Een ode aan mijn kleine gelukjes

Leestijd: 3 minuten

Je verstand niet verliezen ten midden van een pandemie: we hebben het allemaal al makkelijker gehad. Zeker wanneer je afstudeert, solliciteert en fulltime begint te werken in een maatschappij die zo goed als op haar gat ligt kan de balans al eens doorslaan. Maar om wat tegengewicht in de schaal te leggen, zocht – én vond – ik enkele kleine gelukjes die zelfs door de meest crazy dagen slepen.

Not every day is good, but there’s something good in every day.

Wandelen

Herinner je je mijn nobel voornemen nog om ’s ochtends te gaan wandelen, zodat ik meer beweging kreeg én geen uren bleef snoozen? Tegenwoordig kan ik echt niet meer zonder die ochtendwandeling. De zon zien opkomen boven het water geeft me de energie die ik nodig heb om iedere dag acht uur achter een computer te zitten werken. Moet je je eens voorstellen wat voor een zombie je hier achter mij bureau aantreft op dagen dat ik niet ben gaan wandelen…

Journallen

Nee, geen “Liefste dagboek, vandaag heb ik dit of dat gedaan”, maar me juist eens afvragen hoe ik me doorheen de dag heb gevoeld levert me elke keer opnieuw interessante inzichten op. Wat me een goed gevoel gaf, doe ik vaker; wat me een slecht gevoel gaf, neem ik onder de loep. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het zeker niet. Mijn succesformule? Die bestaat uit vier vragen:

  1. Hoe voel ik me vandaag?
  2. Hoe wil ik me morgen voelen?
  3. Wat ga ik doen om dat te bereiken?
  4. Waar ben ik dankbaar voor?

Lezen

Van het ene boek naar het andere: ik ga tegenwoordig niet slapen voor ik enkele bladzijden gelezen heb – en dat is niet alleen om mijn reading challenge te behalen. Wanneer je een hele dag naar een scherm zit te turen, kan het al eens deugd doen om eens een fysiek boek vast te pakken en te lezen tot je ogen écht moe beginnen te worden.

En als het echt een keer vooruit moet gaan – je weet wel wat ik bedoel, niet elke avond tien bladzijden lezen en dan met je snoet in slaap vallen – neem ik graag de trein naar mijn vriend in het exotische West-Vlaanderen, zoals in de good old days dat ik nog geen rijbewijs had. Op tweeënhalf uur schiet je wel op!

Mediteren

Als je denkt dat mediteren alleen maar voor zweverige types is, denk dan maar snel iets anders. Sinds ik House of Deeprelax leerde kennen, sta ik juist na iedere sessie weer met m’n beide voetjes op de grond. Vrienden hoorden me vroeger regelmatig zeggen: “Ontspannen, ik weet niet wat dat is, laat staan hoe het moet”, maar met de begeleide Yoga Nidra-meditaties gaat het helemaal vanzelf.

En nee, daar hoef je geen ervaring voor te hebben! Eliane begeleidt je met haar stem naar die helende staat tussen waken en slapen. Je hoeft me natuurlijk niet op mijn woord te geloven, maar ik heb na een proefmaand meteen een jaarabonnement én een training gekocht, en die hebben mijn leven zonder overdrijven veranderd. Weet dus waar je aan begint!

Lummelen

“Hoezo kan een meditatietraining van drie weken je leven nu veranderen?” hoor ik je denken. Wel, door me te leren hoe ik moet lummelen. Mensen uit mijn omgeving zullen beamen dat ik geen zittend gat heb: ik zocht constant naar the next big thing om me mee bezig te houden – wat natuurlijk verklaart waarom ik me de afgelopen jaren van het ene project in het andere heb gesmeten.

Een hele namiddag in mijn luie zetel doorbrengen? Iets wat me vroeger als pure horror in de oren klonk, is nu mijn favoriete tijdverdrijf. Wanneer je veertig uur per week achter je computer zit te werken, doet het eens zo veel deugd om tijdens het weekend eens dicht tegen je lief aan te kruipen en heerlijk te lummelen. Nu klinken net al die projecten als een ware marteling. 😉

Ik hoor het graag: wat doe jij zoal om jezelf gelukkig te maken?

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'Een ode aan mijn kleine gelukjes'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s