Geen kleding, geen fotoshop: Luna Vanhaelen (23) zegt vaarwel tegen perfecties [21bis]

Leestijd: 2 minuten

DOOR: Fien Engelen
VOOR: 21bis

Toen Fien me contacteerde met de vraag of ze een reportage over Chair Chaude mocht maken, was ik natuurlijk geflatteerd, maar minstens even geïntrigeerd door hoe ze die dan wilde brengen: voor de eerste keer zou iemand vastleggen hoe een shoot – die anders veilig binnen de vier muren van mijn studio blijft – eraan toegaat.

Dat is meteen wat ik zelf het allerleukst vind aan het eindresultaat: de beelden waarop je ons aan het werk ziet. Ik wilde al langer een video maken om jullie een blik achter de Chair Chaude-schermen te gunnen, maar niet iedere deelnemer voelt zich genoeg op z’n gemak om gefotografeerd én gefilmd te worden.

Ik leerde Luna kennen als iemand die een verhaal te vertellen heeft.

Wanneer Fien me vroeg of ik modellen in gedachten had, dacht ik meteen aan Luna. Niet alleen omdat zij voor de shoot aangaf dat ze het best zag zitten om gefilmd te worden, maar ook en vooral omdat ik haar tijdens de shoot leerde kennen als iemand die een verhaal te vertellen heeft. Luna vertelde me haar verhaal niet alleen in de meestgelezen blogpost van 2020, maar ging zelfs nog een stapje verder in de gastblog die ze schreef.

Niet komen opdagen

Organisatorisch liep de opname van de reportage niet van een leien dakje. Aangezien ik tijdelijk geen toegang meer heb tot mijn eigen studio, maar ook andere studio’s niet te huur waren onder de coronaomstandigheden, sleepte Fien dan maar alle meubels uit haar veranda en zette ik daar mijn materiaal op.

Daar legde ik uit hoe ik als schrijfster en fotografe tegengewicht wilde bieden aan alle perfecte plaatjes die sociale media overspoelen: door de dingen in beeld te brengen die anders nergens te zien zijn. Daarbij zijn niet alleen de foto’s van de modellen belangrijk; ook de verhalen die ze meebrengen krijgen een prominente plaats.

De verhalen die de modellen meebrengen, krijgen een prominente plaats.

En je zou het misschien niet zeggen, maar het eindresultaat wijkt serieus af van het idee dat Fien initieel had. Een andere artiest die Fien niets meer liet weten, een eerste model dat plots niet meer kon en een tweede model dat gewoon nooit kwam opdagen: Fien moest het met slechts twee verhalen doen: dat van Luna, en dat van mij. Maar die alleen al zijn de moeite waard – al zeg ik het zelf. 😉

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s