Lifestyle

Geslacht, gender, geaardheid: wat is het verschil?

Leestijd: 1 minuut Geslacht Je geslacht wordt bij je geboorte vastgesteld. Heb je een vagina, dan ben je een meisje en staat er ‘V’ op je identiteitskaart. Heb je een penis, dan ben je een jongen en staat er ‘M’. 1 op 1500 mensen wordt geboren met variaties tussen vrouwelijke en mannelijke kenmerken. Dit noemen we intersekse (‘X’). Gender Gender is niet je biologische, maar je socialeMeer lezen over “Geslacht, gender, geaardheid: wat is het verschil?”

Van A tot Zzzzz

Leestijd: 3 minuten Toen ik onlangs toegaf dat ik ’s ochtends nooit meteen uit mijn bed geraak en dan maar een halfuur aan het snoozen sla, zou je misschien kunnen denken dat ik gewoon te weinig slaap. Wel, dat kan ik tegenspreken. Ik ben eigenlijk zelfs een beetje paranoïde als het op genoeg slaap aankomt,Meer lezen over “Van A tot Zzzzz”

Welke gratis apps zijn goed voor mijn mentale gezondheid?

Leestijd: 2 minuten Tegenwoordig bestaat er voor bijna alles een app. Ook voor je mentale gezondheid bestaan er heel wat. Toch download je beter niet de eerste de beste app die je tegenkomt. Ze hebben voor- en nadelen en zijn niet allemaal even betrouwbaar. Misschien ga je al naar een psycholoog of hulpverlener? Een app kan deze gesprekken niet vervangen, maar hetMeer lezen over “Welke gratis apps zijn goed voor mijn mentale gezondheid?”

Een doos vol kamerpl(ez)antjes

Leestijd: 4 minuten Plantenkneusjes kunnen om verschillende redenen niet meer verkocht worden: ze zijn te scheef, te lelijk of te oud. Als je het zo stelt, klinkt dat wel heel grof, he? Toch worden er daarom heel wat planten weggegooid, en daar wil plantje.nl een stokje voor steken: “Wat extra water, een nieuw potje ofMeer lezen over “Een doos vol kamerpl(ez)antjes”

Van student tot schansspringer

Leestijd: 3 minuten Als alles goed gaat, landt binnenkort mijn masterdiploma Journalistiek in de brievenbus. En mijn bachelordiploma Toegepaste Taalkunde – Nederlands, Frans en Spaans voor de nieuwsgierigen – ook, want dat heb ik vorig jaar niet gekregen. Tss. Weer zo’n mijlpaal om bovenop te gaan staan en achterom te kijken naar de weg dieMeer lezen over “Van student tot schansspringer”

Reality check: wat blijft er na maanden nog overeind van die goede voornemens?

Leestijd: 4 minuten Op een dag als vandaag horen wij eigenlijk bijna niets meer over de goede voornemens die we alweer vier maanden geleden hebben gemaakt. Hoog tijd dus om er eens bij stil te staan hoe we het er de afgelopen tijd vanaf hebben gebracht, en of er van al die goede voornemens eigenlijkMeer lezen over “Reality check: wat blijft er na maanden nog overeind van die goede voornemens?”

2020 reading list

Eén van mijn goede voornemens voor 2020? Vijftig boeken gelezen hebben. Da’s absoluut ambitieus, maar ik verslind al boeken sinds ik vijf jaar oud ben. Dit jaar wilde ik mijn horizonten wat verbreden door me ook aan iets anders dan thrillers – ik heb volgens mij ondertussen alle boeken van Dan Brown al gelezen –Meer lezen over “2020 reading list”

Frustraties van een pendelaar

Leestijd: 6 minuten Mijn collega’s zullen beamen hoe vaak ik al heb gezegd dat ik eens een boek moet schrijven over mijn frustraties als pendelaar. Ik ben eerlijk gezegd verbaasd dat niemand dat ooit eerder deed, want dat zou toch meteen een bestseller worden? Aangezien ik het momenteel te druk heb om ook effectief eenMeer lezen over “Frustraties van een pendelaar”

Altijd leerrijk, nooit belerend (★★★★★)

Jozefien Daelemans is een manusje-van-alles, en daar is haar boek “De naakte waarheid: body bullshit ont(k)leed” het zoveelste bewijs van. Voormalig artdirector, kapitein van het Charlie-schip, illustratrice, columniste en nu ook auteur: deze vrouw is van vele markten thuis. Haar boek, waarin ze vakkundig persoonlijke getuigenissen combineert met wetenschappelijk onderzoek, verklaart onder welke regels eenMeer lezen over “Altijd leerrijk, nooit belerend (★★★★★)”

Bigger and better

Zoals de gigantische aftelkalender op de homepage van mijn website al aangaf: vandaag gaat officieel mijn tweede expositie van start! Vanaf vandaag, maandag 5 augustus, tot en met vrijdag 23 augustus zal mijn werk te bewonderen zijn in het gemeentehuis van Haacht (Wespelaarsesteenweg 85), en dat tijdens de openingsuren*. Maar hoe is het zover gekomenMeer lezen over “Bigger and better”

