RECEPT | Speculatté

Leestijd: 1 minuut

Koffie? Daar moest ik tot een paar jaar geleden niets van hebben, mij maakte je gelukkig met een kopje fruitige thee. Onder invloed van mijn vriend – wél een echte koffiedrinker – besloot ik ‘het goddelijke zwarte goud’ toch een kans te geven. Nu ja, de afgezwakte versie dan: met heel veel melk. Mijn favoriet? De Speculatté, een heerlijke latté met speculoosaroma!

De ingrediënten

  • Een gewone koffie (americano)
  • 20 cl volle melk
  • Een lepel Lotus speculoospasta
  • Een beetje karamelsiroop
  • Een snuf speculaaskruiden

De benodigdheden

  • Een hoog glas
  • Een melkopschuimer of melkklopper
  • Een lange lepel

Het recept

Verwarm de melk gedurende 30 seconden in de microgolfoven. Klop de melk luchtig met een melkopschuimer of -klopper, de hoeveelheid zal hierdoor ongeveer verdubbelen. Giet het melkschuim in een groot glas en voeg een lange lepel met Lotus speculoospasta toe. Zet het glas vervolgens onder het koffiezetapparaat en laat een kop gewone koffie doorlopen. Werk je Speculatté af met wat karamelsiroop en een snuf speculaaskruiden. Smakelijk!

Louise is het gezicht achter het Instagramaccount @foodforanymood. Via deze weg tracht ze haar passie voor koken en eten op een laagdrempelige manier over te brengen. Bij haar ben je aan het juiste adres voor de nodige food inspo en eenvoudige en lekkere gerechten. Haar recepten, zowel Nederlands- als Engelstalig, zijn integraal terug te vinden op haar blog.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'RECEPT | Speculatté'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s