“Je denkt vanzelf na over hoe goed je het zelf hebt”

Leestijd: 2 minuten

Op een goeie dag zat ik in het park iets te eten, toen er een jongen op me afstapte. Hij vroeg me of ik eens als vrijwilliger wilde komen helpen bij de voedselbank. Dat zag ik wel zitten, als ik het eerst een keer mocht proberen. Die ene keer heeft me toen zoveel voldoening gegeven, dat ik de hele ramadan lang vrijwilliger ben geweest. Zelfs nu de ramadan voorbij is, ga ik er nog iedere week aan het werk. Mijn eerste dag als vrijwilliger heeft toch een serieuze indruk nagelaten. Toen ik ’s avonds thuiskwam, had ik zelfs geen eetlust meer. Als je honderden mensen van verschillende culturen ziet samenkomen omdat ze gewoon niets hebben, dan ga je vanzelf nadenken over wat jijzelf wél hebt.

Ik ben iedere keer zo fier dat ik zoveel mensen eten heb kunnen geven.

Maar ik was vooral heel fier. Dat ik aan het einde van de dag zoveel mensen eten heb kunnen geven. Dat doen we door een soort van bandwerk. Elke vrijwilliger staat bij een pallet met voedsel en steekt dat voedsel in een zakje. Die zakjes worden dan doorgegeven en dichtgeknoopt. Daar beginnen we al vroeg aan, zodat er ’s avonds, bij het begin van de bedeling, zeker genoeg zakjes klaarstaan. Want met zoveel mensen die langskomen, raken die ook snel weer op. Gelukkig waren er, zelfs tijdens corona, genoeg vrijwilligers. Dit jaar waren we met vijftien. Iedereen droeg handschoenen en mondmaskers, dus veilig was het wel. Wist je dat zelfs Marc Van Ranst en Bart De Wever zijn langsgekomen om te zien hoe we het deden?

Tijdens de ramadan deelden we niet alleen voedselpakketten, maar ook warme maaltijden uit.

Tijdens de ramadan hadden we niet alleen die voedselbedeling, maar ook iftars. De iftar is de maaltijd die moslims na zonsondergang eten tijdens de ramadan. We deelden dus niet alleen voedselpakketten uit, maar ook klaargemaakte warme maaltijden. Er kwamen bijvoorbeeld regelmatig alleenstaande mannen langs die niet goed konden koken, maar met zo’n warme maaltijd was dat niet meer nodig. Maar er komen ook mensen langs die het nog niet zo slecht hebben. Of mensen die twee keer aanschuiven, omdat ze zogezegd nog een zieke vriend thuis hebben zitten. Dan is het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen zulke mensen.

Jongeren die een handje willen komen helpen, zijn meer dan welkom!

Ja, ook jongeren komen langs. Er zijn jongeren bij die voedselpakketten komen halen voor hun ouders, maar ook alleenstaande jongeren die het niet zo breed hebben. Voedsel hebben we gelukkig nog genoeg, omdat we heel veel donaties binnenkrijgen. Naast donaties hebben we natuurlijk ook vrijwilligers nodig. Dus als er andere jongeren zijn die een handje willen komen helpen, zijn ze meer dan welkom! Ik kan je wel vertellen hoeveel voldoening zo’n vrijwilligerswerk geeft.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s