ontwikkeling. Geef jezelf hiervoor dus de ruimte én de tijd.”

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s