Lisa

Dit is de tweede keer dat ik deelnam aan Chair Chaude en ik ben nog steeds even enthousiast over het project. Vergeleken met de eerste keer was de confrontatie met mezelf minder groot en voelde ik me meer op m’n gemak voor de lens. Het is zo leuk om je grenzen te verleggen samen met meisjes die exact hetzelfde willen doen. En hoewel je elkaar niet kent voor de shoot begint, zorgt Kilien er altijd voor dat iedereen zich 100% op z’n gemak voelt!

Na een toffe babbel over waarom iedereen deelneemt en wat we ermee willen bereiken, begint de shoot. Tegen die tijd voelt iedereen zich comfortabel genoeg om één voor één voor de lens te staan. En bij de groepsfoto’s voel je je echt één met de andere meisjes, zo samen op een ‘vleeshoop’ – hoewel dat niet zo goed klinkt als het eruit ziet. Ik ga blijven deelnemen aan dit project zolang ik de kans krijg. En aan iedereen die twijfelt: gewoon DOEN!

Mensen kijken naar mij en het enige wat ze zien is een mager meisje. “Mager is gelijk aan gelukkig en zelfzeker”, dat is een associatie die veel te vaak gemaakt wordt. Ik krijg regelmatig de opmerking dat ik niet hoef te sporten of dat ik die muffin beter maar kan opeten, want ik “word er toch niet dik van”. Mensen beseffen vaak niet dat dat soort opmerkingen ook kwetsend zijn, vooral als je met je zelfbeeld worstelt en als je jezelf helemaal niet zo ziet.

Door die opmerkingen en het effect dat ze hadden op mij, heb ik echt beseft dat we moeten leren om verder te kijken dan het uiterlijk. Want een platte buik, een strakke poep of een zuivere huid zeggen niets over wie iemand is als persoon en welke de waarden zijn waar die persoon voor staat en in gelooft. Dat is wat me aangezet heeft om deel te nemen aan dit project: ik wil duidelijk maken dat een uiterlijk niets zegt over een persoon.

Ikzelf worstel nog bijna elke dag met hoe ik eruitzie, met wie ik ben en met wie ik wil zijn. Deelnemen was dus best wel een uitdaging voor mij, maar ik wist dat ik bij Kilien in goede handen was en dat zij zeker rekening zou houden met hoe ik mij voel en waar ik me wel en niet comfortabel bij voel. De foto’s zijn meer dan prachtig, maar de ervaring is nog veel mooier. Ik had nooit gedacht dat ik in mijn ondergoed voor een lens zou kunnen staan en mij voor de volle honderd procent comfortabel zou kunnen voelen.

Ik heb er niet één seconde over nagedacht dat ik daar stond met al mijn ‘imperfecties’ bloot. Want hoewel ik ze nog steeds zie bij mezelf, die imperfecties, heb ik nu wel beseft dat ik waarschijnlijk de enige ben die ze ziet, of dat ze er voor anderen gewoon niet toe doen – en dat is toch al een hele vooruitgang! Body positivity en self love zijn dingen die je moet leren, net als leren stappen. Je begint met kleine stapjes, want anders val je meteen om, maar eens je de smaak te pakken hebt, gaat het vanzelf!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: