Zeg powervrouw, hoe zit het nog met Chair Chaude?

Leestijd: 2 minuten

Een ‘body positive activist’ noem ik mezelf niet langer, maar na twee jaar actief te zijn geweest binnen de beweging, ligt het onderwerp me natuurlijk nog altijd nauw aan het hart. En aan de statistieken te zien ook aan dat van jullie, want dit artikel over de geschiedenis van body positivity scoort hier als een mallemolen. Maar wat beweegt er nog op dat front?

Vorig weekend geen knooppunt-, maar een powervrouwenwandeling. Ja, die zijn er tegenwoordig ook! Vrouwenvereniging VIVA stippelde in elke Vlaamse provincie wandelroutes uit, die ze met Internationale Vrouwendag op 8 maart wereldkundig maakten. De catch? Onderweg leer je, aan de hand van affiches en QR-codes, belangrijke vrouwen uit heden en verleden kennen, waarvan de ene naam je al bekender in de oren zal klinken dan de andere. En nee, dan heb ik het niet over internationale artiesten of activisten… Maar over mezelf!

Dat lees je goed, VIVA heeft uitgerekend mij opgenomen in hun lijstje van powervrouwen. Toen ze me daarvoor contacteerden, voelde ik me uiteraard enorm geflatteerd. Maar toen ik zag tussen welke namen ze me daar hebben gezet, stond ik pas helemaal paf.

Veel wil ik niet verklappen, want je kan de wandelingen nog tot 8 april zelf gaan ontdekken. Benieuwd geworden? Check dan zeker het kadertje hieronder.

Over Chair Chaude gesproken: komt daar eigenlijk nog iets van terecht? Denk zeker niet dat ik daar zelf nog niet over heb nagedacht. Als je deze shoot met Luna niet meetelt, is het al van juli 2020 geleden dat ik nog eens mensen heb kunnen uitnodigen in mijn studio. De reden waarom hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen: wat Chair Chaude van andere projecten onderscheidt, is net het groepsgegeven dat sinds de uitbraak van de pandemie sterk op de helling staat.

Daarnaast heb ik deze zomer, met het oog op een job en dus op het begin van de rest van mijn leven, eens goed gereflecteerd. Wat wilde ik uit het verleden meenemen naar de toekomst? Heel wat projecten haalden de selectie jammer genoeg niet.

De droom om ooit een fotoboek uit te brengen, is er na meer dan twee jaar nog steeds, en daar heb ik nog een hoop diverse verhalen voor nodig. Hoe ik die ga vormgeven – in beeld, tekst en/of geluid – houd ik voorlopig nog eventjes geheim!

Begin je Chair Chaude nu wel echt te missen? Dan kan je in afwachting van nieuwe verhalen (nog) eens in het verhaal achter Chair Chaude, de getuigenissen van de modellen of de interviews in bijvoorbeeld nina, WAT WAT of De Bopo Podcast duiken. Of drop een paar suggesties over hoe jij denkt dat ik dit project moet verderzetten!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Eén opmerking over 'Zeg powervrouw, hoe zit het nog met Chair Chaude?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s