The Blind Body Positive Protest [Curves and Kisses]

DOOR: Sofie Lambrecht
VOOR: Curves and Kisses

Leestijd: 2 minuten

Sinds voorjaar 2018 ben ik helemaal overwonnen door body positivity en maak daar nu ook maar fat acceptance en meer van! Ik ben er helemaal mee weg en het is een super belangrijk deel van mijn eigen leven geworden. Kijk maar even op mijn instagram @curves.and.kisses dat ik daaraan wijd, en volg me gerust! Deel zeker als je wil dat meer mensen kennis maken body positivity en alles daarrond.

Toen ik op Instagram aan het scrollen was door body pos accounts kwam ik The Blind Body Positive Protest tegen en ik was meteen verkocht! Toen ik het tegenkwam zaten hun acties erop maar onlangs kreeg ik de kans om mee te doen. Nu vraag je je vast af, wat doen die? Wat deed je dan?

Wat is The Blind Body Positive Protest?

The Blind Body Positive Protest is ontstaan uit vier vrouwen: RomyGaëlleKilien en Ruby. Het is ontstaan omdat ze allemaal de behoefte hadden om het negatieve lichaamsbeeld dat heel veel mensen hebben van zichzelf wilden doorbreken. Ze willen de boodschap overbrengen dat iedereen zich goed kan voelen in zijn vel, of op zen minst gewoon neutraal naar zichzelf kan kijken. Daarom hebben ze besloten om regelmatig de actie The Blind Body Positive Protest op poten te zetten. De actie is heel eenvoudig: ze staan samen met andere vrijwillige mensen in ondergoed op straat (of in een zaal), geblinddoekt en voor hen ligt een groot canvas met hun persoonlijke boodschap of ervaring erop geschreven. Dan is het de bedoeling dat voorbijgangers een fijne body pos boodschap, een haartje tekenen of bemoedigend woord schrijven op één of meerdere van de activisten.

Mijn ervaring met The Blind Body Positive Protest

Ik deed zelf mee aan The Blind Body Positieve Protest. Mijn deelname was niet op straat maar in De Krook in Gent. Eerst gaf Sabine Peeters een lezing over een gelijkend thema en op het einde van de lezing passeerden alle mensen ons, dan konden ze ons verhaal lezen en evenueels iets tekenen of schrijven op onze lichamen. We waren slechts met vijf, de vier oprichters en ikzelf.

Ik was best zenuwachtig. Gelukkig was ik het al gewoon om in lingerie of bikini voor mensen te verschijnen maar ergens geblinddoekt staan was toch helemaal nieuw. Ik kende de vier andere dames ook nog niet ook al volgde ik ze allemaal al een tijd op Instagram. Ik had heel veel zenuwen maar ik was er ook super klaar voor!

De zenuwen gingen vlug over, de dames waren super lief en ik vond het een geweldige ervaring! Het was ook best emotioneel vond ik persoonlijk. Ik zag het voor mij ook als een soort van nieuwe stap maar ook een bevestiging van wat ik de jaren daarvoor al deed: mezelf aanvaarden! Het was een beetje een afsluiting en een begin tegelijk. Bovenal smaakt het naar meer, ik sta helemaal achter dit project en kan het iedereen aanraden. Ik ga alvast nog mee doen.

Zelf meedoen?

Wil je zelf meedoen, dan stel ik voor dat je even kijkt op hun Instagram pagina, daar in de highlights staan alle datums en alle nodige informatie. Tot binnenkort!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s