RECEPT | Dalgonakoffie

Leestijd: 1 minuut

Je hebt ze ongetwijfeld al op sociale media zien verschijnen: de Koreaanse dalgonakoffies. Een glas ijskoude melk overgoten met een schuimlaag die smaakt naar toffees doet veel caffein addicts watertanden. Zeker nu we lange tijd niet in onze favoriete koffiebar zijn kunnen binnenwippen, moesten we thuis barista spelen. En met een receptje als dit tover je in één, twee, drie een Instagramwaardige ijskoffie op tafel!

De ingrediënten

  • 2 theelepels oploskoffie
  • 2 theelepels suiker naar keuze
  • 2 theelepels kokend water
  • Een glas (plantaardige) melk
  • Eventueel een snuifje kaneel
  • Eventueel enkele ijsblokjes

Het recept

Doe de oploskoffie, de suiker en het kokend water in een potje. Klop de ingrediënten enkele minuten tot een luchtig schuim. Dat gaat wel lukken, maar het duurt eventjes. Ik raad je daarom aan een mixer te gebruiken in plaats van brute armkracht. Doe het melk (en de ijsblokjes) in een glas. Spatel het schuim erbovenop en strooi er nog wat kaneel over als je dat wilt. Neem snel een foto voor op the gram – nee, nu ben ik er maar mee aan het lachen – roer het schuim en de melk door elkaar. Geniet van je ijskoffie!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s