Human interest journalist

Verhalen

Zo Herder, Zo Hond: de nasleep

Leestijd: 3 minuten Het is quasi onmogelijk dat je het nog niet hebt zien passeren, maar mijn vriend Ben en ik hebben samen een documentaire over asielhonden gemaakt! Naast de teasers en de persberichten die de afgelopen tijd de revue passeerden, deel ik in deze blogpost nog enkele vaakgestelde vragen en behind the scenes die…


Body positivity

I ❤️ mijn lijf en mijn leven

Leestijd: 2 minuten Na twee jaar radiostilte kon ik onlangs eindelijk mijn werk nog eens tentoonstellen op de inspiratiedag “I love mijn lijf en mijn leven” van vrouwenvereniging VIVA, die van body positivity een van hun speerpunten heeft gemaakt. En bij zo’n speciale gelegenheid hoort natuurlijk nooit eerder vertoond werk! Van een duurzame samenwerking gesproken!…

Zeg powervrouw, hoe zit het nog met Chair Chaude?

Leestijd: 2 minuten Een ‘body positive activist’ noem ik mezelf niet langer, maar na twee jaar actief te zijn geweest binnen de beweging, ligt het onderwerp me natuurlijk nog altijd nauw aan het hart. En aan de statistieken te zien ook aan dat van jullie, want dit artikel over de geschiedenis van body positivity scoort…

Geen kleding, geen fotoshop: Luna Vanhaelen (23) zegt vaarwel tegen perfecties [21bis]

Leestijd: 2 minuten DOOR: Fien EngelenVOOR: 21bis Toen Fien me contacteerde met de vraag of ze een reportage over Chair Chaude mocht maken, was ik natuurlijk geflatteerd, maar minstens even geïntrigeerd door hoe ze die dan wilde brengen: voor de eerste keer zou iemand vastleggen hoe een shoot – die anders veilig binnen de vier…


Lifestyle

Officieel het huis uit

Leestijd: 3 minuten Na bijna zeven jaar was het moment eindelijk aangebroken: Ben en ik zouden gaan samenwonen in Gent, zo’n beetje de gulden middenweg tussen Haacht en Ieper. Natuurlijk zou ik Keeping Up With Kilien niet zijn als ik niet met jullie zou delen wat ik daar zelf uit geleerd heb: hoeveel geld je…

Leer jezelf beter kennen in 20 vragen

Leestijd: 1 minuut Wie Keeping Up With Kilien al langer volgt, weet dat reflecteren een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine is. Veel heb je daar niet voor nodig: een pen, papier, en je bent vertrokken. En aangezien ik het ene dagboek na het andere volschrijf, heb ik altijd een excuus om nieuwe notitieboeken aan…

Oeps, ik ben een mediterende yogi geworden

Leestijd: 3 minuten Ja, ik ben een zweverig type dat gelooft in astrologie en af en toe tarotkaarten legt, en ik ben er niet eens beschaamd om. Want het is binnen die spirituele wereld dat ik overtuigd raakte van een holistische aanpak die anderen misschien ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ zullen noemen. Meditatie…


Productiviteit

Freelancen, hoe begin je daaraan? Een freelancer vertelt het zelf

Leestijd: 4 minuten Dus je denkt erover na om net als ik te gaan freelancen? Vet! In deze blogpost vertel ik je hoe je begint met freelancen door een onderneming in bijberoep op te starten, wijs ik je de weg naar de informatiebronnen waar ik zelf veel aan heb gehad én vertel ik je eerlijk…

Detoxen doe ik alleen als het digitaal is

Leestijd: 4 minuten Lang geleden, in een dorp hier (niet zo) ver vandaan, bleef ik eens bij een vriendin logeren die nogal verknocht was aan haar smartphone. Haar schermtijd blaast me jaren later nog steeds van m’n sokken: ze zat maar liefst 6 uur (!) per dag naar haar gsm te turen. Ondertussen zit ik…

5 tips om je te kunnen concentreren tijdens het thuiswerken

Leestijd: 2 minuten Dat thuiswerken, het is toch een raar beestje. Terwijl de ene tussen de Zoomcalls door even het hele huishouden runt, voelt de andere zich schuldig wanneer die niet binnen het halfuur op een mail kan antwoorden om te bewijzen dat ‘ie toch écht aan het werk is. Maar multitasken, werkt dat nu…


Groene vingers

Hoe ik de moestuin onder (groene) handen nam

Leestijd: 2 minuten Wanneer je veertig uur per week achter een computerscherm zit, is er weinig dat zoveel deugd doet als met je handen in de aarde wroeten en nietszeggende zaden zien uitgroeien tot eetbare groenten. Mijn moestuin is dan ook de plek bij uitstek waar ik mijn hoofd helemaal leeg kan maken, en het…

Avocado’s ontkiemen doe je zo

Leestijd: 2 minuten De truc met de tandenstokers en het glaasje water ken je ongetwijfeld, maar wat als ik jou kwam vertellen dat er nog een betere manier is om je avocado te doen uitgroeien tot een prachtige plant? Wees gewaarschuwd: je eigen avocado’s zullen niet plots aan de takken gaan bungelen, maar dat maakt…

Een doos vol kamerpl(ez)antjes

Leestijd: 4 minuten Plantenkneusjes kunnen om verschillende redenen niet meer verkocht worden: ze zijn te scheef, te lelijk of te oud. Als je het zo stelt, klinkt dat wel heel grof, he? Toch worden er daarom heel wat planten weggegooid, en daar wil plantje.nl een stokje voor steken: “Wat extra water, een nieuw potje of…


Reizen

Hecht Haacht behaagt | Haacht, België

Leestijd: 8 minuten Nog voor de covidpandemie uitbrak, kreeg ik het lumineuze idee om de toerist uit te hangen in mijn eigen dorp. Little did I know dat je eigen streek verkennen tijdens de lockdown zo’n ding zou worden! Ik leerde niet alleen dat het hier in de buurt heerlijk wandelen is, maar (her)ontdekte ook…

In de zevende Hemel-gem | Hemelgem, Izegem, België

Leestijd: 2 minuten Mijn 23e verjaardag vieren, dat deed ik afgelopen weekend in een boomhut die werd omgetoverd tot bed and breakfast. Oncomfortabel? Niet als het aan uitbaters Piet en Maryke ligt. Van de slaap- en badkamer op het eerste verdiep, tot de zonovergoten zitkamer en het terras op het tweede: in Hemelgem kom je…

Weekendje waaien | Bredene, België

Leestijd: 3 minuten Afgelopen weekend trok ik met twee vriendinnen naar Bredene: een uitstap waar ik na maanden in mijn kot te hebben doorgebracht, reikhalzend naar uitkeek. Dat het me potverdekke deugd gedaan heeft! Uiteindelijk heb je voor een geslaagd weekendje weg ook maar drie dingen nodig: goed gezelschap, goed weer en goed eten. ;)…


Eten en drinken

RECEPT | Kleine madeleine(s)

Leestijd: 1 minuut De benodigdheden WeegschaalMengkomZeefKeukenmixerSpuitzakBakvorm voor madeleines De ingrediënten Voor 36 madeleines 150 gram zelfrijzende bloem2 theelepels bakpoeder135 gram kristalsuiker1 zakje vanillesuiker10 gram honing3 eieren150 gram boter Het recept Zeef alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en suikers) in een mengkom en voeg er de eieren aan toe. Klop het geheel los en meng er…

RECEPT | Speculatté

Leestijd: 1 minuut Koffie? Daar moest ik tot een paar jaar geleden niets van hebben, mij maakte je gelukkig met een kopje fruitige thee. Onder invloed van mijn vriend – wél een echte koffiedrinker – besloot ik ‘het goddelijke zwarte goud’ toch een kans te geven. Nu ja, de afgezwakte versie dan: met heel veel…

Goedkoop eten, hoe doe ik dat?

Leestijd: 2 minuten Goedkope boodschappen vind je niet alleen in goedkopere supermarkten, maar ook: In discount supermarktenIn buurtwinkels of sociale kruideniersOp de markt of rechtstreeks bij de lokale boeren: tegen het einde van de markt kan je vaak deals sluiten met de marktkramers die van hun producten af willen!In je eigen moestuinBij de voedselhulp zoals schenkingen, voedselbanken en sociale restaurants…