Romy

Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan het project Chair Chaude. Ik kan met absolute overtuiging en met nog meer enthousiasme zeggen dat dit een supergoede beslissing is geweest. Ik heb hier mogen samenwerken met een heel warm en mooi team, en het was een hele leuke, mooie en leerrijke ervaring. Zo heb ik nog maar eens ingezien dat body positivity iets is voor iedereen: mensen met verschillende soorten lichamen kunnen een negatief zelfbeeld ontwikkelen, en dat heeft niks te maken met gewicht. Dat heeft te maken met levenservaringen, de manier waarop we feedback ontvangen van de samenleving over ons lichaam.

Ik heb hier de meest warme, non judgementalopen minded mensen leren kennen. Vrouwen die zelf te maken hebben gehad met kritieken en commentaren op hun lichaam, op verschillende manieren: door onze samenleving, door andere mensen of zelfs door familie of vrienden… Nu vechten wij samen met hetzelfde doel, ook al komen we vanuit een verschillende achtergrond. We willen allemaal geaccepteerd worden zoals we zijn. Laten we alsjeblieft stoppen met te focussen op de negativiteit, en beginnen ons te focussen op de positiviteit.

Daarnaast wil ik ook heel erg duidelijk maken dat body positivity niet hetzelfde is als het promoten van obesitas of het geen strijd is tussen thin vs thicHet is een all size, all shape, all body type supportive concept. Ik vind het verschrikkelijk als er wordt gebodyshamet, of het nu over magere mensen of stevigere mensen gaat. Mijn ultieme droom is dat iedereen gaat inzien dat hij of zij er mag zijn zoals hij of zij is. Er bestaat niet zoiets als een perfect lichaam. Een lichaam is een veranderlijk ding: dat van een tiener is niet hetzelfde als datzelfde lichaam van een volwassen. Het kan door allemaal verschillende omstandigheden veranderen. Hormonen, een traumatische ervaring, medicatie, zwangerschap, of gewoon omdat je ouder wordt… Elk litteken, elke stretch mark, cellulitis, blauwe plek, ga zo maar door, is een bewijs dat jij hebt geleefd en dat jij een strijder bent.

Het beeld dat we hebben over ons lichaam is eveneens iets heel veranderlijks. De ene dag zitten we goed in ons vel. De andere dag zitten we slechter in ons vel. Dit heeft meer te maken met onze hormonen, dingen die we meemaken die dag, beelden die we zien op sociale media, bijvoorbeeld; dat alles heeft een invloed op onze self esteem. Het is niet omdat je je de ene dag slecht voelt over jezelf en je walgt van jezelf, dat je de volgende dag niet van jezelf kan en mag houden. Embrace de complimentjes die je krijgt! Het zijn de kleine dingen die voor een groot geheel zorgen.

Ik wil dus een speciale shout out doen naar alle mensen die er elke dag aan werken van zichzelf te houden, ook al vertelt te maatschappij hen elke dag dat ze niet goed genoeg zijn. Jullie zijn wel goed genoeg! Jullie zijn prachtig, just the way you are: with all your flaws. Embrace them and love yourself!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: