Hello Notion, bye bye chaos!

Leestijd: 3 minuten

Planning is the key to success, lees je weleens. Dat ik mijn diploma’s zonder veel omwegen heb behaald, dank ik deels aan mijn planvermogen. Plannen is niet alleen praktisch, het brengt ook rust: wat op papier staat, zweeft niet meer rond in je hoofd. En hoe minder daarboven ronddoolt, hoe beter! Hoe ik dat aanpak? Met schriftjes, bullets en sinds kort ook met de Notion-app.

Hoewel ik altijd pen en papier zal verkiezen, gebruik ik sinds begin september ook een digitale tool om te plannen en te tracken: de Notion-app. Voorheen hield ik een habit tracker gewoon bij in mijn bullet journal. Nu mijn bujo ook – en voornamelijk – functioneert als professionele agenda, wou ik het op een andere manier aanpakken.

Gelukkig ben ik een beetje verslaafd aan YouTube en kruisten er video’s mijn pad met titels als  ‘Organize your entire life with this productivity app: notion tutorial’ en ‘How I Organise My Life for the New Academic Year: Notion Tour for Productivity’. Organising, productivity,… my cup of tea!

Dashboard

Dit is mijn startpagina op de app. Voor de vormgeving van deze pagina putte ik inspiratie uit video’s, maar je kunt ook templates bekijken en zelfs overnemen. Al-les kun je aanpassen in Notion: van de omslagfoto (hier de herfstblaadjes) tot het lettertype en het aantal kolommen.

De linkjes zoals ‘Work-out routines’ en ‘Habit tracker’ verwijzen door naar pagina’s die ik ook zelf aanmaakte. En dat geldt voor zowat alles wat je op deze pagina ziet. Intussen heb ik ook een dashboard voor mijn job. Dit kun je voor al je projecten doen.

De drie pagina’s die ik het vaakst gebruik zijn de habit tracker, work-out routines en mijn budget tracker. De eerste en derde pagina vernieuw ik iedere maand. De printscreen van mijn habit tracker spreekt verder voor zich.

Voor de budget tracker vind ik het leuk om categorieën toe te voegen. Eten en drinken, kleding en accessoires, cadeaus, self care,… Iedere categorie krijgt een eigen kleurtje. Dat geeft aan het einde van de maand een mooi overzicht van waaraan ik het meeste geld spendeer (spoiler alert: eten en drinken). Nog een bijzondere bonus: de app kan alle bedragen die je uitgeeft optellen en toont onderaan de tabel het (tussentijdse) totaal.

De pagina met work-out routines is een overzicht van mijn favoriete sportvideo’s. Sporten hou je alleen vol als je er plezier aan beleeft, dus maak ik het mezelf nog iets gemakkelijker door routines samen te stellen (een aantal voor full body, een aantal voor de benen…) met de rechtstreekse linkjes naar de video.

Habit tracker
Budget tracker
Work-out routines

Andere onderdelen die je kunt toevoegen aan Notion:

 • Daily journal met een recap van je dag, je zorgen, je doelen, wat je bereikt hebt…
 • To-dolijstjes
 • Doelen op korte en lange termijn en hoe je deze wil bereiken
 • Wekelijkse planning
 • Maaltijdplanner
 • Boodschappenlijst (en bijvoorbeeld dingen die altijd in huis moeten zijn – de essentials)
 • Vision board
 • Ideeën voor cadeaus
 • Je eigen verlanglijstje
 • Ideeën voor artikels of een content planning

Voor meer inspiratie om jouw pagina’s aan je eigen smaak en noden aan te passen, raad ik aan om (o.a. de hierboven vermelde) video’s te bekijken. Ook Pinterest is hiervoor een bezoekje waard! Een laatste leuke extra waarmee ik je wil overtuigen om het ook eens te proberen, is dat je een pagina kunt downloaden. Besluit je bijvoorbeeld om Notion voor school te gebruiken en neem je notities in de app, dan kun je die achteraf downloaden.

Kende jij Notion al, of is er net een online wereld voor jou opengegaan?

Liefs,
Stefanie

PS. Ik gebruik het gratis ‘personal plan’ en zie niet meteen in waarom ik zou overschakelen naar een betalende versie. Run je een startend bedrijfje of werk je in team, dan kan de betalende versie van Notion een leuke manier zijn om jullie werk, plannen, etc. op één plek te verzamelen.

PPS. Je kunt de app ook gratis downloaden op je smartphone. Dat vind ik zelf vooral handig voor de habit en budget tracker!

Stefanie is een 24-jarige perfectionist met interesse in politiek, media(wijsheid) en alles wat jongeren aanbelangt. Verder is ze altijd op zoek naar de lekkerste koffie (of nog beter: dirty chai latte), boeiende non-fictie en meeslepende podcasts. Tegen haar eigen verwachtingen in, eindigde ze (anno 2020) zonder blog en zonder job als journaliste, maar haar pen zal ze nooit loslaten.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'Hello Notion, bye bye chaos!'

 1. Oeh, interessant! Daar had ik nog nooit van gehoord maar daar heeft deze blogpost dus verandering in gebracht! Die app ga ik zeker eens van dichterbij bekijken 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s