Mijn avondroutine

Leestijd: 2 minuten

Mijn dag afronden doe ik het liefst op steeds dezelfde manier. Zo beginnen mijn lichaam en geest zich er al op voor te bereiden dat het bijna tijd is om vredig te gaan slapen. Geen urenlang naar schermen staren, maar old skool pen en papier bovenhalen is de boodschap!

22:00 – Journallen

Ik hou al een dagboek bij zolang ik me kan herinneren. Het exemplaar dat nu mijn nachtkastje siert gaat al tweeënhalf jaar mee, al blijven er niet veel blanco pagina’s meer over. Waar vroeger mijn dagboek mijn uitlaatklep was voor negatieve gevoelens, heeft het zich gaandeweg ontwikkeld tot een instrument dat me helpt stil te staan bij al het positieve wat ik op een dag meemaak. Elke dag probeer ik te reflecteren: welke gedachten hebben me vandaag beziggehouden en hoe kan ik die loslaten? Welke gebeurtenissen hebben me vandaag blij gemaakt? Zo ben ik na een halfuurtje helemaal klaar om met een leeg hoofd te mediteren.

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?


22:30 – Mediteren

Ik ben beginnen te mediteren toen ik vier jaar geleden een mindfulnesscursus heb gevolgd, al moet ik toegeven dat ik daar niet iedere dag even consistent in ben. Geen zweverig gedoe, maar gewoon korte, begeleide meditaties van Stop, Breathe & Think. Ik heb al verschillende meditatieapps uitgeprobeerd, maar hier zweer ik bij, omdat je heel veel gratis content krijgt, die nog regelmatig aangevuld wordt ook. Daarnaast vraagt de app je ook eventjes stil te staan bij hoe het nu eigenlijk met je gaat, zowel fysiek als mentaal, en da’s iets waar ik eigenlijk nog te weinig aandacht aan besteed. De combinatie van journallen en mediteren – dat hoeft zelfs niet zo lang te zijn – maakt dat ik mijn dag pas echt naast me neer kan leggen.

Heb jij weleens gemediteerd?


22:45 – Lezen

Ben, mijn lief, is echt een kei als het op cadeautjes aankomt. Zo kreeg ik een tijdje geleden… Een lamp. Dat klinkt misschien als het meest banale geschenk ooit, maar daar denk je gauw anders over als je weet wat hij me eigenlijk echt wou geven: iets om mijn kamer om te toveren in een gezellige plek waar ik me op elk moment even kan terugtrekken, om bijvoorbeeld iets te lezen. Toen ik nog geen leeslamp naast mijn bed had staan, kwam dat er amper van, maar nu lees ik quasi elke avond voor het slapengaan. Mijn reading challenge om iedere week een nieuw boek te lezen schiet daardoor aardig op!

Wat is jouw ultieme leestip?


23:30 – Gaan slapen

Ja, best logisch, dat je op het einde van de dag gaat slapen. Ik ben heel gezegend dat ik een goede slaper ben: zeker wanneer ik deze hele avondroutine gevolgd heb, val ik als een blok in slaap. Nadat mijn kop mijn kussen heeft geraakt, ben ik nog geen tien minuten later in dromenland. Weet je wat pas echt een aanrader is? Naakt slapen! Je slaapt beter en het is goed voor je zelfvertrouwen, om maar enkele voordelen te noemen. Slaap je toch niet zo goed, dan zou je tryptofaansupplementen kunnen nemen. Die zorgen er niet voor dat je sneller in slaap valt, maar wel dat je slaap kwalitatiever is.

Is naakt slapen iets voor jou?

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s