Sharon

Al vanaf het begin ben ik fan van Chair Chaude. Het is ook op die manier dat ik de wereld van body positivity en self love heb ontdekt. Want je mág jezelf graag zien voor wie je bent? En iedereen steunt elkaar daarin? Wat een openbaring! Eindelijk kon ik me omringen met mensen die me aanvaardden zoals ik ben.

Jarenlang werd ik uitgescholden, slecht behandeld. Jarenlang heb ik moeten horen: “Sharon, je bent een toffe, maar je bouw is mijn ding niet”, “Zou je samen willen gaan sporten? Dan zien we hoe het verder gaat”, “Jammer, je hebt nochtans een mooi gezichtje”, “Als je er zo blijft uitzien, zal je nooit iemand vinden”.

Tot ik Bram leerde kennen. Kan je het je voorstellen: deze dikke, lelijke madam heeft de liefde gevonden! Ik begon mijn energie dan wel in de juiste personen te steken zodat ik mezelf wat meer kon terugvinden, dat onzeker beestje bleef toch knagen.

genieten

Sporten, niet eten, afvallen, emo-eten, bijkomen… Velen kennen het verhaal waarschijnlijk. Al heb ik dankzij de body positive en self love community wel beseft dat er meer in het leven is dan alleen maar doen wat de maatschappij van jou verwacht.

Wil ik op het einde van mijn leven denken: verdorie, had ik dat kleedje toch maar gedragen? Nee! Gedaan met straffen en belonen, eindelijk genieten, genieten en nog eens genieten. Ondertussen heb ik een klein wondertje op de wereld gezet, en dat is nu alles wat telt.

moeilijk genoeg

Ik doe mee aan topprojecten zoals dit om te laten zien dat je als mama verdorie fier op jezelf mag zijn. Toen ik de foto’s zag, werd ik helemaal emotioneel. Ze waren zo mooi, zo puur: je ziet alle mooie hoekjes en kantjes. Ik had nooit gedacht dat ik mezelf zo zou kunnen zien.

Je lichaam is zo mooi, zo sterk. Het hoeft helemaal niet strak te zijn. Doe wat jij wilt, en niet wat de maatschappij je oplegt. Vrouw zijn, mama zijn of mens zijn is al moeilijk genoeg. We leggen onszelf te veel druk op, en nu wordt het tijd dat we onze energie en onze liefde investeren in dat wat écht belangrijk is.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: