Mijn ochtendroutine

Leestijd: 2 minuten

Ja, ik ben zo’n gestructureerd mens dat elke weekdag op quasi dezelfde manier begint – in het weekend durf ik daar al eens een uitzondering op te maken. En als je denkt dat ik als ochtendmens de goede gewoonte heb om al voor zonsopgang op te staan om nog tien kilometer te gaan lopen, denk dan maar gauw wat anders!

07:00 – Te lang snoozen

Er is maar één slechte gewoonte die ik echt niet afgeleerd krijg, en dat is te lang snoozen. Hoe moet je me dan nog geloven wanneer ik zeg dat ik eigenlijk echt een ochtendmens ben? Nu ja, wel eentje dat zonder probleem een uur kan snoozen. Nee, ik heb het hier niet over tien minuutjes. Als ik iets doe, dan doe ik het goed! Pas op, ik heb al allerlei trucjes uitgetest: mijn wekker aan de andere kant van mijn kamer leggen zodat ik uit mijn bed moet komen, mijn gordijnen openlaten zodat er zonlicht binnen kan, noem maar op. Maar tot hiertoe heeft het nog niet mogen baten. Weet iemand waar ik ergens een potje wilskracht kan kopen?

Waarvoor veer jij ’s ochtends opgewekt uit je bed?


07:30 – Me klaarmaken

In de badkamer heb ik niet zoveel tijd nodig, omdat ik liever ’s avonds onder de douche stap: een stomende douche om de werkdag van je af te spoelen, een zachte body lotion die heerlijk ruikt (mijn go to’s: lavendel en kokosnoot!) en dan een donzige pyjama aantrekken, da’s voor mij de ideale manier om de dag af te ronden. Make-up draag ik sinds de lockdown werd aangekondigd al helemaal niet meer, dus veel meer dan m’n tanden poetsen, m’n gezicht verzorgen en m’n kleren (die ik uiteraard de dag ervoor al had klaargelegd) aantrekken doe ik ’s ochtends niet. Dat doet me trouwens meteen denken aan de wijze woorden van mijn bijna negentigjarige overgrootmoeder: “Kind, het enige wat ik me nog aantrek, zijn ’s ochtends mijn kleren!”

Ben jij iemand die liever ’s ochtends of ’s avonds doucht?


08:00 – Ontbijten

Sinds we allemaal thuis zitten te werken door de lockdown, is ontbijten echt één van mijn hobby’s geworden. Ontbijtsmoothies, havermoutpap, overnight oats of verse fruitsla: dé manier om je dag goed te beginnen. Alleen denken mijn huisgenoten daar wel anders over als ze om acht uur ’s ochtends de blender door het huis horen schallen… Had ik trouwens al verteld dat ik altijd plantaardig ontbijt? Jonathan Safran Foer leerde me dat de wereld redden bij het ontbijt begint, en dat is blijven plakken. Griekse yoghurt of koemelk bij de cornflakes werden probleemloos vervangen door rijst- of amandelmelk. En ik zou het eerlijk gezegd niet meer anders willen!

Waaruit bestaat jouw ontbijt?


08:30 – Aan mijn werkdag beginnen

Eerlijk toegegeven: het eerste halfuur van mijn werkdag vind ik vaak het fijnst. Terwijl mijn computer aan het opstarten is, schenk ik mezelf een groot glas water in en neem ik mijn bullet journal erbij. Daarin maak ik een to do-lijst, die ik de hele dag lang bijhoud. Ook feedback of opdrachten die ik ondertussen van collega’s heb gekregen, worden netjes gestructureerd. Zodra ik zicht heb op wat de werkdag me zal brengen, begin ik aan mijn eerste taak: de kranten doornemen. Na zes weken stage te hebben gedaan, gaat dat thuiswerken me ook steeds beter af, maar of het ook iets is wat ik wil blijven doen binnenkort? Daar heb ik zo m’n twijfels over.

Werk jij momenteel ook van thuis?

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “Mijn ochtendroutine

  1. Kunnen we die uitspraak van jouw overgrootmoeder niet op een tegel laten drukken? Love it!
    Ik moet ’s ochtends de trein op dus tegenwoordig is mijn ontbijt een portie overnight oats met fruit en pindakaas. Dat eet ik wanneer ik aankom op de redactie en verder door de krant blader. In het weekend geniet ik dan des te meer van mijn ‘slow mornings’ waarop ik rustig kan ontbijten in mijn pyjama. Thuis werken of niet… Het heeft allebei voor- en nadelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s