Je bent maar drie stappen verwijderd van rust in je ruimte én in je hoofd

Leestijd: 2 minuten

Je hebt toch maar op dit artikel geklikt, omdat je de titel gewoonweg niet gelooft. Die rommellade waar een kat haar jongen niet in terugvindt, opgeruimd in drie stappen? Onmogelijk, hoor ik je denken. Ik zeg niet dat opruimen snel kan, maar het kan alleszins wel eenvoudig. Pas op, want het risico bestaat dat je na het lezen van dit artikel je hele huis ondersteboven wilt gaan keren!

Stap 1: Haal alles leeg

Kilien, is het nu écht nodig om de hele kast leeg te halen? Ja. Zo kan je die kast niet alleen snel eens schoonmaken (je wilt niet weten hoeveel stof zich daar had verzameld), maar kan je ook zien hoeveel spullen je nu werkelijk hebt. En geef toe, het is toch een pak makkelijker om die spullen straks weer op te bergen in een lege lade?


Stap 2: Maak verschillende stapels

Nu je al je spullen voor je uit hebt gestald, kan je ze in stapels beginnen te verdelen. Vraag jezelf af:

  • Wat wil ik houden?
  • Wat wil ik weggeven?
  • Wat wil ik weggooien?

Spullen die je misschien al een jaar niet meer hebt aangeraakt, maar die nog perfect in orde zijn, kan je misschien naar een plaatselijke kringloopwinkel brengen (zelf had ik een hele kofferbak vol!). En de dingen die stuk zijn, kan je die nog repareren, of gooi je ze beter weg? Oh, en vergeet niet je afval te sorteren! 😉


Stap 3: Berg alles op

Beslist wat je wilt houden? Perfect, dan kan je die dingen beginnen op te bergen in je lege en schone lades. Gelukkig zijn daar een aantal truukjes voor. Zo is het handig om kleine prulletjes in een gelabelde doos te steken, zodat je precies weet wat erin zit. En door dozen niet onder, maar naast elkaar te stapelen, krijg je al je spullen in een oogopslag te zien. Probeer nu maar iets kwijt te raken!


Stap 4: Geniet van het resultaat!

Het systeem van leeghalen, stapelen, opbergen werkt voor elke plek die je wilt opruimen, omdat je bewust stilstaat bij wat je hebt en houdt, in plaats van je spullen gewoon van de ene naar de andere kant te verplaatsen. Je vindt niet alleen alles makkelijker terug, maar je hebt in the process misschien wel een hele boel kunnen wegschenken. En geloof mij, dat voelt goed!


Ooit gedacht dat opruimen, die taak die je al zo lang ontziet, eigenlijk heel eenvoudig is? Als je weet dat je maar drie stappen (leeghalen, stapelen en opbergen) verwijderd bent van dat perfect opgeruimde huis waarin je alles meteen terugvindt en ook weer op de juiste plaats teruglegt, van de rust in de ruimte die zal zorgen voor rust in je hoofd, waar wacht je dan nog op? Welke ruimte pak jij als eerste aan?

Liefs, Kilien

Ben je fan van de blogposts op Keeping Up With Kilien of de foto’s op Chair Chaude? Wat een compliment! Misschien wil je dan wel op de hoogte blijven van mijn werk, of het zelfs ondersteunen door me op een koffietje te trakteren? Zo kan ik gratis content blijven maken voor jou!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

2 gedachten over “Je bent maar drie stappen verwijderd van rust in je ruimte én in je hoofd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s