Luna

Als jong meisje heb ik vaak te maken gehad met pesterijen en fatshaming. “Als je wat magerder was, zou hij wel met jou willen gaan”, “Eigenlijk ben je wel tof, alleen jammer dat je zo dik bent”, zo’n uitspraken zijn mij niet vreemd. Zelf ben ik de laatste om over iemands uiterlijk te oordelen, dus kwamen zo’n dingen erg hard aan.

Op dat moment zette ik mijn hart op slot. Ik besloot dat er in mijn leven geen plaats meer was voor liefde. Mijn zelfvertrouwen was altijd heel laag, en zelfs toen ik op eigen houtje 26 kilo verloor, zag ik geen verschil. Die kwetsende uitspraken, dat lage lichaamsbeeld stonden op mijn netvlies gebrand.

In 2018 liet ik voor het eerst de liefde weer toe in mijn leven. In 2019 onderging ik een chirurgische ingreep die de overtollige huid bij mijn buik moest wegnemen. Die buik is altijd mijn struikelblok geweest. Na lang twijfelen – “Ben ik al mager genoeg?” – besloot ik toch een afspraak te maken. Of ik het, ondanks het prijskaartje, opnieuw zou doen? Jazeker.

Voor ik mezelf mag belonen, verwacht ik veel van mezelf. Zoveel kilo afvallen, zoveel geld sparen, zoveel angsten overwinnen… Tot ik aan het ideaalbeeld voldoe dat onze maatschappij ons oplegt. Toch liet ik de operatie uitvoeren zonder dat ik dat ideale gewicht had bereikt. Ben ik al de zelfzekere vrouw die ik wil zijn? Zeker niet, maar ik leerde mezelf tijd geven en vertrouwen op wat nog komen moet.

darmen in de knoop

Door een foto van een van de vorige deelneemsters, kwam ik op het profiel van Chair Chaude terecht. Uit nieuwsgierigheid ben ik eens gaan piepen, en ik was meteen verkocht. Vrouwen die zichzelf zo durven blootgeven? Dat zou ik niet durven, al droomde ik er stiekem wel van. Ik wilde net zo zelfzeker worden als zij.

Bij de oproep voor nieuwe modellen heb ik amper getwijfeld. Sinds ik Chair Chaude had ontdekt, sprak ik met andere mensen die even hard achter body positivity staan als ikzelf. Bij hen voel ik me goed, gewaardeerd. Ik hoef niet te doen alsof, niet te voldoen aan een ideaalbeeld. Ik heb het gevoel dat ik er echt mag zijn zoals ik ben: gewoon, Luna.

Ook met Kilien had ik al eerder contact, omdat ik zelf een project in gedachten heb waar ik haar hulp voor nodig had. Uit dat gesprek bleek al dat Kilien een sympathieke jonge vrouw is. Toch voelde ik me de dag van de fotoshoot niet goed: mijn darmen lagen serieus in de knoop. In het begin voelde ik me enorm onwennig: plots zat ik daar met zes andere vrouwen die ik van haar noch pluim kende.

zelfzekerheid door m’n lijf

Spreken in groep is voor mij al een uitdaging, en dan moest ik ook nog eens uit de kleren! De paniek sloeg toe, maar mijn gevoel zei me dat ik dit voor mezelf moest doen. En wat ben ik blij dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd, en niet naar mijn angst. Dat is mijn hele leven al de grote boosdoener geweest, maar dit wilde ik me niet laten afpakken.

Hoewel ik me stiekem een beetje schaam voor het litteken van mijn operatie, wilde ik het graag in de kijker zetten. Het is een deel van mij waar ik zelf voor gekozen heb. Kilien en ik keken samen hoe we dat het best in beeld konden brengen. Ik schitterde tijdens mijn individuele shoot en voelde de vrouwelijke energie tijdens de groepsshoot. Ik hield er ook nog eens dankbare contacten met lieve mensen aan over.

Vaak ben ik enorm hard voor mezelf. Maar toen ik de foto’s bekeek, voelde ik enige zelfzekerheid door mijn lijf stromen. Ik moet toegeven, het resultaat is gewoon schitterend. Dus wie twijfelt: gewoon doen. De ervaring is ongelofelijk. Ik wilde mezelf eens vanuit een ander perspectief bekijken én mijn steentje bijdragen aan een positiever lichaamsbeeld in het algemeen. Every body is worth it!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'Luna'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: