Marijne

Deelnemen aan Chair Chaude heeft mij, als body positive activiste, nog sterker in mijn schoenen doen staan. Momenteel ben ik ongeveer een jaar bezig met het actief verspreiden van de boodschap “All bodies are good bodies“, wat me tot nu toe erg goed af gaat. Er zijn verschillende mensen (mannen en vrouwen, slank en dik, jong en oud) die me on- en offline aanspreken voor advies over hoe we nu precies ons lichaam graag kunnen zien. Met erg veel enthousiasme en met een open houding luister ik naar hun verhaal en probeer dan ook een antwoord te bieden waar ze effectief iets aan hebben, want iedereen weet wel dat zelfacceptatie en -liefde niet zomaar op 1-2-3 gebeurt.

Toch merkte ik dat ik soms tegen mijn eigen winkel sprak. Zo vertelde ik anderen dat ze niet onzeker moesten zijn over hun armen maar die graag moesten zien, terwijl ik ze zelf verfoeide. Dat ging ook weleens gepaard met moeilijke gevoelens, want ben ik dan niet nep als ik anderen iets aanpraat waar ik soms zelf niet in geloof? Uiteindelijk heb ik dit leren relativeren; jezelf graag zien betekent niet dat je elke dag naar de spiegel wandelt en zegt “Hey babe, you look gorgeous!”. Het betekent soms ook dat je de dingen er gewoon laat zijn.

En net dat is waar Chair Chaude me ontzettend hard bij geholpen heeft. Toen Kilien me vroeg: “Welke dingen moet ik voor jou in beeld brengen?”, zei ik resoluut: “Doe maar mijn armen, want daar ben ik nog wat onzeker over.” En zo gebeurde het, Kilien trok enkele foto’s van mijn armen en de rest van mijn lichaam. Wanneer ik de foto’s ontving op mijn telefoon, kreeg ik tranen in mijn ogen. Ik was oprecht ontroerd door de impact die de foto’s op me hadden. Mijn armen waren helemaal niets om te verfoeien. Mijn armen zijn mooi en sterk. Ja, ze hebben striemen en bultjes, putjes en littekens. Maar ze knuffelen ook mijn geliefdes, vrienden en alle dieren die ik wil.

Chair Chaude heeft me doen inzien dat, wanneer we ons lichaam eens vanuit een ander standpunt bekijken, we écht wel tot nieuwe inzichten kunnen komen. De body positive shoot die Kilien organiseerde is een dag die me voor de rest van mijn leven zal bijblijven, omdat het me nieuwe energie gaf waar ik nog maanden op kan teren. Zelf zou ik Chair Chaude dus aan iedereen aanraden; jong of oud, dik of dun of ergens tussenin, klein of groot, ongeacht welk ras of afkomst. Iedereen verdient het om zichzelf graag te zien!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: