MIJNLEUVEN

BLOGGEN VOOR EXPERTS

Bloggen, hoe begin je daaraan? In drie weken leert ervaringsdeskundige Kilien van @keepingupwithkilien je de kneepjes van het vak. In het derde deel, Bloggen voor experts, kom je te weten hoe je een writer’s block overwint, waarom je van je blog een merk moet maken, en of met bloggen grof geld te verdienen valt.

BLOGGEN VOOR GEVORDERDEN

In drie weken leert ervaringsdeskundige Kilien van @keepingupwithkilien je de kneepjes van het vak. In het tweede deel, Bloggen voor gevorderden, kom je te weten waar je inspiratie vindt, waarom bloggers je beste vrienden zijn, en hoe je er nu eigenlijk voor moet zorgen dat mensen je blog daadwerkelijk lezen.

BLOGGEN VOOR BEGINNERS

In drie weken leert ervaringsdeskundige Kilien van @keepingupwithkilien je de kneepjes van het vak. In het eerste deel, Bloggen voor beginners, kom je te weten welk platform je het best kan gebruiken, of je per se moet betalen voor een blog en verklapt ze meteen welk onderdeel van je website het vaakst gelezen zal worden.

“Als dat twee jongens zouden zijn geweest…”

Yannick (31), visual merchandiser bij Weekday, en Sven (25), fulltime medewerker in UZ Gasthuisberg, kwamen elkaar – zoals dat tegenwoordig gaat – tegen op het internet. Na elkaar beter te leren kennen tijdens het uitgaan, merkten ze dat Leuven maar weinig uitgaansmogelijkheden voor holebi’s te bieden had. In plaats van bij de pakken neer te blijven zitten of naar andere grootsteden te trekken, richtten ze XO op. Want als je een cruciale nood ziet, dan onderneem je actie, toch?

“Ik hou wel van negatieve reacties op mijn werk”

Op Habitat wordt er altijd plaatsgemaakt voor beloftevolle kunstenaars, en dat is tijdens deze vijfde editie niet anders. In de prachtige openluchttentoonstelling staat dit jaar “tastbaarheid” centraal. Ines Vansteenkiste-Muylle (22, exposerend fotograaf) en Lisa Roggeband (23, kunstenprogrammator én kunstenaar), verklappen hoe je zo’n tentoonstelling in elkaar bokst.

“In beperking toont zich de meester”

In een steeds veranderend medialandschap waarin we dagelijks overspoeld worden door duizenden prikkels, wordt het steeds moeilijker om nog écht iemands aandacht te grijpen. Communicatie voeren op verschillende platformen is voor velen een grote uitdaging, maar daar deinzen deze twee knappe koppen niet voor terug. Meet Bob Meert (26, filmmaker) en Otis Verhoeve (20, grafisch vormgever), dé mannen die Habitat Festival deze editie in de kijker zetten.

Weg van Leuven: Kilien in Angers

mijnLeuven kijkt over de stadsgrenzen heen en volgt jonge Leuvenaars die verre oorden opzoeken. Niet zomaar om er op vakantie te gaan, maar om er lange tijd te wonen, studeren, werken… Ze vertellen over hun buitenlandervaring en vergelijken Leuven met de rest van de wereld. Kilien Natens (20) studeert Frans en Spaans en trok het voorbije semester als Erasmusstudent naar Angers om de Franse taal – die ze oh zo prachtig vindt – nóg meer onder de knie te krijgen. Hoewel ze intussen alweer terug is, vertelt ze ons graag over haar avonturen in de Franse universiteitsstad.

“Hoe meer vrede je hebt met jezelf, hoe sneller anderen vrede nemen met jou”

Yanou (18) is één van de artiesten die zal schitteren in ‘PASSING THE BECHDEL TEST’ van fABULEUS en GRIP, door Jan Martens. Een voorstelling die de actuele stand van zaken rond genderdiversiteit onder de loep neemt. Yanou legt aan mijnLeuven uit hoe de voorbereiding van de voorstelling haar serieus aan het denken heeft gezet over haar eigen gender en geaardheid.

Anticonceptie: een wereld van mogelijkheden

Ze zeggen weleens dat seks ‘verkoopt’. En de reden daarvoor is simpel: seks is iets wat we allemaal doen, en we zijn er allemaal door geïntrigeerd. We kunnen dan ook niet ontkennen dat ook jongeren vrijen, maar gebeurt dat wel allemaal zo veilig? Anno 2016 wordt er in het algemeen redelijk open over gepraat, maar het blijft toch een gevoelig onderwerp waarvoor soms toch ook een bepaalde gêne overwonnen moet worden. Daar willen we graag een handje bij helpen.

%d bloggers liken dit: