Oeps, ik ben een mediterende yogi geworden

Leestijd: 3 minuten

Ja, ik ben een zweverig type dat gelooft in astrologie en af en toe tarotkaarten legt, en ik ben er niet eens beschaamd om. Want het is binnen die spirituele wereld dat ik overtuigd raakte van een holistische aanpak die anderen misschien ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ zullen noemen.

Meditatie en yoga hebben me niet alleen dichter bij mezelf gebracht, maar me ook en vooral verbaasd over het feit dat je lichaam en geest zó veel kunnen, als je maar gewoon iemand hebt die je zegt hoe het moet. En die aha-erlebnissen gun ik jou ook.

Mediteren met…
House Of Deeprelax

Als je deze blog al langer volgt, dan heb je de naam ‘House Of Deeprelax‘ ongetwijfeld al vaker zien passeren. Maar ja, waar het hart vol van is, loop de mond nu eenmaal over. House Of Deeprelax is een app met Nederlandstalige (!) begeleide Yoga Nidra-sessies. Yoga Nidra is een vorm van meditatie waarbij je je lichaam en geest in slaap sust, en je bewustzijn ondertussen naar een soort van zelfhelende staat stuurt.

Klinkt dat allemaal wat zweverig? Dat snap ik, dus dan maar wat concreter: je slaapt beter, je geneest lichamelijke kwaaltjes en je maakt ruimte voor inzichten, intuïtie en verlangens. Maar er worden ook steeds meer sessies toegevoegd waarvan je net energie krijgt of waarbij je dankbaarheid oefent. Zo vindt je altijd waar jij op dat moment nood aan hebt.

Wat heeft het mij gebracht?

Mijn vriendinnen hebben al een paar keer laten vallen dat ze het knap vinden dat ik zo in touch ben met mezelf, en dat heb ik allemaal aan House Of Deeprelax te danken. Ik mediteer niet alleen quasi dagelijks, maar ik volgde ook de Droomleventraining van drie weken, deed mee aan The Reset in januari en de dankbaarheidschallenge in februari.

Meermaals per dag check ik in bij mezelf om te voelen hoe het gaat en hoe het met mijn ademhaling zit, waardoor ik veel sneller kan ingrijpen wanneer het misgaat. Daarnaast leerde ik te focussen op het positieve – een vaardigheid die vooral ten tijde van corona heel goed van pas komt – en ik zeg nu veel vaker ‘dankjewel’ dan ‘sorry’. Kortom: ik weet beter wat goed voor me is, en doe dat ook gewoon vaker.

Wat kost het?

De app zelf is gratis, en daarmee kan je al aan de slag met enkele gratis sessies. Toch raad ik je aan om een jaarabonnement te kopen, zodat je een jaar lang toegang hebt tot alle sessies in de app. Dat kost je normaal gezien 33,99 euro, maar zo goed als altijd is er een actie waarmee je korting krijgt. Als je die acties niet wilt missen, schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief.

Yoga met…
Yoga With Adriene

Wanneer ik erop terugblik, is het eigenlijk gek dat ik nog niet eerder met yoga begonnen ben. Regelmatig moet ik langsgaan bij de osteopaat, en die raadde me aan om verstevigende oefeningen te doen. Dingen als tai chi en pilates zouden perfect zijn voor mij, volgens hem. En inderdaad, ik probeerde beide eens uit en wilde net iedere week naar de sportschool gaan, toen die dichtging door de covidmaatregelen.

Zo ging er een hele tijd voorbij waarin wandelen de enige lichaamsbeweging was die ik kende, en daar wilde ik – zeker met al dat thuiswerken – verandering in brengen. Ik zocht (en vond) bij Yoga With Adriene een laagdrempelige lessenreeks in yoga, rolde mijn matje uit, en wandelde de spirituele wereld van de yogi’s binnen. (En ze heeft een hondje!)

Wat heeft het mij gebracht?

Waar pilates meer lijkt te focussen op het lichamelijke aspect, vloeit precies dat bij yoga verder uit de holistische aanpak. Daarmee bedoel ik dat je bewegingen altijd in sync zijn met je ademhaling, bijvoorbeeld. Zo leerde ik niet alleen beter in mijn buik adem te halen, maar ontdekte ik minstens vijf andere ademhalingstechnieken die me bij alles ondersteunen.

Ik werd misschien iets flexibeler door dagelijks te oefenen, maar daar gaat het eigenlijk niet om. Vooral heb ik opmerkelijk minder last van mijn nek, schouders en rug. Omdat de reeks die ik volg er eentje is van 30 dagen, word ik ook nog eens uitgedaagd om elke dag een halfuurtje tijd te maken voor mezelf, en dat blijkt elke dag precies te zijn wat ik nodig had.

Wat kost het?

Niets! Als je wilt, kan je deel uitmaken van een betalende community, maar als je net als ik eigenlijk gewoon eens van yoga wilt proeven, vind je hele afspeellijsten op het YouTubekanaal van Yoga With Adriene. Ik begon met de Breath-reeks: enerzijds omdat ik door de meditatiesessie geloofde dat ik op z’n minst m’n ademhalingstechnieken wel onder de knie zou hebben, anderzijds omdat je dagelijks een reminder krijgt in de vorm van een mail met daarin een link naar de YouTubevideo van de dag.

Als je dit leest, krijg je dan zelf zin om eens te experimenteren met meditatie of yoga, of is dat iets wat je sowieso al doet? Ik lees het graag in de comments!

Liefs, Kilien

Ben je fan van de blogposts op Keeping Up With Kilien of de foto’s op Chair Chaude? Wat een compliment! Misschien wil je dan wel op de hoogte blijven van mijn werk, of het zelfs ondersteunen door me op een koffietje te trakteren? Zo kan ik gratis content blijven maken voor jou!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s