Houffa-liefde | La Truite d’Argent, Houffalize, België

Leestijd: 2 minuten

Onlangs waren Ben en ik vijf jaar samen – hoera! Zo’n feestelijke gelegenheden vieren wij nog het liefst tijdens een weekendje weg. Citytrips en skyline suites hadden we al gehad, dus werd het weer eens tijd voor iets anders. Omzwervingen langs B&B’s op boten en tiny houses – voor niet zo’n tiny prijzen, amai – brachten ons bij La Truite d’Argent in Houffalize. Een cabane in het midden van de bossen, met geen enkel ander huisje binnen gezichtsbereik klonk aanlokkelijk, maar de doorslaggevende factor? Dat het couples only was!

10.00 | Ontbijt op… bankjes

Wanneer je ’s ochtends opstaat, is het kabbelende beekje in je achtertuin ongeveer het enige wat je hoort; wat ons betreft dé ideale stek voor een heerlijk ontbijt. Terwijl Ben toast aan het maken was zoals we dat in Kroatië altijd deden (lees: brood in de pan gebakken met véél boter), dekte ik in mijn pyjama de picknicktafel. Hoewel de andere cabanes maar een tiental meter verder staan, zorgen de bomen voor voldoende privacy én voor een zacht geruis op de achtergrond. Hello slow mornings!

11.00 | Koffiedrinken met (de) flair

Traag waren onze ochtenden wel, al was het maar om het gelukzalige gevoel vast te houden waarmee je uit het beste bed stapt waarin je ooit hebt geslapen. Nee, aan bed- of badlinnen moet je niet sleuren, en ook de Nespressomachine staat voor je klaar. Meer dan een tas koffie en een tijdschrift – waar je die week toevallig zelf in staat – heb ik dan niet nodig om de rest van de wereld eventjes te vergeten.

15.00 | Verdwalen… HOE ZELFS?!

Let’s get one thing straight: Ben en ik verdwalen nooit. Nee echt, op al die reizen en uitstapjes die we de afgelopen vijf jaar hebben gemaakt, liepen we geen enkele keer verloren. Tot we naar Houffalize trokken, dus. Iedereen weet dat de Ardennen gemaakt zijn voor lange trektochten, en met de kaarten die we op onze kamer vonden in de hand en onze stapschoenen aan de voet waren we helemaal klaar om erop uit te gaan. Met Bens oriëntatievermogen en mijn kaartleestalenten kon dat immers niet misgaan… Dachten we.

17.00 | Monopoly & Martini Bellini

Eén van de grootste gelukzaligheden in mijn leven is aperitieven, en al helemaal als dat bij een gezelschapsspelletje kan. De Wii sloten we aan op de televisie op de mezzanine, de spelletjes spreidden we uit op de keukentafel, waar de smartphonespeaker de kamer vulde met wat sfeermuziek. Al wil je je favoriete playlist misschien wel op voorhand downloaden, want wifi zal je in de cabanes niet vinden. Ja, valt het op dat La Truite d’Argent de perfecte plek is om er eens tussenuit te knijpen met je liefste? ❤

Ik wou dat ik kon vertellen dat we nog veel meer knotsgekke avonturen beleefden, maar dat is gewoon niet zo. Een paar dagen lang waren we gewoon onder ons tweetjes om te doen waar we zin in hadden: rustig opstaan, gezellig kokkerellen (in de meest uitgebreide kitchenette die ik ooit ben tegengekomen), spelletjes spelen en zo nu en dan eens vierkant verdwalen. Klinkt dat als jouw perfecte weekendje weg met je partner? Dan is La Truite d’Argent dé place to be.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “Houffa-liefde | La Truite d’Argent, Houffalize, België

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s