Kirsten

Het is absoluut niet gemakkelijk om jezelf te zijn in deze maatschappij. We worden constant overspoeld met ongevraagde feedback en goedbedoeld advies. Jezelf graag zien blijkt de moeilijkste opgave voor zowel mannen, vrouwen, als kinderen. Om dit te ontkrachten, doe ik mee aan Chair Chaude. Want door diversiteit te tonen, normaliseren we alle lichamen.

Chair Chaude is een ongelooflijk project dat ik iedereen zou aanraden. Door verschillende lichaamstypes samen te zetten, leer je verschillende verhalen kennen. Meisjes die ik vroeger aanzag als “het perfecte lichaam” delen zonder schroom met de groep hun verhaal, hun onzekerheden, hun doelen. Dat opent je ogen. Daar stond ik dan als de – in mijn ogen – “enige dikke” van de groep, met mijn mond vol tanden bij de verhalen van anderen; maar ook verrast door de openheid en positiviteit die door het project zelf aangewakkerd werd. Rondlopen in je ondergoed bij een hoop vreemden lijkt heel eng, maar in deze setting was dit allesbehalve het geval.

Waarom ik meedeed? Als leerkracht én nieuwe mama wil ik een voorbeeld zijn. Jarenlang worstelde ik met mijn zelfbeeld. Ik jojode van dieet naar dieet en ik ontwikkelde een verschrikkelijke relatie met voedsel. Ik was ervan overtuigd dat gelukkig zijn gelijk was aan dun zijn. Maar het was nooit goed genoeg: het doel werd, in mijn hoofd, nooit bereikt. Twee jaar geleden gooide ik het roer om. Ik was het beu, ik dacht terug aan mijn leven en besefte dat ik 20 jaar daarvan gespendeerd had aan diëten en boos zijn op mezelf. Was dit echt hoe ik wilde leven? Was dit waar ik later, als oud vrouwtje, op wilde terugblikken?

Neen! Ik wil genieten! Ik wil mensen inspireren! Ik wil jongeren, en ook mijn lieve kleine meid leren dat jezelf graag zien geen zonde is. Daarnaast wil ik ook de schaamte wegnemen die rond het mama-lichaam hangt. Waarom moeten we ons schamen voor ons postnatale lichaam? Gewoon omdat het niet meer zo strak is, striemen heeft, misschien wat (of veel) zwaarder is? Mama’s, jullie lichaam heeft een klein wonder geproduceerd. Het heeft van praktisch niets een wondermooie baby gemaakt en die dan nog eens 9 maanden (bijna een heel jaar) veilig gehouden in je buik. Is dit iets om je voor te schamen? Stop met je te focussen op een hoop negativiteit, veroorzaakt door een onrealistische verwachting, en leef in het moment! Geniet met volle teugen!

Jezelf graag zien is een verademing. Niet meer in de pas lopen, niet meer een bepaald lijf nastreven is een verademing. Want, en knoop dit goed in je oren, het perfecte lijf is jouw lijf!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: