In de zevende Hemel-gem | Hemelgem, Izegem, België

Leestijd: 2 minuten

Mijn 23e verjaardag vieren, dat deed ik afgelopen weekend in een boomhut die werd omgetoverd tot bed and breakfast. Oncomfortabel? Niet als het aan uitbaters Piet en Maryke ligt. Van de slaap- en badkamer op het eerste verdiep, tot de zonovergoten zitkamer en het terras op het tweede: in Hemelgem kom je niets tekort.

Privacy primeert

Als ik zeg dat je je in Hemelgem meteen thuis voelt, neem dat dan maar letterlijk: de boomhut staat gewoon bij Piet en Maryke in de tuin. Hoewel je hartelijk wordt ontvangen en uitgewuifd, merk je – vooral wanneer ’s ochtends het ontbijt aan de deur wordt gebracht – dat je privacy gerespecteerd wordt. Je met volstrekt vreemden verbonden voelen kan dus ook vanop een (coronaproof) afstand.

Eén boomhut vijf meter boven een stuk grond van 15.000 m²: je kan maar beter aangenaam gezelschap meenemen, want in deze B&B vergeet je eventjes dat de rest van de wereld bestaat. En het is precies op zulke momenten dat je er spijt van hebt dat je ’s nachts slaap nodig hebt, omdat dat zeven uren zijn waarin je niet van deze ongelooflijke omgeving kan genieten.

Earth, wind and… Water

In een houten boomhut is vuur geen graag geziene gast, maar verder word je door de alle elementen omgeven: de aarde – al is het dan vijf meter lager – die je eraan herinnert te aarden, de wind die de bomen doet ruisen en het water van de uitgestrekte vijver waar je vanop je terras op uitkijkt.

Een zaligheid voor de zintuigen

Het zicht van de zon die opkomt boven de velden, de geur van houten planken en oude boeken, het geluid van voorbijvliegende vogels, de smaak van een onovertroffen ontbijt en het gevoel van een voorverwarmd bed: een verblijf in Hemelgem is een prettige prikkeling voor alle zintuigen – misschien zelfs je zesde?

Zin gekregen om er zelf tussenuit te knijpen? Twijfel dan vooral niet te lang, want de boomhut is al tot in juni volgeboekt! Meer informatie en foto’s vind je op de website van Hemelgem.

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'In de zevende Hemel-gem | Hemelgem, Izegem, België'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s