Twijfels over je lichaam na al dat Instagrammen? [WAT WAT]

DOOR: Nicolas De Keersmaeker
VOOR: WAT WAT

Leestijd: 2 minuten

Zit jij soms wat slechter in je vel wanneer je te lang op sociale media hebt gezeten? Wel, je bent zeker niet alleen! Op sociale media zoals Instagram doen we soms aan sociale vergelijking. Dat betekent dat je jezelf vergelijkt met anderen die je op sociale media ziet. Dat kan zowel je beste maatje als je celebrity crush zijn. Je kan bijna iedereen volgen op Instagram, maar daarin schuilt ook wat gevaar.

De kans bestaat namelijk dat jij je aan die andere personen gaat spiegelen. Je vergelijkt jouw (uiterlijke) kenmerken met die van iemand anders. Dat is heel normaal! Toch is het belangrijk dat je je hiervan bewust wordt. Merk je dat er negatieve gedachten opspelen omdat je jezelf minder mooi, leuk of grappig vindt dan iemand anders? Probeer je niet te laten meeslepen door die gedachten, maar neem het heft in eigen handen.

  • Wees trots op jezelf. Met een hoge zelfwaardering sta je steviger in je schoenen. Je weet dat je waardevol bent, en laat je niet gauw iets anders wijsmaken.
  • Informeer je. Hoe meer je weet, hoe beter je jezelf kan beschermen tegen die negatieve invloeden van buitenaf. Duik boeken of het internet in en zoek artikels die je goede raad over je lichaamsbeeld geven. Ook inspirerende accounts zoals Chair Chaude kunnen je hierbij helpen.
  • Word je hiervan bewust. Het is wetenschappelijk bewezen dat de sociale vergelijking zich afspeelt in onze bovenkamer. Door je hiervan bewuster te worden, wordt het makkelijker om die kamer anders in te richten.
  • Praat hierover met je vrienden. Soms lijkt het alsof je de enige bent die hiermee zit, maar dat is het zeker niet. Iedereen ondervindt dit. Door te praten met je beste vrienden kan je je ervaringen delen en dat kan deugd doen.

Natuurlijk gaat dat niet allemaal vanzelf. Het is een proces van vallen en opstaan. Onthoud dat alle beetjes helpen om je bewuster te worden van die sociale vergelijking en positiever te denken over je eigen lichaam.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: