Kyra

Al mijn hele leven lang hoor en zie ik dingen over mezelf, zonder te snappen waar die vandaan komen. Mensen zien me en zeggen ‘te dik’, ‘ongezond’, ‘te druk’, ‘te luid’, ‘te emotioneel’, ‘te extra’. Ik krijg overal labels opgeplakt. Ik wil geen seks tot ik zeker ben: ‘Preuts’. Ik geniet van mijn seksuele vrijheid: ‘Slet’. Ik loop over straat in de zomer: ‘Slet’. Ik pak me in voor de winter: ‘Vet wijf’. Ik vrij met een man: ‘Jij was toch bi?’ Ik vrij met een vrouw: ‘Ben je nu een pot?’ Ik ben gelukkig met mijn partner: ‘Jij pakt ook alles wat je krijgen kunt, he’.

Ik zie mezelf net zoals anderen me zien, maar toch zijn anderen zo kritisch. Ik ben jong en zoekende, en alles wat me toegeworpen wordt, neem ik gretig aan. Langzaamaan durf ik mezelf te ontdekken, te zien. Ik sta voor de spiegel en durf te zeggen dat ik knap ben. Ik heb een sollicitatiegesprek en noem mezelf enthousiast. Ik maak een account op Tinder aan en beschrijf mezelf als dik. Ik ontdek mezelf, besef wie ik ben, vind een plek die mij veiligheid geeft: ‘die/hun’.

Ik kies mijn eigen labels zorgvuldig uit. Hokjes, daar pas ik niet in. Er schuilt vrijheid in zelf een taal mogen kiezen die mij het best beschrijft. Ik leer dat zelfliefde meer is dan mezelf mooi vinden, dat het ook gaat over mezelf accepteren zoals ik ben: puur natuur, helemaal blootgegeven, rauw. Ik zie mezelf en denk: ‘Sterk’.

Kilien geeft ons een platform om onszelf te tonen zoals wij zijn. Ze houdt ons geen spiegel voor, maar gewapend met haar camera laat zij ons onszelf, in al onze glorie, blootgeven. In Chair Chaude kiezen we zelf onze labels uit; kiezen we ervoor om niet in hokjes te passen, of juist wel; kiezen we ervoor om vrij te zijn in hoe we ons uitdrukken en om te tonen dat wij allen het geluk verdienen. Chair Chaude nam mijn onzekerheden en veranderde elke ‘te’ in een ‘genoeg’.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: