Lifestyle

April 2021 in foto’s

Leestijd: 2 minuten Toegegeven: het was de afgelopen weken heel hectisch op het werk, waardoor mijn energiepeil even hard schommelde als de aprilse grillen. Eens zo belangrijk dus om net die dingen te gaan doen waar ik energie van krijg, en als ik zo eens terugblik op de afgelopen maand, dan is het duidelijk welkeMeer lezen over “April 2021 in foto’s”

Maart 2021 in foto’s

Leestijd: 2 minuten Kan je je voorstellen dat het intussen meer dan een jaar geleden is dat ons land collectief in lockdown ging? Ongetwijfeld een ingrijpende periode waarin ik – iemand die niet ziek werd of z’n baan verloor, om maar een paar voorbeelden te noemen – van heel wat leed gespaard bleef. Maar zoMeer lezen over “Maart 2021 in foto’s”

Februari 2021 in foto’s

Leestijd: 4 minuten Hoewel februari toch een paar dagen korter was dan januari, heb ik mijn tijd zo te zien toch een pak beter benut. Van mijn verjaardag vieren in een boomhut tot mijn eigen slaapkamer herinrichten: de lentekriebels zijn deze maand toch de rode draad geweest. Laat me gerust weten in de comments hoeMeer lezen over “Februari 2021 in foto’s”

Mythes over blaren doorprikt

Leestijd: 1 minuut Ben je het afgelopen jaar niet besmet geraakt met het coronavirus, maar wel met de wandelmicrobe, net zoals ik? Dan is de kans groot dat al dat stappen je weleens een flinke blaar heeft opgeleverd. Hoewel voorkomen nog altijd beter is dan genezen, zit je nu nog maar met één vraag: moetMeer lezen over “Mythes over blaren doorprikt”

Januari 2021 in foto’s

Leestijd: 2 minuten Als fotograaf weet ik natuurlijk als geen ander dat een beeld vaak meer zegt dan duizend woorden. Ik kan je dan wel vertellen dat ik mijn nieuwe lievelingswinkel heb ontdekt, aan toffe projecten werk of prachtige wandelingen heb gemaakt, maar het is toch veel leuker om je al die dingen gewoon teMeer lezen over “Januari 2021 in foto’s”

Een ode aan mijn kleine gelukjes

Leestijd: 3 minuten Je verstand niet verliezen ten midden van een pandemie: we hebben het allemaal al makkelijker gehad. Zeker wanneer je afstudeert, solliciteert en fulltime begint te werken in een maatschappij die zo goed als op haar gat ligt kan de balans al eens doorslaan. Maar om wat tegengewicht in de schaal te leggen,Meer lezen over “Een ode aan mijn kleine gelukjes”

Het leven zoals het is: een blogger zonder baan in (corona)crisis

Leestijd: 3 minuten De eerste blaadjes beginnen te vallen, de goten kunnen de regen soms niet slikken en de verwarming slaat voor de eerste keer aan: de zomer is officieel voorbij. En terwijl de meeste van mijn vrienden aan een nieuw academiejaar of een nieuwe job beginnen, zit ik werkzoekend thuis. Shit. Hetgeen me hetMeer lezen over “Het leven zoals het is: een blogger zonder baan in (corona)crisis”

Deze 6 fashionistas strijden voor een duurzamere mode-industrie

Leestijd: 3 minuten Afgelopen zondag kaapten Louise, Stefanie en ik het Instagramaccount van Plein Publiek om een hele namiddag te livebloggen vanop het Circular Fashion Festival. Wat eerst een heus festival zou worden, werd moeiteloos omgetoverd tot een coronaproof online evenement dat je vanuit je luie zetel kon volgen. Wij spraken er met enkele inspirerendeMeer lezen over “Deze 6 fashionistas strijden voor een duurzamere mode-industrie”

Geslacht, gender, geaardheid: wat is het verschil?

Leestijd: 1 minuut Geslacht Je geslacht wordt bij je geboorte vastgesteld. Heb je een vagina, dan ben je een meisje en staat er ‘V’ op je identiteitskaart. Heb je een penis, dan ben je een jongen en staat er ‘M’. 1 op 1500 mensen wordt geboren met variaties tussen vrouwelijke en mannelijke kenmerken. Dit noemen we intersekse (‘X’). Gender Gender is niet je biologische, maar je socialeMeer lezen over “Geslacht, gender, geaardheid: wat is het verschil?”

Van A tot Zzzzz

Leestijd: 3 minuten Toen ik onlangs toegaf dat ik ’s ochtends nooit meteen uit mijn bed geraak en dan maar een halfuur aan het snoozen sla, zou je misschien kunnen denken dat ik gewoon te weinig slaap. Wel, dat kan ik tegenspreken. Ik ben eigenlijk zelfs een beetje paranoïde als het op genoeg slaap aankomt,Meer lezen over “Van A tot Zzzzz”

Welke gratis apps zijn goed voor mijn mentale gezondheid?

Leestijd: 2 minuten Tegenwoordig bestaat er voor bijna alles een app. Ook voor je mentale gezondheid bestaan er heel wat. Toch download je beter niet de eerste de beste app die je tegenkomt. Ze hebben voor- en nadelen en zijn niet allemaal even betrouwbaar. Misschien ga je al naar een psycholoog of hulpverlener? Een app kan deze gesprekken niet vervangen, maar hetMeer lezen over “Welke gratis apps zijn goed voor mijn mentale gezondheid?”

Een doos vol kamerpl(ez)antjes

Leestijd: 4 minuten Plantenkneusjes kunnen om verschillende redenen niet meer verkocht worden: ze zijn te scheef, te lelijk of te oud. Als je het zo stelt, klinkt dat wel heel grof, he? Toch worden er daarom heel wat planten weggegooid, en daar wil plantje.nl een stokje voor steken: “Wat extra water, een nieuw potje ofMeer lezen over “Een doos vol kamerpl(ez)antjes”

Van student tot schansspringer

Leestijd: 3 minuten Als alles goed gaat, landt binnenkort mijn masterdiploma Journalistiek in de brievenbus. En mijn bachelordiploma Toegepaste Taalkunde – Nederlands, Frans en Spaans voor de nieuwsgierigen – ook, want dat heb ik vorig jaar niet gekregen. Tss. Weer zo’n mijlpaal om bovenop te gaan staan en achterom te kijken naar de weg dieMeer lezen over “Van student tot schansspringer”

Reality check: wat blijft er na maanden nog overeind van die goede voornemens?

Leestijd: 4 minuten Op een dag als vandaag horen wij eigenlijk bijna niets meer over de goede voornemens die we alweer vier maanden geleden hebben gemaakt. Hoog tijd dus om er eens bij stil te staan hoe we het er de afgelopen tijd vanaf hebben gebracht, en of er van al die goede voornemens eigenlijkMeer lezen over “Reality check: wat blijft er na maanden nog overeind van die goede voornemens?”

2020 reading list

Eén van mijn goede voornemens voor 2020? Vijftig boeken gelezen hebben. Da’s absoluut ambitieus, maar ik verslind al boeken sinds ik vijf jaar oud ben. Dit jaar wilde ik mijn horizonten wat verbreden door me ook aan iets anders dan thrillers – ik heb volgens mij ondertussen alle boeken van Dan Brown al gelezen –Meer lezen over “2020 reading list”

Frustraties van een pendelaar

Leestijd: 6 minuten Mijn collega’s zullen beamen hoe vaak ik al heb gezegd dat ik eens een boek moet schrijven over mijn frustraties als pendelaar. Ik ben eerlijk gezegd verbaasd dat niemand dat ooit eerder deed, want dat zou toch meteen een bestseller worden? Aangezien ik het momenteel te druk heb om ook effectief eenMeer lezen over “Frustraties van een pendelaar”

Altijd leerrijk, nooit belerend (★★★★★)

Jozefien Daelemans is een manusje-van-alles, en daar is haar boek “De naakte waarheid: body bullshit ont(k)leed” het zoveelste bewijs van. Voormalig artdirector, kapitein van het Charlie-schip, illustratrice, columniste en nu ook auteur: deze vrouw is van vele markten thuis. Haar boek, waarin ze vakkundig persoonlijke getuigenissen combineert met wetenschappelijk onderzoek, verklaart onder welke regels eenMeer lezen over “Altijd leerrijk, nooit belerend (★★★★★)”

Bigger and better

Zoals de gigantische aftelkalender op de homepage van mijn website al aangaf: vandaag gaat officieel mijn tweede expositie van start! Vanaf vandaag, maandag 5 augustus, tot en met vrijdag 23 augustus zal mijn werk te bewonderen zijn in het gemeentehuis van Haacht (Wespelaarsesteenweg 85), en dat tijdens de openingsuren*. Maar hoe is het zover gekomenMeer lezen over “Bigger and better”

Het woord is aan jou

Tegen de verwachtingen én de hoop van heel wat Belgen in, is Vlaams Belang gisteren als winnaar van de verkiezingen uit de bus gekomen. En die toenemende populariteit van extreemrechtse partijen – niet alleen in België, maar in heel Europa – is duidelijk voer voor discussie: jullie reageerden massaal op de stories die ik gisterenMeer lezen over “Het woord is aan jou”

De rollen omgedraaid

Zou het geen ongelooflijke teleurstelling zijn als ik als oprichter van Chair Chaude niet aan mijn eigen project zou deelnemen? Als ik de berichten van sommigen mag geloven, wel. Misschien lijkt het wel raar dat een fotografe plots model gaat staan voor een project dat ze zelf op poten heeft gezet, maar het zou nietMeer lezen over “De rollen omgedraaid”

Feminist tot in de kist

Je had toch niet gedacht dat ik internationale vrouwendag voorbij zou laten gaan zonder daar een heuse post aan te wijden? Geen hele lofrede van honderden woorden over alle belangrijke vrouwen in mijn leven, want daar zou jij – tenzij jij één van die belangrijke vrouwen bent – niet zoveel aan hebben. Wel een paarMeer lezen over “Feminist tot in de kist”

Achievement unlocked

De vraag die me gisteren ongetwijfeld het vaakst werd gesteld, is hoe ik in godsnaam bij KunstKanaal in Wijnegem terechtgekomen ben. Een gemeenschappelijke vriendin van mij en Bart, de organisator, had op Instagram een oproep geplaatst: KunstKanaal was op zoek naar nieuwe, jonge artiesten die hun werk een maand lang wilden tentoonstellen in hun café.Meer lezen over “Achievement unlocked”

Dag en bedankt, hé (2.0)

Ik wil ervoor zorgen dat die mental breakdowns weer de uitzondering worden, en niet langer de regel. Ik wil ervoor zorgen dat ik op tijd op de rem ga staan, dat ik het niet te ver laat komen, dat ik alles een halt toeroep voor het te laat is. En dat moment is nu. – 22 september 2018Meer lezen over “Dag en bedankt, hé (2.0)”

Less = more

Deze tips helpen je om meer zero waste keuzes te maken in de winkel, de keuken, de badkamer en onderweg.

Mijn bucket list

Deze dingen staan nog op mijn bucket list.

Stressed, depressed and not even dressed

Enkele dingen die je kan doen om jezelf te troosten, uit te drukken, los te laten, af te leiden of te verzorgen wanneer je niet lekker in je vel zit.

Dat heet dan gelukkig zijn

Tijdens mijn Erasmusuitwisseling besefte ik plots wat gelukkig zijn voor mij betekent.

Dag en bedankt, hé

In deze blog leg ik uit waarom ik een digitale detox neem.

%d bloggers liken dit: