RECEPT | Kleine madeleine(s)

Leestijd: 1 minuut

De benodigdheden

 • Weegschaal
 • Mengkom
 • Zeef
 • Keukenmixer
 • Spuitzak
 • Bakvorm voor madeleines

De ingrediënten

Voor 36 madeleines

 • 150 gram zelfrijzende bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 135 gram kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 10 gram honing
 • 3 eieren
 • 150 gram boter

Het recept

Zeef alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en suikers) in een mengkom en voeg er de eieren aan toe. Klop het geheel los en meng er de honing doorheen. Als laatste gooi je de boter er in klontjes bij. Mix het deeg tot het helemaal glad is.

TIP: vaste honing kan je tien secondjes in de microgolfoven zetten om ‘m vloeibaar te maken.

Schep het deeg – liefst zonder al te veel morsen 😉 – in de spuitzak en leg die eventjes in de koelkast. In de tussentijd kan je de oven voorverwarmen op 210° en de bakvorm beboteren en bebloemen. Spuit het deeg in de bakvorm, maar vul die maar voor de helft, want de madeleines zullen nog flink rijzen.

TIP: een diepvrieszakje kan ook dienstdoen als spuitzak.

Om krokante én luchtige madeleines te krijgen, bak je ze in twee keer: eerst vier minuten op 210°, daarna vier minuten op 180°. Verlies de oven niet uit het oog, want het kan snel gaan! By the way, je verse madeleines zijn het allerlekkerst wanneer ze net uit de over komen… Smakelijk!

TIP: als je de madeleines bewaart in een luchtdichte doos, blijven ze zeker een week goed.

Liefs, Kilien

Ben je fan van de blogposts op Keeping Up With Kilien of de foto’s op Chair Chaude? Wat een compliment! Misschien wil je dan wel op de hoogte blijven van mijn werk, of het zelfs ondersteunen door me op een koffietje te trakteren? Zo kan ik gratis content blijven maken voor jou!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

4 gedachten over “RECEPT | Kleine madeleine(s)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s