In zes body positive boeken naar meer zelfliefde

Leestijd: 2 minuten

In je zoektocht naar body positive boeken, is er een titel die steevast zal blijven opduiken: Body Positive Power van Megan Jayne Crabbe. Dit is een boek dat ongetwijfeld al heel wat levens heeft veranderd, waaronder het mijne. Megan doorprikt op een ironische, maar eerlijke manier de grootste maatschappelijke mythes rond schoonheidsidealen en leert ons zo waarom diëten nooit hebben gewerkt, en dat nooit zullen doen.


En om op een humoristisch elan door te gaan, stel ik je graag How to be a woman: Vrouw zijn, hoe doe je dat? van Caitlin Moran voor. Nog nooit moest ik hardop lachen om een boek, tot ik dit exemplaar in handen kreeg. Caitlin bespreekt situaties die elke vrouw zal herkennen, en die daarom ook mannen wat meer inzicht kunnen verschaffen in waarom feminisme broodnodig is.


Mag het allemaal wat serieuzer? Dan is Honger: de geschiedenis van mijn lichaam van Roxane Gay het perfecte boek voor jou. Dat de hoofdstukken niet naadloos op elkaar aansluiten, moet je er dan maar even bijnemen, maar geen enkel boek leerde me meer over thin privilege en fat shaming dan dit. Bereid je voor op een ontwapenende getuigenis van een vrouw die seksueel misbruikt werd en haar toevlucht nam tot eten.


Al vind je zulke getuigenissen natuurlijk ook in de Lage Landen. Knap voor een dik meisje van Tatjana Almuli is geen autobiografie in de strikte zin van het woord, aangezien Tatjana ook andere vrouwen aan het woord laat of allerlei suggesties geeft voor boeken of podcasts. Wil je beter begrijpen hoe het is om een dikke vrouw te zijn in een maatschappij als de onze? Dan is dit het perfecte begin van die tocht.


Genoeg getuigenissen gelezen? Dan is het tijd voor wat wetenschappelijke weetjes! De naakte waarheid: body bullshit ont(k)leed van Jozefien Daelemans is clever gestructureerd, voldoende gestaafd en verfrissend geschreven. Ik haalde er niet alleen een hoop interessante wist-je-datjes uit waarmee je kan uitpakken, maar ook en vooral enkele verhelderende inzichten over vrouwenlichamen.


En als je nu met concrete tips aan de slag wilt, moet je zeker Op je lijf geschreven van Mayra Louise in huis halen. Want als iemand weet hoe je kan leren gelukkig te zijn met je eigen lijf, dan zijn het wel vrouwen als Mayra Louise, Lotte Van Eijk en Marianne Nykjaer. Op een positieve en warme manier leer je te zorgen voor een betere zelfbeeld.

View this post on Instagram

WAUW … Ik heb ‘m gewoon: mijn eigen boek. Het dringt amper tot me door. Na maanden elke minuut die ik vrij kon maken aan mijn boek gewerkt te hebben, is het over een week zo ver … ‘Op je lijf geschreven’ ligt vanaf ‪7 mei‬ in de boekhandels en bij jou in de brievenbus. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ In dit boek deel ik mijn verhaal en vooral mijn belangrijkste inzichten van de afgelopen jaren. Hoe ik ben uitgekomen op mijn motto ‘Happy is not a dress size’ en wat ik doe om altijd weer bij die mindset terug te kunnen komen. Want die self-love en body positivity zijn geen walk in the park. Maar het is wel wat iedereen verdient: je simpelweg oké voelen over jezelf. Omdat er niks mis met je is. Omdat je gewoon mag zijn. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En er staan nog veel meer geweldige vrouwen in mijn boek waaronder @veracamilla, @lovaeij, @meryemsfirst, @okayafrifa en @zeikschrift. Met prachtige, grappige, ontroerende verhalen en tips die je wilt lezen. Want wat ik met dit boek vooral wil zeggen is dit: je bent niet alleen in je struggle. Dus stop ook vooral met in je eentje struggelen. Spreek je uit. Deel je verhaal. Gun jezelf vrijheid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Het is mijn droom om met dit boek zoveel mogelijk mensen – en vooral vrouwen – te bereiken. En ze aan het denken te zetten over de manier waarop ze naar zichzelf kijken. Ik leefde jarenlang op de handrem. Ik geloofde dat ik het niet echt waard was om gezien te worden. En fuckzooi, wat heb ik daar veel jaren van mijn leven mee weggegooid. Ik wil met mijn boek bijdragen aan een positieve shift in het zelfbeeld van vrouwen. En ja dat is een CRAZY GROTE droom, maar iemand moet het doen 😌🤣 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Als je mij wilt steunen, koop het boek (en alle andere dingen die je shopt bij ‪bol.com‬) dan via de link in mijn bio. Kost jou niets extra, maar levert mij een minipercentage op waardoor ik nog meer liefde kan stoppen in alles waar ik in geloof. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Enneh … als je de 1e aflevering van mijn podcast nog niet hebt geluisterd, ga dat dan zeker doen. Hij is te vinden op iTunes, Spotify en andere podcast apps (zoek op ‘Mayra Louise’). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En als laatste … ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ LIEFDE. #happyisnotadresssize #opjelijfgeschreven

A post shared by Mayra | Self-Love Feeder (@mayralouise) on

Liefs, Kilien

Ben je fan van de blogposts op Keeping Up With Kilien of de foto’s op Chair Chaude? Wat een compliment! Misschien wil je dan wel op de hoogte blijven van mijn werk, of het zelfs ondersteunen door me op een koffietje te trakteren? Zo kan ik gratis content blijven maken voor jou!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'In zes body positive boeken naar meer zelfliefde'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s