Laurence

Ik neem mezelf soms voor dat ik goed ben in schrijven. Toch vind ik nu de woorden niet die ik nodig heb.

Mijn zelfbeeld was altijd al laag. Ik voelde me nooit mooi genoeg. Jammer genoeg is in deze maatschappij ‘mooi genoeg’ ook een voorwaarde om ‘goed genoeg’ te zijn. Goed genoeg voelde ik evenmin, in eender welk aspect van mijn leven, maar zeker niet wat mijn uiterlijk betrof. Ik was de grijze muis. Ik viel niet op. Eén toxische ex later en mijn zelfvertrouwen was lager dan ooit. Ik had een vaste ‘look’ door hem: jeans, een SuperDry-trui, Nike Air Max, geen make-up, onverzorgd haar. Ik moest passen in het plaatje dat hij van mij had opgehangen. Nog minder opvallen, mezelf nog meer wegcijferen om uiteindelijk bijna te verdwijnen.

Ondertussen heb ik geprobeerd mezelf weer op te bouwen. Ik probeer meer dan ooit te zijn wie ik ben, met al mijn meningen, normen, waarden, maar ook uiterlijk. Ik zie er heel anders uit dan tijdens die vorige relatie. Ik ben trots op hoe ik er nu uitzie. Ik kies hoe ik mezelf presenteer. Maar dat betekent niet dat ik altijd goed in mijn vel zit. Ik voel mij soms nog steeds onzeker. Onder meer door mijn persoonlijke ervaringen, maar laten we zeggen dat onze huidige maatschappij er natuurlijk ook niet bij helpt.

Ik ben dat beu. Elke persoon is gewoon evenwaardig aan een andere, ongeacht alle banale factoren – zoals uiterlijk – die we maar kunnen bedenken. Iedereen ziet er anders uit. Dat is nu eenmaal zo. Het zou niet mogen zijn dat iemand een bepaalde waarde toegewezen krijgt op basis van uiterlijk alleen. Iedereen is gewoon oké. Niet mooi, lelijk of eender welke beschrijving, maar oké en tof. Dat is waarom dit project mij zo blij maakt: iedereen wordt gewoon geaccepteerd. Je leert nieuwe mensen kennen, geeft je fysiek maar ook mentaal bloot en iedereen is gewoon tof.

Niemand die raar kijkt, alleen maar goede sfeer. Dat is wat ik voelde door hieraan mee te doen. Daarbij moet ik natuurlijk ook concluderen dat als iedereen oké en tof is, dat ik dat ook wel ben. Ik voel me daar best comfortabel bij. Ik ben, zoals de anderen, best wel oké en ook best wel tof. Als dat geen fijne conclusie is.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: