Een doos vol kamerpl(ez)antjes

Leestijd: 4 minuten

Plantenkneusjes kunnen om verschillende redenen niet meer verkocht worden: ze zijn te scheef, te lelijk of te oud. Als je het zo stelt, klinkt dat wel heel grof, he? Toch worden er daarom heel wat planten weggegooid, en daar wil plantje.nl een stokje voor steken: “Wat extra water, een nieuw potje of een goede standplaats kan al een wereld van verschil maken.”

En daar werk ik met plezier aan mee! Want uiteindelijk zorgen alle planten voor meer zuurstof en minder stress, of ze nu perfect zijn of niet. Ik wist van geen enkel plantje welke het was of hoe het verzorgd moest worden, maar of je dat nu een voor- of een nadeel wilt noemen, laat ik in het midden. Ik vond het wel zo plezant om op zoektocht te gaan, en een app zoals Plantsnap kan je daarbij helpen.

De voordelen

De variatie

Je krijgt minimaal tien verschillende plantjes, en ik kreeg er zelfs elf. In de winkel zou je daar vijftig, zestig euro voor betalen, dus voor nog geen 35 euro (23,95 voor de box, 10,77 voor de verzending) doe je geen slechte zaken. Ze onderscheppen allerlei afgekeurde planten van de groothandel, maar welke dat zullen zijn, is telkens een verrassing.

De kwaliteit

Echte kneusjes zou je de plantjes niet eens kunnen noemen. Ja, hier en daar is een blad gescheurd, maar niets wat niet te redden valt. Dat komt ook omdat er tijdens de lockdown – of dat nu nog steeds zo is, weet ik niet zeker – ook verse planten werden opgestuurd, aangezien heel wat plantenzaken de deuren moesten sluiten.

De nadelen

De lange levertijden

Sinds het begin van de lockdown zijn we massaal aan het online shoppen geslagen, en dat merken ze ook bij deze webshop. Misschien – hopelijk – is de drukte ondertussen wat afgenomen, maar ik bestelde mijn box mid-lockdown. Daarom zag ik eerst op tegen de lange wachttijd, maar uiteindelijk kwam het pakketje vroeger dan verwacht aan.

De beestjes

Voor ze de deur uitgaan, worden de plantenkneusjes twee keer gecontroleerd op ongedierte. Maar toch kan het gebeuren dat er hier en daar eens een beestje meereist. Controleer de planten daarom goed voor je ze een plekje in je interieur geeft, en zet ze de eerste dagen niet te dicht bij elkaar. Mocht je toch nog beestjes ontdekken, is de kans kleiner dat ze overgesprongen zijn op andere planten.

Wil je weten welke plantjes nu mijn eigen interieur opfleuren? Check dan onderaan de volgende pagina! ’t Is met extra veel foto’s en Latijnse namen deze keer, dat wil je toch niet missen?

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'Een doos vol kamerpl(ez)antjes'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s