Het woord is aan jou

Tegen de verwachtingen én de hoop van heel wat Belgen in, is Vlaams Belang gisteren als winnaar van de verkiezingen uit de bus gekomen. En die toenemende populariteit van extreemrechtse partijen – niet alleen in België, maar in heel Europa – is duidelijk voer voor discussie: jullie reageerden massaal op de stories die ik gisterenMeer lezen over “Het woord is aan jou”

De rollen omgedraaid

Zou het geen ongelooflijke teleurstelling zijn als ik als oprichter van Chair Chaude niet aan mijn eigen project zou deelnemen? Als ik de berichten van sommigen mag geloven, wel. Misschien lijkt het wel raar dat een fotografe plots model gaat staan voor een project dat ze zelf op poten heeft gezet, maar het zou nietMeer lezen over “De rollen omgedraaid”

Feminist tot in de kist

Je had toch niet gedacht dat ik internationale vrouwendag voorbij zou laten gaan zonder daar een heuse post aan te wijden? Geen hele lofrede van honderden woorden over alle belangrijke vrouwen in mijn leven, want daar zou jij – tenzij jij één van die belangrijke vrouwen bent – niet zoveel aan hebben. Wel een paarMeer lezen over “Feminist tot in de kist”

Achievement unlocked

De vraag die me gisteren ongetwijfeld het vaakst werd gesteld, is hoe ik in godsnaam bij KunstKanaal in Wijnegem terechtgekomen ben. Een gemeenschappelijke vriendin van mij en Bart, de organisator, had op Instagram een oproep geplaatst: KunstKanaal was op zoek naar nieuwe, jonge artiesten die hun werk een maand lang wilden tentoonstellen in hun café.Meer lezen over “Achievement unlocked”

Dag en bedankt, hé (2.0)

Ik wil ervoor zorgen dat die mental breakdowns weer de uitzondering worden, en niet langer de regel. Ik wil ervoor zorgen dat ik op tijd op de rem ga staan, dat ik het niet te ver laat komen, dat ik alles een halt toeroep voor het te laat is. En dat moment is nu. – 22 september 2018Meer lezen over “Dag en bedankt, hé (2.0)”

Less = more

Als je nog nooit beelden hebt gezien van onze steden, stranden en zeeën die overspoeld worden door afval, dan wordt het dringend tijd om onder je rots vandaan te komen. Wegwerpplastic is een gigantisch probleem, en dat heeft Europa ook ingezien: er komt – onder andere – een verbod op wegwerpplastic om het probleem tegenMeer lezen over “Less = more”

Dat ziet er goed huid!

Langs de ene kant lijkt het idioot om skin care tips aan te nemen van iemand die zelf regelmatig last heeft van acne, langs de andere kant ook weer niet: want als er iemand ervaring heeft op dat vlak, dan ben ik het toch wel? Sinds het begin van de puberteit word ik geteisterd –Meer lezen over “Dat ziet er goed huid!”

Mijn persoonlijke bucket list

In elk doorsnee zelfhulpboek zal je tegenkomen dat het gemakkelijker is om je doelen te bereiken wanneer je die ook ergens opschrijft of visualiseert. Hoewel ik me zoveel mogelijk op het heden probeer te focussen, zonder in het verleden of in de toekomst te leven, heb ik mezelf toch enkele doelen gesteld die de keuzesMeer lezen over “Mijn persoonlijke bucket list”

mijnLeuven, jouwLeuven, onsLeuven

Wat begon als een rustige zaterdagnamiddag op het werk, is uitgedraaid op een ‘carrière’ als journalist én fotograaf bij een magazine dat door meer dan 12.500 mensen wordt gelezen. Hoe ik terechtgekomen ben bij mijnLeuven, wat ik daar precies doe, en waarom het zonder twijfel het leukste vrijwilligerswerk is dat je in leven kan doen,Meer lezen over “mijnLeuven, jouwLeuven, onsLeuven”

Dat heet dan gelukkig zijn

Eindelijk. Eindelijk ben ik aangekomen in Angers. Nee, daarmee bedoel ik niet dat ik mezelf vol gestoken heb met macarons tot de weegschaal me niet meer herkende. Nee, daarmee bedoel ik niet dat ik de afgelopen weken stiekem in een parallel universum heb doorgebracht. Daarmee bedoel ik dat mijn geest mijn lichaam eindelijk heeft kunnenMeer lezen over “Dat heet dan gelukkig zijn”

Dag en bedankt, hé

De beslissing is gevallen, de knoop is doorgehakt: ik stop ermee. Althans voor een tijdje. Al een hele tijd probeer ik drie Facebookpagina’s, drie Instagrampagina’s, een website en een blog te onderhouden, en dat alles met onwaarschijnlijk veel passie, liefde en plezier. Die passie is nog lang niet verdwenen, maar de tijd, de energie enMeer lezen over “Dag en bedankt, hé”

%d bloggers liken dit: