I ❤️ mijn lijf en mijn leven

Leestijd: 2 minuten

Na twee jaar radiostilte kon ik onlangs eindelijk mijn werk nog eens tentoonstellen op de inspiratiedag “I love mijn lijf en mijn leven” van vrouwenvereniging VIVA, die van body positivity een van hun speerpunten heeft gemaakt. En bij zo’n speciale gelegenheid hoort natuurlijk nooit eerder vertoond werk!

Van een duurzame samenwerking gesproken! Voor deze inspiratiedag sloegen VIVA en ik al voor de vierde keer de handen in elkaar. Onze eerste kennismaking was in de studio van Chair Chaude, toen een VIVA-delegatie afzakte om zelf eens voor de lens te komen staan. We kwamen elkaar voor de tweede keer tegen in de Krook in Gent, waar we op een lezing nog een Blind Body Positive Protest hebben georganiseerd. Intussen moesten ze bij VIVA zo van mijn werk onder de indruk zijn, dat ze mij bij een derde samenwerking opnamen in hun powervrouwenwandeling!

De inspiratiedag “I love mijn lijf en mijn leven” werd uiteindelijk een goedgevulde namiddag met een inspirerend programma, zoals je kon volgen in mijn Instagramstories. Sociologe en genderexperte Katrien Van der Heyden leerde ons hoe belangrijk het is om buiten de bestaande genderhokjes te denken. Coach Kelly Sacre – die je misschien nog kent van haar podcast waar ik te gast was – kwam met concrete opdrachten op de proppen om ons te leren onszelf wat liever te zien. En stijlconsulente Céline Debisschop gaf ons praktische tips om onze eigen kledingstijl te vinden.

Tussen de lezingen door kon je je gaan amuseren in de fotobooth of je laten verwonderen door de tentoonstelling van mijn foto’s. En daar kwam hoog bezoek op af! Naast mijn ouders, vriend en goede vriendin bracht ook Ella, één van mijn modellen, me een bezoekje. Ik hoor je al denken: wat is daar dan zo speciaal aan? Wel, Ella trakteerde zichzelf een tijd geleden op een boudoirshoot bij mij. Die foto’s liet ze enkel en alleen voor zichzelf maken, en heb ik dus ook met niemand gedeeld – maar voor deze inspiratiedag maakte ze graag een uitzondering!

Al waren dat niet de enige exclusieve beelden die tijdens deze expositie getoond werden. Omdat ik het belangrijk vind om ook de mannen in het hele body positive verhaal een plek te geven, wist ik Ben uiteindelijk te overtuigen om ook voor mijn lens plaats te nemen. Het resultaat daarvan vind je hieronder. Als je getrakteerd wilt blijven worden op exclusief materiaal, dan moet je maar eens afkomen naar een volgende tentoonstelling!

Gepubliceerd door Keeping Up With Kilien

Met mijn krullenkop in de wolken en mijn camera in de hand, probeer ik niet alleen de wereld, maar ook mezelf te ontdekken. Op deze blog neem ik je mee op een tocht die zal gaan over lifestyle, reizen, fotografie en alle andere dingen die belangrijk zijn voor mij. Een tocht met hoogte- en dieptepunten, die ik met allebei een stevige dosis eerlijkheid zal neerpennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s