Laura

Chair Chaude is een investering in jezelf. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans kreeg om aan dit bijzondere project deel te nemen. Sinds mijn prille tienerjaren worstel ik met mijn zelfbeeld: ik werd gepest, onder andere omdat ik ‘dik’ was, hoewel ik geen ongezond gewicht had.

Toch werd dat – onterecht – bevestigd tijdens het gevreesde medische onderzoek in het eerste middelbaar. Mijn BMI was te hoog, dus werd het weleens tijd dat ik ‘op mijn eten zou gaan letten’. Datzelfde jaar onderging ik een operatie die er mee voor zorgde dat ik heel wat kilo’s bijkwam.

Vanaf het tweede middelbaar waren de pesterijen dan wel verleden tijd, mijn zelfbeeld had wel een flinke deuk opgelopen. Ik begon mijn onzekerheden weg te eten en de weegschaal werd mijn grootste vijand. De eetbuien werden steeds erger en liepen helemaal uit de hand toen ik naar de hogeschool ging.

pelgrimstocht

Toen ik twintig kilo minder woog en nog steeds ongelukkig was, besefte ik dat diëten geen oplossing was. In 2017 deed ik mee aan een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, waar ik terechtkwam in een groep waarin ik niemand kende.

Hier pas besefte ik dat ik er mocht zijn, dat ik mezelf best leuk mocht vinden. Niet veel later kwam de body positive beweging op mijn pad, en opende mijn ogen. Het is zo’n warme, inspirerende en getalenteerde community!

Sinds een paar maanden krijg ik begeleiding om een gezonde relatie met eten op te bouwen. Daarnaast ben ik, na lang aarzelen, een traject gestart bij een psycholoog. Nu probeer ik mezelf elke dag graag, of op z’n minst neutraal, te zien.

rubensheupen

De shoot kwam op het perfecte moment in mijn leven. Sinds kort besef ik hoe dankbaar ik mag zijn voor mijn lichaam: het is sterk, zacht en mooi. Mijn ‘Rubensheupen’ zijn prachtig, iets om trots op te zijn.

Letterlijk uit de kleren gaan voor jezelf, de camera en een groep mensen die je niet kent is ongelooflijk spannend. Ik wist niet hoe ik me daarbij zou voelen, maar dat viel echt reuze mee. Kilien stelt je op je gemak en doordat we de tijd namen om elkaar te leren kennen, hing er meteen een veilige en spontane sfeer.

De uiteindelijke foto’s zijn één voor één kunstwerken. Kilien bezit het talent om mensen op een pure manier vast te leggen. Het is misschien raar om jezelf op zo’n manier te zien, maar ik zie ook en vooral de schoonheid en de kracht die ik uitstraal.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: